Nisan 13, 2013

HER KALP KENDİ ŞARKISINI SÖYLER

 
Bu kitabı okumaya başladığımı söylemiştim. Sınav yüzünden iki gün ara verince ancak dün bitirebildim. Çok sürükleyici ve harika bir roman.
 
Kitaptaki Julia isimli karakter hukuk fakültesinden mezun olduğu günün ertesinde, kendisi gibi avukat olan babasının ortadan kaybolduğunu öğrenir. Dört yıl sonra Julia'nın annesi babası tarafından Mi mi isimli Burmalı bir kadına yazılmış bir mektup bulur. Bunun üzerine Julia babasını bulma umuduyla kariyerine ara verip Burma'ya gider ve babasının gizemli geçmişini öğrenir.
Çok mistik, çok akıl almaz bir hikaye. Kitabı okurken her kelimeden tat aldım. Muhteşem bir kitap. Ayrıca insanın içinde şimdi ki adı 'Myanmar' olan Burma'ya gitme isteği uyandırıyor.
Dediğim gibi ben kitabı çok beğendim, herkese tavsiye ederim...

7 yorum:

  1. Çalistirdik parmaklari canlarim:))

    Ben de okumak istedim bak simdi, okadar iyi bi kitap olcagini tahmin etmiyordum..

    YanıtlaSil
  2. ;))) Bu kitabı okuyup da beğenmeyecek birini düşünemiyorum. Çok duygulu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. U Ba'nın asıl karakteri nedir çözebildiniz mi

      Sil
  3. Bu kitabı okudum fakat U Ba'nın asıl karakterini çözemedim, yardımcı olur musun ?

    YanıtlaSil
  4. U Ba, Tim Win ile Mi Mi'nin evlilik dışı çocuklarıdır. Üniversite okuyabileceği halde annesine bakmak için her şeyi bırakıp köyüne geri dönmüştür. Gizemli, mistik bir karakter, bir yol gösterici gibidir. Hatta hikayenin meddahıdır. Yardımcı olabildim mi?

    YanıtlaSil
  5. U ba , tin win ile mi mi nin oğlu. Kitap ortasında geçmiyor bu durum ama tin win ile mi mi nin fırtınadan kaçarken girdikleri barakada sabahladıklarını biliyoruz ve sonrasını da. Julia da benzerlikleri sıraladı... Şunu da belirtmeliyim ki kitap " olağanüstü muhteşem " .

    YanıtlaSil
  6. Ya herkes oğulları diyo ama yaslari hesaplayinca imkani yok. O zaman baba ogul neredeyse ayni yasta oluo. Bu cocugu 4yasinda falan mi yaptilar? Adam 20li yaslardan 50lili yaslara kadar anasina bakio bikere. Eee babasi zaten 50yasinda gidio miminin yanina

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...