Aralık 12, 2013

BENİM BEŞ GERÇEĞİM MİM'İ

Elimden geldiğince hızlı cevaplayacağım demiştim ya sevgili Pe hito ne yazık ki biraz geciktim. Hava muhalefeti yüzünden sık sık elektrik kesildi yazamadım hocam. Evde de biraz hastalandığım için ne yazık ki ilgilenemedim. Gün bugünmüş! :))
Hikayeleriyle kalbime dokunan sevgili blogger Pe hito nam-ı diğer ''Aşkın Bedenlenmiş Halleri'' mimlenmiş, kendine ait beş gerçeği çok güzel açıklamış ve sonra beni de mimlemiş. Kendisine bir kez de buradan teşekkür ederim. :))
Gelelim benim beş gerçeğime;
1)Uyuzum ve ukalayım:
Önce kötü bir gerçeği açıklayayım dedim. Gerçekten özümde iyi bir insan olmama rağmen garip bir şekilde ukalayım. Ukalalık yapmayı hiç istemesem de elimde değil bir şekilde yapıyorum. Mesela şöyle bir olay oldu geçen haftasonu metroda; Tam metroya bineceğim bir konuşmaya kulak misafiri oldum. İki arkadaş telaşlı şekilde merdivenlerden inerken bir yandan biri ''Bu metro Batıkent'e gidiyor'' diyor, diğeri ''Hayır, kızım.  Bak sonraki istasyon Sıhhıye. Demek ki diğer tren gidecek Batıkent'e'' diyor. Tabii ben herkese sormadıkları halde yardım etmeyi, hatta istemeden herkesin işine burnumu sokmayı görev bilmiş biri olarak hemen konuya bir sazan edasıyla atladım. Sırf diğer treni beklerken üşümesinler diye, kötü bir niyetim yoktu. Dedim ki;
-Ben: Bu tren de Batıkent'e gidiyor.
-Kız: Ama sonra ki istasyon Sıhhıye yazıyor, yani Batıkent'e gitmiyor.
-Ben: İyi de Batıkent'e Sıhhıye üzerinden gidilir yani. Dedim. Yalnız bunu öyle küçümseyici bir ses tonuyla neden söyledim bilemiyorum. Aslında amacım kızlara yardım etmekken bir anda kızları küçük duruma düşürmek oldu. Çok pişman oldum, utandım ama laf ağızdan çıkmıştı bir kere. İşte böyle saçmalıklarla doluyum.
Bazen ters günümdeysem daha da saçmalayabilirim. Bu yüzden beni gerçekten tanımayan biri benden nefret edebilir. Aman ne yapayım. Dedim ya özümde iyiyim ama doğam hırçın. Nefret eden de kendi bilir, deyip geçiyorum. Kendimi düzeltmeye çalışıyorum ama nafile çaba sanırım.:))
2)Tembelim ve çok azimliyim!
Çelişkilerle dolu bir insanım ben. Bir oğlak burcu olarak çok çalışkanım, titizim ama aynı zamanda evden hiç çıkmak istemeyen, akşama kadar kitap okumak isteyen iflah olmaz bir tembelim. Spor yapmak bana çok ağır geldiği halde düzenli spor yaparım. Ev işlerinden nefret ettiğim halde evim akıl almayacak derecede düzenli ve temizdir. Biri beni durdursun yahu. Gerçekten neden böyleyim bende bilmiyorum.:)) Sanırım içimdeki başarı hırsı ve azim tembelliğimi örtüyor.
3)Kimseden nefret etmiyorum!
Bu özelliğim Pe hito ile aynı. Sanırım ben kimseyi nefret edecek kadar umursamıyorum. Gerçekten umurumda değil kimse. Nasıl başarıyorum bilmiyorum ama önemsediğim insanların sayısı sınırlı. İnsanların bana kötülük yapabileceklerine de inanmıyorum. Bence kötülük düşünen ve uygulamaya çalışan her insan kendine kötülük yapar. Şu anda beni üzmüş olduğunu zannedip zaferle gülümseyenler eninde sonunda cezasını çeker, üstelik beni üzmekte haklı bile olsalar. Çünkü insan en çok da haklı olduğunda intikam duygusunun esiri olmaktan kaçınmalı. Bende çok şükür asla intikam duygusu olmadı, her zaman affettim. Çünkü haklıyla haksızın cezasını da mükafatını da verecek büyük bir güç var. Ben neyim ki o gücün yanında da bu aciz insanlara ceza biçeyim.
4)Okumadan duramıyorum!
Böyle bir hastalık var belki duymuşsunuzdur. Okumadan saniye geçiremeyen insanlar var. Bende öyleyim. Yerde bir gazete parçası bile görsem okurum. Bu yüzden hafta da en az iki kitap bitiririm. Kitapların yanında d ne bulursam okurum tabii. Çok beğendiğim yazarların da tüm kitaplarını okumaya çalışırım.
5)Kendimi seviyorum!
Hatalarımın, başarılarımın, güzelliğimin, çirkinliğimin ve iyi ya da kötü tüm huylarımın farkında olan bir insanım. Hayatta en çok kendimi irdeleyerek vakit geçiririm. Şurada şöyle davranmamalıydım, bu huyumdan vazgeçsem iyi olur gibi düşüncelerle doludur kafam. Kendimle uğraşmaktan başkalarıyla uğraşmaya vaktim olmaz. Hayattaki en büyük amacım kendimi geliştirmek. Geldiğim gibi gitmemek bu dünyadan. Egolarımın farkındayım ve bunları yenmeye çalışıyorum. Tüm iyi ve kötü özelliklerime karşın kendimi seviyorum. Kendimi sevdiğim için sürekli daha iyi biri haline getirmeye çalışıyorum. Ama değişmesem de olduğum halimle bile kendime aşığım yani.:)))

