Ağustos 15, 2013

BOLU MANGALZADE (ATLANTİS AVM)

 Bugün babam ve eşimle birlikte yemeğe çıktık. Babam yani kayınpederim ile bayramda görüşememiştik, böylece bir araya gelmiş olduk. Mekan olarak Batıkent'te Atlantis AVM'deki Bolu Mangalzade'yi tercih ettik. Daha önce de gitmiş ve beğenmiştim. Bu sefer bir post hazırlayayım dedim.  
Mangalzade, alışveriş merkezinin en güzel yerinde ve çok iyi dekore edilmiş. Mekanın atmosferi çok güzel. Belki de bundan olacak her zaman kalabalık bir mekan. Fakat bu sefer eleman sıkıntıları vardı sanırım, bazı eksiklikler vardı. 
Genellikle et ürünlerinde iyiler. Ben çok aç değildim, bu yüzden mercimek çorbası söyledim. Ortaya bir salata ve iki buçuk porsiyon köfte söyledik. Böylece ben az yemiş oldum.:))
 Buraya yolunuz düşerse sakın ola mercimek çorbası içmeyin. Paranıza yazık, zira içtiğiniz çorbada mercimek yok. Bu da sahtekarlık bence.:) Bunlar bolca un ile yağı kavurmuş, içine de azıcık mercimek koklatmış, çorba diye önümüze koymuşlar. Mercimek görünümlü un çorbası diyebiliriz. Doğan görünümlü şahinden beter. Çorbanın yanında gördüğünüz limon ise bozulmuştu. Anladığım kadarıyla tabakları önceden hazırlıyorlar, bu sıcakta da tabii ki ürünler hemen bozuluyor. Fakat ben daha limonun görüntüsünden garipliği sezdim. Bir garsonun onu sezmeden getirebilmesine hayranım. Ben yine de bozmadım, ekstra limon istedim.

 Köftenin yanında acılı ezme ve salata vardı. İkisi de gayet güzeldi. Hatta salata tazeydi, şaşırdım. Yalnız salataya sosu bir komi getirip döküyor ve kesinlikle size danışmıyor. Yağı ve nar ekşisini salataya boca etti. Belki öyle daha lezzetli oluyordur ama sormasını tercih ederdim.
 Ve köfteye gelecek olursak, gerçekten lezzetliydi. Köfte hafif yağlı ve lezzetli. Ama lastik gibi. Sanırım bu da dışarıda yediğimiz köftelerin özelliği. Ben biraz seviyorum aslında öyle olmasını da.
Genel olarak değerlendirirsem, mekana on üzerinden altı veririm. Hizmet iyi sadece çok kalabalık olması ile ilgili bir sıkıntı var. Çorba berbat. Köfte güzel, tavuk ve külbastıları da gayet iyi. Yani gidince et ürünleri yiyin, gerisini boş verin. İki buçuk porsiyon köfte, bir porsiyon mercimek çorba, salata, iki küçük şişe kola ve bir soda 44 TL tuttu. Fiyatlarını da makul buldum.
Afiyet olsun...:))
 

2 yorum:

  1. Dışardaki köfteler genelde öyle oluyor ama bende ev köftesinden daha çok seviyorum nedense:) afyet olsun nugii..

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...