Nisan 01, 2013

HAFTA SONU GÜZELLİKLERİ

 Öncelikle bloguma uğrayıp, bulamayanlar ve merak edenler olduysa, onlardan çok özür diliyorum. Öylesine yoğundum ki bir türlü bloguma uğrayamadım. Cuma gününden beri burnumda tütüyor bloğum.
Cuma günü Kırıkkale'deki kurs öğle yemeği vakti bitince ancak saat 2 gibi Ankara'ya dönebildik. Amal'ın evine gittik ve fal bakan bir komşuları var, o geldi. Durur muyum? Hadi bir de bu kadıncağız denesin şansını dedim. Kadın her şeyi bildi. Şok oldum ama gelecekten haber veremedi tabi. Zaten ben de pek önemsemiyorum, o yüzden o kısımları fazla dinlemedim. Daha sonra Ankamall'a gittik, alışveriş vs yaptıktan sonra eve geldiğimde pestilim çıkmıştı. Çok üzülerek hiç bir şey yazmadan yattım.
 Cumartesi günü ise çok önemli misafirlerim vardı. İran'dan arkadaşım Negar'ın anne ve babası gelmişti. Ben de onları evimde ağırlamak istedim. Bu yüzden Türk yemeği ağırlıklı, kendimce ağır bir menü hazırlığına giriştim. Heyecandan ellerimde egzamalar çıktı. :))) Kişileri göstermemek adına fotoğrafları biraz bulanıklaştırdım. Yemekte tam onbir kişiydik. Kayınvalidem ve kayınbabam da bize katıldılar. Bunun dışında benim kardeşim, kardeşimin arkadaşı, Şemsim Negar, onun dünyalar güzeli kızkardeşi, eşi ve anne-babası bizimleydiler. Ben servis yapma telaşından yemeklerin fotoğrafını çekemedim ne yazık ki!
 Menü şöyleydi; Çorba olarak tarifini Amal'ın annesinden aldığım yoğurtlu, ıspanaklı ve nohutlu çorba, Fellah köftesi, mantar dolması, havuç tarator, közlenmiş kırmızı biber salatası, pancar turşusu, fırında patatesli, sarımsaklı tavuk, pilav ve tatlı olarak ayva tatlısı ve kayınvalidemin yaptığı revani vardı. Hepsini beğendiler ama kibarlıkta yapmış olabilirler. Ben hiç bir şey yiyemediğimden tatlarını bilemiyorum.


Bu fotoğrafta çorba oldukça yakından görünüyor. Bu arada bir şey keşfettik. Biz yemek masasını açılabilen masa olarak aldık. Açılınca on iki kişilik olacağı söylenmişti fakat masayı açtığımızda farkettik ki masanın bacaklarının kalınlığı yüzünden yine yalnızca altı kişi oturabiliyor. Masayı büyütmek hiç bir işe yaramadığından biz de yana ek masa açmak zorunda kaldık. Yemek ve sonrası çok eğlenceli geçti. Arkadaşım Negar gibi ailesi de çok tatlı insanlar. Umarım yakında tekrar Türkiye'ye gelirler de misafirim olurlar.
Pazar günü de eşimin çok sevdiği bir arkadaşı İstanbul'dan gelmişti, onu görmek için eşimin başka bir arkadaşına kahvaltıya gittik. Ev sahibemiz çok becerikli bir hatun, kahvaltıya yumulduğumdan fotoğraflamayı unuttum. O da ne zaman gönderir bilmem. Ama fotoğrafları gönderince mutlaka paylaşırım. Kahvaltıdan sonra Odtü'ye yürüyüşe gittik. Daha doğrusu biz o amaçla gittik ama Odtü öyle kalabalıktı ki yürümek imkansızdı. Biz de biraz Çatı'da oturduk, sonra kalktık mecburen.



 Bu arada bu fotoğrafları çekmeyi başarabildim yinede.

Bu fotoğrafta da Odtü'den bahar çiçekleri var. Her yerde çiçekler var, doğa kendini yenilemeye çoktan başladı. O halde Nugi sende durma, yenile kendini dedim ve saçlarımın rengini değiştirdim. Şimdi çikolata kahve oldu saçlarım, bundan sonra da aralara ışıltılar gelecekmiş. Kuaförüm ne derse öyle oluyor. Ben beğendim. Normalde kendi saç rengim koyu siyah olduğundan yüzüme sert bir ifade veriyor, kahve tonları yüz hatlarımı daha çok yumuşatıyor. Henüz kimse fark etmedi ama ben farkındayım ve mutluyum.
Ne çok şey sığdırmışım üç güne değil mi? Dolu dolu geçince sanki daha çok dinlendim. Boş boş otursam bu kadar dingin bir kafayla gelmezdim işe. Bu yüzden pazartesi sendromum yok bugün. Oh hayat bana güzel :DDDD

9 yorum:

  1. Odtu resimleri ogrenciligime goturdu beni. Hacettepe mezunuyum. Arada giderdik odtuye de. Biz yemek masasi alirken ayaklari konusunda uyarmislardi o nedenle çapraz ayakli bir masa aldik ki acildiginda ayaklar engel olmuyor. Ileride degistirmek isterseniz tavsiye edebilirim. Uzun zamandir kalabalik bir sofrada bulunmadim ne şenlikli olmustur:))

    YanıtlaSil
  2. Güzel haftasonu olunca enerji doluyor insan:)

    YanıtlaSil
  3. güzel bir hafta sonu hadi bakalım daha güzelleri için çok hafta sonu var önümüzde;)

    YanıtlaSil
  4. Ankaralı bloggerlar o zaman bir hafta sonu da sizinle tanışalım güzel vakit geçirelim. Ben Samsun'da okudum, bizim kampüste çok güzeldi ama odtü çok farklı. Eşim odtülü olduğundan ucundan kıyısından yararlanabiliyorum. Masamız henüz 8 aylık, ama ileride değiştirince aklımda olur tavsiyeniz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. bende samsunluyum :) hahaha tesaduf ıste benım ıcın sakıncası olmaz gorustugum bır arkadasım var zaten ama bıldıgımde ayrı bır grup var bıldıgın grup olmuslar :) ankarada onlarla pek takılmıorum onun harıcınde yenı bloggerlar var tazeyız coğumuz :)

    YanıtlaSil
  6. hımm demek sende Samsunlusun. ben merkezliyim sen? sevindim hemşehrim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben merkezden değilim:) çarşamba ayvacık tarafından hatta merkezı hıc bılmem :) desem yerıdır.

      Sil
  7. canım arkadaşım, cumartesi günü çok güzel bir gündü, seninle taşmaya çok mutluyum,

    Ayrıca yemeklerde muhteşemdirö, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol canim bende seninle tanistigim icin cok mutluyum

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...