Ağustos 12, 2013

ŞÜKRETMEK!

Ben küçücük bir çocuktum, şükretmeye başladığımda. Kimden öğrendiğimi bilmiyorum, olsa olsa annemden öğrenmişimdir. Ama o zamanlar annem bile benim kadar şükretmezdi.
On bir yaşındaydım ve çok ateşlenmiştim bir gece. Ateşim düşsün diye annemin verdiği aspirini içtim. Bir de çocuk aklı çabuk iyileşirim hesabıyla iki adet bebe aspirini içmiştim. Sonrasında ateşim düştü ama diş etlerim uzayıp kan sızdırmaya başladı. Sabahları uyandığımda yastık kan içinde oluyordu. Annem beni diş hekimine götürdü ama hekim bir şey anlayamadı. Ertesi gün başka doktora gidecektik. Sabah burun kanaması ile uyandım. Burnum o kadar çok kanıyordu ki nefes alamamaya başladım. Annem hemen ambulans çağırdı ve kendimi Hacettepe tıp fakültesinde buldum. Doktorlar lösemiden şüphelendiler. Ertesi gün belimden ilik alınacaktı. Annem yanımda isyan ederken, ben o yaştaki bir çocuktan beklenmeyecek bir metanetle, ''Anneciğim merak etme, canım hiç yanmayacak. Allah bana bu hastalığı vermişse mutlaka bir sebebi vardır, üzülme'' dedim. Gerçekten hiç üzülmüyordum. Olabilecekleri biliyordum. Okula gidememenin dışında ölebileceğimi bile biliyordum. Neticede ilik sonucu temiz çıktı, lösemi değildim. Hatta bir haftalık ilaç tedavisi sonucunda sapasağlam olmuştum. Hatta bu yaşa kadar grip vs. gibi hastalıklar dışında hasta da olmadım, çok şükür.
Ben o zamanlardan beri daha bilinçli şükretmeye başladım. Her lafımın sonunda şükrettiğim için dalga geçenler oldu. Olsun... Ben halimden memnunum. Zaman zaman insanlara uyum sağlamak için şikayet ettiğimde hep bir zarar gördüm. En iyisi şükretmek, olduğun her durumda iyi bir yan görebilmek. Ben bana bu güzellikleri bahşedene nasıl teşekkür etmem. Üstelik görgü kuralıdır teşekkür etmek.
Başıma istemediğim bir olay gelse bile şükrederim, belki de daha kötüsünden sakındı beni Tanrım ya da ders almam gerekiyordu. Ve dönüp bakıyorum geriye; şu kısa hayatımda her şeyin bir amacı vardı ve ben şükrettikçe yaşama olan sevgim çoğaldı. İçimden hesaplar yapmadım. Kurnaz olmaya çalışmadım. Akışına bıraktım olayları ve hep mutlu oldum. Her dileğim gerçekleşti. Benden daha mutlu insan var mı bu dünyada? Çok şükür Allahım sana...:))))

5 yorum:

  1. aynen nugi..ben de çok şükrederim bi de "amaaan daha genciz olur nasılsa" lafı düşmez ağzımdan..bence bu kadar iyimser olmanın sonucunda şu hayatta ne dilediysem bi şekilde gerçek oldu.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Umarım daha da güzel şeyler olur hayatımızda...

      Sil
  2. çok şükür:)) Küçüklükten belliymiş adam olacak çocuk:)

    YanıtlaSil
  3. şükürler olsun hakikaten nugicim bende çok sık kullanırım ki başımıza gelen kötü şeylerin bile güzel sonuçları doğabilir her şey için çok şükür...

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...