Nisan 07, 2013

TARLA GÜNLERİ

 
Bundan sonra benim için tarla günleri başlamıştır. Dün açılışı yaptım. Tarlada kendimi buluyorum. Açık havada olmak, toprakla uğraşmak her şeyden daha güzel. Dün kimyon ekimi yaptık okuldan asistan arkadaşlarla. Bu ektiğimiz kimyonlardan tohum alacağız ve bir daha ki sene benim doktora tezimde kullanacağız. "Bahtiyar'' arkadaşım ve ''yukarıda havalar nasıl Avşar'' olmasaydı ben bu ekimi asla gerçekleştiremezdim.

 Elimde gördüğünüz şey markör, ekim yapacağımız sıraları düzgün bir şekilde açmaya yarıyor. Ama Herkül kullansın diye yapılmış. Benim kadar ağır, ben sırf fotoğraf olsun diye çekermiş gibi yaptım. Öyle bile elime yakışmadı. Ama olsun ben tohumları ektim. O işte elime su dökemezler.
 Bakın burada iki Herkül çalışıyor. Ekimden sonra tarlada dolaştık, bizim soğanlı bitkilerin fotoğraflarını çektik. Bahar geldi ya, çok mutlu oluyorum ben baharda.
Fritellaria imperialis - Ağlayan gelin

Ağlayan gelin

 Baharın en güzel çiçeği Taraxacum officinalis yani karahindibadır. Şu yeşilin içinden göz kırpan sarışınlar var ya işte onlar...:)))
Muscari spp.-Arap sümbülü
 
Fritellaria persica-Adıyaman lalesi

Hava çok güzel eğer benim gibi sınav yüzünden eve tıkılıp ders çalışmak zorunda değilseniz çıkın dolaşın. Bu güzel bahar havasını içinize çekin. Herkese keyifli pazarlar. Ben ders çalışayım.:)))
 
P.S: Şu anda çok güzel Farsça bir şarkı dinliyorum, tavsiye ederim. Mahsa VAHDAT-Ha leyli.
''Ve bu bir mecaz değil, bir hakikattir!
Bu uzun son bulmayacak bir hikayedir,
sonu olmayacak, sonu olmayan bir hikayedir.''
Farsça kulağa çok güzel gelen bir dil, acaba bu kadar arkadaşım varken öğrensem mi? Bunu bir düşüneyim ben...

4 yorum:

  1. arkadışım bu şarkıye nerden buldun? sözleri biraz zor,
    azberlemesi Areşin melodisi gibi kolay değil :D

    YanıtlaSil
  2. You tube da gezinirken buldum. Sarkiyi soyleyen kadini annene benzettim ve sesine hayran kaldim. Hakikat ve mecaz sozlerini hemen anladim.arashtan zor ama cok da guzel..sen bana sozlerinin okunusunu yazarsin ezberleyip beraber soyleriz. :)))) bu arada bana biraz farsca ogret canim...

    YanıtlaSil
  3. canim sozlerini sana gönderirim,
    az berleriz ,ve tarlada beraber okürüz
    evet anneme çok benzıyor, bu arada öğrettiğim farscayı unutmadın ki umarım?
    salam chetori?
    mer30 khobam :D

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...