Temmuz 25, 2013

ZORETANİN İLE 20. HAFTA (TATİLDE)

 Zoretanin tedavimin beşinci ayını tatilde tamamladım. Gerçekten zor bir tedavi, kemikleriniz bile ağrıyor. Cildiniz sürekli soyulduğu için o kadar ince ki; azıcık bir darbede bile yaralanıyorsunuz. Ve tabii ki güneş bu tedavi sırasında en çok zarar verecek faktör ve ne yazık ki benim tedavimin en cafcaflı zamanları tatil zamanına denk geldi. Tatilden de feragat edemezdim.  Ama bilinçli bir hasta iseniz hiç bir şekilde zarar görmezsiniz.
Tatilde 11-17 saatleri arası otelin içinde takılmayı düşünüyordum. Böylece güneşe çıkmamış olacaktım. Ama sonra sahilde aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz gibi kocaman brandalar gerili olduğunu keşfettim. Bu durumda yeterli güneş kremi ile o brandalar altında kitabımı okuyabilir, tavlamı oynayabilirdim. Normal şemsiye- şezlong konsepti varsa güvenmeyin ama böyle büyük gölgelik alanlar çok işe yarıyor. Ben bu alanın tam ortasına, en gölge yere yerleştim. Odadan çıkmadan önce bütün vücüdumu Garnier'in hassas ciltlere özel 50 faktörlü güneş kremi ile kremledim. Ayrıca yüzüme de sebamed'in 50 faktörlü güneş kremini yoğurt kıvamında sürdüm. Şu anda tatilden döndüğüme kimse inanmıyor. :)) Olsun zaten bende bronzluğu hiç sevmem.
Garnier'in günel koruyucusunu pek sevmedim ama güneşten koruyor. Ben sürülüşünü sevmedim. Püskürtmeli bir şişesi var ama ürün yayılmıyor. Bu yüzden çok ürün sıkmalısınız. Pıs,pıs, pıs canınız çıkıyor sıkana kadar.
Sebamed ise kime söylesem herkesin burun kıvırdığı bir ürün. Halbuki Alman markası, çok iyi bir firma. Ayrıca ucuzda. Hem de mükemmel koruyor. Aslında bu krem yüzüm için uygun değil çünkü yağlı bir yapısı var. Fakat denize girmeden yoğurt kıvamında sürünce çok etkili oluyor. Yüzerken bile yüzümden çıkmıyor. Bu yüzden on numara, beş yıldız...:)))
Neyse işte yüzüm hiç yanmadı, vücudum ise iki buçuk yaşındaki Ada ile oynayacağım diye biraz yandı. Kollarım ve sırtım da oluşan yanıklarla sınırlı kaldı ve hiç acımadı. Çünkü kremi bolca sürmüştüm. Sadece acayip kaşınıyor yanan bölgelerim.
Güneşten sonra mutlaka After Sun kullandım. Sebamed'in güneş sonrası kremi gerçekten çok güzel. Ondan da bol bol sürdüm. Tatilde en güzel bronzlaşan, acı, leke vs çekmeyen ben oldum.
Yalnız bir kez daha söyleyeyim, ilacı kullananlar kesinlikle ağda yaptırmamalı. Ben o hataya ikinci kez düşmedim, rahatım. Ciddi lekeler kalabilir vücudunuzda. Bir de küçük insanlarla yakın temastan kaçının. Zira hareketleri ölçülü olmadığından size zarar verebilirler. Mesela denizde yüzerken boynuma sarılan yeğenimin kolunun izi boynuma çıktı. İki gün boynumda kızarıklıklarla dolaştım. Ayaklarım zaten yaralı böcek. Ya taşa takılır, ya havuzun kenarında zedelenir. Sırtımı kaşıyorum tırnak izi şeklinde yaralar oluyor. Aman diyeyim dikkat edin.
Bunların dışında; Antalya'nın neminde bile dudaklarım büzüş büzüş oldu. :)) Burun içi kuruluğum geçti. Kas ağrılarım ise yüzünce kendiliğinden yok oldu, Ankara'ya gelince hop tekrar hortladı. Demek ki benim her gün yüzmem lazım. Aslında okulun havuzuna üyeyim ama her gün akşam nasıl gideyim :S Bana bir çözüm bulun yahu...
Geçmişler olsun efendim...

3 yorum:

  1. Ben de merak ediyordum gelişmeleri. Ben yağlı ciltler için yeni bir güneş kremi denedim ilk defa bu yaz. Çokta memnun kaldım. Ürünle ilgili yazı yayınlıycam en kısa zamanda zaten.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba :)
    Ben daha bugün gittim doktora. Sirtim da çok var benim de sivilce sinav dönemlerinde artan şekilde. Yüzümde tek tük çikar ama fena degil. Doktor sebamedle uygulayacagim biseyler verdi onlari yapicam inşallah. Makyaj temizleme tüyosu da aldim ancak bana bu ilaci almam gerektigini söyledi. Cildim yağliymiş ve komple cözüm olmazsa hep tekrarlicakmiş kendini. Eylül de başlariz falan dedi. Iyi hoşra ben yorumlari okuyunca kendime neden bu eziyeti yapayim ki diye soruyorum? Ki hassaa bi insanim kendime kesin hayati cehennem ederim. Cok kararsizim sizce ne yapmaliyim? Baska bi doktora mi gitsem fikir alsam yani cokta problemli olmayan bi cildi maffetmek istemiyorum. Cok kararsiz kaldim 😢

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...