Aralık 03, 2013

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Bugün farkındalığı arttıkmak için çok önemli bir gün. Bugün Dünya Engelliler Günü. Bir engelli adayı olarak onların yaşam kalitesini arttırmayı düşünmek bizim görevimiz. Lütfen bizler de üzerimize düşenleri yapmaya çalışalım. Toplu taşıma araçlarımız, kaldırımlarımız vs. onların rahat kullanabilmeleri için ayarlanmamış olabilir, fakat biz otobüse binmeye çalışan bir engelliye yardım edersek, en azından bu açıklar kapanana kadar onları rahatlatmış oluruz. Unutmayın onların varlık olarak bizden bir eksikleri yok. Bugün hayvan hakları için sokaklarda çırpınan insanların bence her şeyden önce engelliler için çırpınmaları gerekmekte. Çünkü inanıyorum ki insanları seven, hayvanları da sevecektir. Öncelikle yanı başında duran insanın haklarına saldıran kişi, hayvanların haklarını hiç düşünemez. 
Bir de engelli insanlara karşı tutumumuz da çok önemli. İnsanlar genellikle karşısındaki engelli kişiyi utandırmamak için görmezden gelmeyi seçer ya da utandırmayı umursamadan bön bön bakmayı seçer. Ne yazık ki onları her iki durumda da utandırıyoruz. Ben bu konuda uzman değilim fakat genellikle diğer insanlarla nasıl konuşuyorsam onlarla da aynı şekilde konuşmayı seçiyorum. Böylece daha az rahatsız oluyorlar. Yeri geldiğinde onların sorunlarını da konuşmaktan kaçmıyorum. Ve toplumun bu konuda eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

6 yorum:

  1. Öncelikle bu paylaşımın için kutluyorum seni.
    :)
    Karamsar şeyler yazmak istemiyorum. Çünkü devlet bu konuya çok duyarsız ve bir sürü şey yazışabiliriz bu konuda ama ben de senin gibi iyimserliği seçiyorum.
    Şöyle diyelim öyleyse; Uzat Elini Engelli Kardeşine!!!
    Biz tutalım, bu yetmeyecek belki ama başlangıç olabilir.
    Sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim güzel yorumun için biz birbirimize elimizi uzatmadan ne yazık ki işler düzelmiyor. Seslendirme kursuna gidiyorum, kursu hakkıyla bitirirsem eğer Görme engelli dostlarımız için kitap seslendireceğim, hemde ücretsiz dağıtacağım. Umarım başarabilirim:)

      Sil
    2. Harika düşünmüşsün. Ben de 2006 da yürütülen bir sosyal sorumluluk projesinde görev almıştım gönüllü olarak. Evinden çıkamayan engelliler için dış dünyaya merhaba diyebilecekleri bilgisayar toplamıştık.
      ;)
      Biz elimizden geleni yapalım pek tabi ama devlet için de görünür olmaları gerekiyor. Sadece bizimle kalmamalı canım.
      :)
      Belki bloğundan da seslendirmelerini dinleriz bir gün, ne dersin?
      Sevgilerimle

      Sil
    3. Devlet konusunda çok haklısın, böyle böyle belki duyarlar bizi. Seni de tebrik ederim harika bir şey yapmışsınız.
      Seslendirme konusunda bir yetkinliğe ulaşabilirsem (hala kendime güvenemiyorum) buradan da yayınlarım elbette:))) Siz romanı bastırın ben sizin kitabı seslendireyim ne dersiniz?:)))

      Sil
    4. Ben o kadar güvenmiyorum kendime :)
      Umarım o da olur :)
      Sevgilerimle
      :)

      Sil
    5. bence olur hatta mükemmel olur:))

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...