Ağustos 13, 2013

MANTRALAR,MÜZİK VE SEDA BAĞCAN

Sanskritçe'de ''man'' zihin; ''tra'' ise serbest bırakmak anlamına geliyor. Yani zihinden geçip dile dökülen her sözcük aslında bir mantra. Mantralar zihnimizi serbest bırakan, tüm uluslarda beyinde yarattığı titreşimlerle rahatlama ve şifa sağlayan sözcükler. Her gün en az yedi dakika söyleyerek mantraların şifalı etkilerinden faydalanabilirsiniz. Birçok farklı mantra var. Bazılarını örnek olarak vereceğim. İstediğinizden başlayıp kendinizi rahatlatabilir, zihninizi boşaltabilirsiniz.
"Har Har Gobinde
Har Har Mukande
Har Har Udare, Har Har Apare
Har Har Hariang, Har Har Kariang
Har Har Nirname, Har Har Akame"
Anlamı:
"Yaradan destekler, Yaradan azat eder,
Yaradan aydınlatır, Yaradan sonsuzdur,
Yaradan yok eder, Yaradan yeniden yaratır,
Yaradan isimsizdir, Yaradan arzusuzdur."
Veya
"Sa Ta Na Ma"; ''Ben gerçekliğim, ben hayat döngüsüyüm''....
Mantraları müzikle birleştirip söylediğinizde ise çok daha akılda kalıcı oluyor ve müziğin şifalı etkisinden de faydalanmış oluyorsunuz. İşte bu noktada da ''Seda BAĞCAN'' devreye giriyor. Kendisi ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirip, Biyomedikal mühendisliğinde uzmanlaştıktan sonra bu alanda çalışmaya başlıyor. Derken bir yakınının hastalanması üzerine alternatif tedavi yöntemlerini araştırırken yoga ile ilgilenmeye başlayıp, mantralarla tanışıyor. Ardından mantraları Türk ezgileri ile birleştirip inanılmaz şifalı müzikler yaratıyor. Bir tanesini dinlemek isterseniz aşağıdaki videoya buyrun.
Ruhunuza sağlık...:)))))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...