İşte benim beş gerçeğim böyle. Tüm dürüstlüğümle açtım size kendimi. Aynı dürüstlüğü gösterebilecek kim varsa bu mimi yapması için davet ediyorum. Gönül rahatlığıyla Nugi beni mim yapmam için davet etti, işte size beş gerçeğim mimi diyebilirsiniz. :)))
Hoşça kalın...  :)))   

9 yorum:

  1. Madem okumayı çok seviyorsun, madem okumadan duramıyorsun benim de yeni katıldığım bir gruba üye yapalım seni. Her ay 1 kitap okuyoruz. Ayda bir de herkes kendi ilinde buluşuyor. Ankara buluşması da bu cumartesi. Facebook linkini veriyorum: https://www.facebook.com/kitapagaci355?fref=ts instagram'da ve twitter'da da varız. Yeni açılmış bir sitemiz bile var ;)
    http://www.kitapagaciyiz.com/ dilerim aramıza katılırsın. Biz de tanışmış oluruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden olmasın canım çok sevinirim:))

      Sil
    2. Tamam o zaman sen siteyi falan incele. Gelebilirsen ve aramıza katılırsan çok sevinirim.

      Sil
  2. Uyuzum ve ukalayım demişsin, bence değilsin arada hepimiz o kadarını yapıyoruz. O anlarda egomuz bizi yönetiyor diye düşünüyorum.
    :)
    Kendimi seviyorum demişsin ya, hep mutlu olursun çevrendekileri de mutlu edersin.
    :)
    Cevaplamana çok sevindim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni tanıyanlar öyle düşünmüyor zaten ama tanımayanlar için anlaşılmazım. Olsun ben mutluyum. Ayrıca ben sana teşekkür ederim bu güzel mim için:))

      Sil
    2. Benim için zevkti.
      ;)

      Sil
  3. sevgilerimi yolluyorum...
    bes gercek cok durustce olmus:)

    YanıtlaSil
  4. Vaaay demek kimse umrunda değil he :) Vay arkadaş ya :D

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...