Haziran 25, 2013

HASAT ZAMANI

 Ayy bir kaç sene önce böyle bir film vardı, ''Hasat Zamanı''. Aman ne korkmuştum ben o filmden. Dolmuşa binip eve bile gidememiştim korkudan. Bir daha da izlemedim zaten.
Neyse arpa hasadı başladı. Bende bir biçerdöver kontrolüne gideyim dedim. Bu tarla epey iyiydi. Şoförlerde de problem yoktu. O yüzden ceza yazmadık. Biraz baktık geri döndük. :))
 Biçerdöverin çalışmasını izlemekten acayip hoşlanıyorum. İş makinası izleyen adamlar gibi akşama kadar ver elime çekirdek izleyip durayım. :)))
 Burada da arpayı boşaltıyorlar. Ne kadar güzel değil mi? Bilir misiniz, tohumlar akışkan özelliği gösterir, bu nedenle Ziraat Fakültelerinde akışkanlar mekaniği dersi okuturlar. Makine Mühendisi arkadaşlarıma söylerdim de inanmazlardı. Ziraat Mühendislerini aşağılama huyu vardır ya...:)))
 Leylekler ve kargalar fırsattan istifade edip dökülen tohumları ve ortaya çıkan böcekleri yiyorlar. Burada leyleği çekmeye çalıştım ama telefonla bu kadar oluyor. Aslında kocaman bir leylekti. Bu sene pek gezeceğim ben anlaşılan, çünkü bir sürü leylek gördüm havada. (yumurtası tavada :DDD )
 Bu sene saman var neyseki, geçen seneki kıtlığı yaşamayacağız. Mantar üreticileri mutludurlar. Saman yoksa kompost yok, kompost yoksa mantar yok. Mantar az olunca da çok pahalı oluyor vs...
Bu da benden size bir arpa tanesi. Bereketli olsun...:)))))

4 yorum:

  1. NE EĞLENCELİK BİR İŞMİŞ O ÖYLE:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ya, bir de araçlarımız biraz düzgün olsa, gez gez dur...:))))

      Sil
  2. Bende bi an hasat zamanı diye başlık görünce o filmile ilgili yazı yazdın sandım :D Bu arada iş makinelerini izlemekten hoşlanan tek sen değilsin merak etme :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi o bıyıklı, iri göbekli amcalarla bir sanıyorum. Göbekte tutturuyorum hatta...:DDDD

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...