Temmuz 28, 2013

KEYİFLİ BİR İFTAR YEMEĞİ ve KEBAP 49

 Bu akşam çok keyifli bir iftar yemeği yedim. Blog yazarken tanıştığım, kendilerine de ait blogları olan bu arkadaşlarımla ikinci buluşmamız. İlk buluşmamızda Ankamall'da buluşmuş ve kahve içip hiç durmadan konuşmuştuk. Hani bazı insanlarla tanıştığınız ilk anda elektrikleriniz tutar da kırk yıllık dost gibi konuşabilirsiniz ya, bizimkisi öyle bir arkadaşlık işte. Sanki daha önceden tanıyor gibiyim ikisini de... Belki bunda hemşeri olmamızın da payı vardır. Üçümüzde Samsunluyuz ama Samsun'da az vakit geçirmiş, yine de havasından, suyundan, sıcak kanlılığından almışız. Solumda gördüğünüz güzel mi güzel, saçları uzun hoş bayan ''gulchine'nin blogu''nun sahibesi Gülchine, sağımda oturan, siz göremeseniz de çok güzel gözleri olan hoş bayan ise ''yelkenlikiz.com'' sitesinin sahibesi Bedia, eh bu durumda ortadaki de bendeniz Nugi...  
 Mekan seçimini Gülchine'e bıraktık çünkü kendisi içimizde ki en gurme. O da önce ''Masa başı restaurant''ı seçmek istedi fakat orası dolu olduğundan, o da yemeklerine güvendiği "Kebap 49''dan yer ayırttı. Tıklım tıklımdı gerçekten, mekandan en son ayrılan da biz olmamıza rağmen bol fotoğraf çekemedim. 
 Yemek yerken bir yandan da bol bol sohbet ettik. Sohbete yol boyunca da devam ettik neredeyse ayrılamayacaktık yani. Kızlar en kısa zamanda tekrar buluşalım!
Ve gelelim yemeklere. Kebap 49'a ilk gidişim değil ama uzun zamandır da gitmemiştim. İftar olduğundan haddinden fazla kalabalıktı ve servis buna rağmen iyiydi. Ama servis yapan çocukta biraz sıkıntı vardı. Artık muhtemelen oruç olduğundan bir şey diyemiyorum, mazur görmek lazım.
Üçümüz de çorba istemedik, yemeğin yanındaki salatalar ücretsiz. Günün çorbası da 6 TL fakat kebapla çok ağır olacağından ben tercih etmedim. Ben İskender, Gülchine şiş köfte, Bedia ise pide sipariş etti. Toplamda 54 TL hesap ödedik ki bence gayet makuldü. Bu arada gittiğinizde menüde İskender göremeyeceksiniz, çünkü adı döner olarak geçiyor aman şaşırmayın.
 Gülchine'in bloğunda yazdığı İskender yazısı yüzünden canım çok İskender çekti ama cıksss hiç beğenmedim. Tereyağı yerine margarin vardı, her şeyine bahse girebilirim. Çünkü margarin tadına acayip hassasımdır. O yüzden yemesi pek eğlenceli olmadı. Eti, pidesi vs. de hiç iyi değildi, kesinlikle burada İskender yemeyin.
 Pidenin tadına baktım. Çok büyük, ince hamur ve gayet lezzetliydi. Zaten Gülchine arkadaşımız en çok pidelerini övmüştü ve Bedia'da beğendi.
 Köftenin tadına bakmadım ama iyi görünüyordu. Gülchine'de beğendiğine göre sıkıntı yoktur.
 Yemeğin yanında her kişi için böyle bir salata var ve bu salatayı ücretsiz yapmışlar. Benim salatamda domatesin ucu küflüydü. Yok artık dedim. Sanırım salataları daha önceden yapıp beklettikleri için böyle oldu ama bence kabul edilemez.
 Soframız ise böyle görünüyordu, sohbetimiz yemeklerden daha lezzetliydi doğrusu.
Ortamın görüntüsüne, masa düzenine ve servise 7 puan veriyorum ama yemeklere ise ancak 4 puan verebilirim, o da pidenin hatırına. Kebap 49 iyi bir mekandı; ya bozmuş ya da Ramazan dolayısıyla kalabalıktan bu halde. Tavsiye etmem. 
Restaurantta canlı çiçek ve akvaryum olması ise benden 10 puan aldı. Sanırım feng shui'ye uymaya çalışılmış, bu da ortama sakin ve hoş bir hava katmış. Bu yönden takdir ettim.
Bugün benim için çok güzel bir gün oldu, herkese keyifli iftarlar dilerim efendim...:)) 
P.S: Biz Tunalı'daki Kebap 49'a gittik, Kızılay'daki şubesine hiç gitmediğim için orası için yorum yapmıyorum.

5 yorum:

  1. Nugiii önceden tanıştığımızı ben de hissediyorum öyle rahatım:) en kısa zamanda daha eğlencelik yerlere gitmek dileğiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım ya, sanırım Bedia'da yorum yazdı ama yayınlayamadım. Ona da teşekkür ediyorum yorumu için böylece... öptüm

      Sil
  2. adsız yapmıştım :D adlı yapayım bari :D bende çok keyifli bir akşam geçirdim ennnn yakın zamanda tekrardan yeniden yine yeniden :D sabahlar öğlenler akşamlar yemekler olsun inşallah canlarım :* öperim :) fotolarınızdan çalıciğim :D ya da bana yollayıverin ;) bende kendimce düzenler eklerim yazmayacaktım ama kıskandım yazabilirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende yaz bebeğim elbette...:)) Keyifle okurum fakat fotoğrafları ancak akşam gönderebilirim sana, istersen buradan da alabilirsin. İnşallah daha da çok beraber oluruz. Her şey çok güzeldi gerçekten..:))

      Sil
    2. akşam yollarsan güzel olurr :* yazacağım karar verilmiştir;)

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...