Temmuz 02, 2013

CANELA CAVE HOTEL # 1

Günaydın, keşke size bir Kapadokya sabahından selam gönderebilseydim. Ne yazık ki o güzel atmosferden şu anda uzağım. Gezi parkı olayları başlamadan bir ay önce mail kutumda grupfoni fırsatlarını gördüm. Biraz bakayım neler varmış derken; Canela Cave Otelin reklamını gördüm. En son oniki yıl önce gittiğim Nevşehir'e tekrar gitmek istiyordum. Ayrıca eşimin de bu güzelliklerin farkında olmasını istiyordum. (Gerçi kendisi hiç istemiyordu ya gittikten sonra fikri değişti) Grupfoni fırsatı şöyleydi, Canela Cave Otel'de iki kişi bir gece suit odada konaklama ve kahvaltı 175 TL idi. Ayrıca gece odaya meyve ve şarap servisi de olacaktı. Aklımda ve dilek defterimde Kapadokya seyahati olunca hemen şuradan ve şuradan otelle ilgili araştırma yaptım. Yorumlar çok iyiydi, otelin kendi sitesinde de fotoğraflar falan çok güzeldi ama yine de emin olamıyor insan. Hemen eşimi aradım, otelden bahsettim ve o hemen olur dedi. Beni de çok şaşırttı açıkcası. Böylece hızlı bir karar vermiş olduk. Ben hemen rezervasyon numarasını aradım. (Ne çok hemen demişim ya!) Karşıma otelin sahibi Arda Bey çıktı. Ona tereddütlerimden bahsettim, 15 Haziran için yer olup olmadığını sordum. Kendisi benimle çok güzel konuştu. Hiç tereddüt etmememi, çok memnun kalacağımızı söyledi. Bunun üzerine rezervasyon yaptırıp, grupfoniden de fırsatı satın aldım. Sanırım normal fiyat da 200 TL civarı. Bence iki kişi için çok ideal bir fiyat. Şimdi biraz otelden bahsedelim. Ben burada profesyonel bir otel reklamı yapmayacağım. Oradan herhangi bir fayda sağlayacak değilim sadece kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Daha detaylı bilgi için otelin kendi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir yanlışlık için şimdiden özür dilerim. Ben rehber değilim, fazla bilgili bir gezgin de değilim. Buna göre okuyun, lütfen...
 Canela Cave Otel Nevşehir'in Göreme İlçesi'nin Çavuşin köyünde bulunuyor. Köyde bizim kaldığımız otel gibi daha bir çok otel var. Çavuşin köyü ve dolayısıyla Canela Cave Otel Kapadokya gezi rotasının tam ortasında yer alıyor. Şöyle ki; Çavuşin'den Avanos yoluna doğru çıkıp, ilk sağa Zelve tarafına dönerseniz; ''Zelve Açık Hava Müzesi''ni, ''Paşabağı''nı, daha sonra Ürgüp İlçesi ve Nevşehir'in simgesi ''Üç Güzeller''i ve oradan da ''Uç Hisar'' ve ''Göreme Açık Hava Müzesi''ni görüp yolun devamında Çavuşin köyüne geri dönüyorsunuz. Daha sonra da Avanos'u gezebilirsiniz. Yani bir daire çizmiş oluyorsunuz. Çavuşin köyü ile ilgili detaylı bilgi için Tık Tık.
 Biz kendi aracımızla gittik. Ankara'dan 3,5 saat sürüyor. Konya yolundan Akşehir'e doğru gidiyorsunuz. Şereflikoçhisar'ı geçip, Tuz Gölü'nden devam ediyorsunuz. Yol çok sıkıcı, sadece tarım arazileri var. Biz dönerken arpaları biçiyorlardı da biraz seyirlik malzeme çıktı. Giderken de Tuz Gölü'nde durursanız biraz keyif alabilirsiniz. Benim koca durmadı tuz gölünde, zaten biraz geç çıkmıştık yola bu yüzden de duramazdık. Tuz Gölü'nden sonra da başka bir şey yok. Ta ki Ihlara Caddesine kadar. Bu arada yol çok basit, özellikle navigasyon varsa daha da basit. Ihlara caddesinden sonra Avanos'un kıyısından geçip, Çavuşin köyüne geliyorsunuz. Aman şaşırıp yolu takip etmeyin, yoksa Göreme'ye gidersiniz. Çavuşin tabelasını görünce hemen sola dönün otel biraz içeride, tedirgin olmayın devam edin :DD Otelin önüne aracınızı park edebilirsiniz.
 Otelin tüm fotoğrafları bana ait. Mutfak bölümü bir zamanlar mağaraymış, geri kalan bölümler sonradan ilave edilmiş ama doğal taş kullanılarak yapılmış. 1. ve 3. fotoğrafta ki nugili hayat yazan yerler bizim odamız. Otelin sitesine göre bizim odamız Presidential Suite olarak geçiyor. Kendine ait bir terası var. Biz eşimle yalnız gittik çünkü bir sonraki hafta eşimin doğum günüydü ve benim ona bir süprizim vardı. Başbaşa daha güzel olur dedim ama biraz sıkıldık. Köyde akşam kimsecikler kalmıyor. Arkadaş grubu ile gidilse o terasın tadı daha güzel çıkardı. Bir de bizim gittiğimiz günün sabahı yağmur yağmıştı, bu yüzden oturulacak yerler biraz ıslaktı, yorgunluktan da ölünce odamıza çekildik.
 Otellerin dışı doğal bırakılmış. Herhangi bir kaldırım vs. çalışması yok, bu yüzden biraz bakımsız görünüyor.
 Otelin kendisi ise oldukça bakımlı. Sarmaşık gülllerine hayran kaldım. Bizi girişte otelde çalışan bir bayan karşıladı. İsmini unuttuğum için kendisinden özür dilerim. Çok tatlı ve nazik bir bayandı. Resepsiyon bölümüne bayıldım. Her yerde başka bir detay vardı. Sonra odamıza çıktık. Bir süre sonra gezi için hazırlandık. Telefonda görüştüğümüz Arda Bey ile tanıştık. Kendisi eşimin yaşlarında, genç biri. Bize hemen bir gezi rotası ayarladı.
 Bu fotoğrafta otelin manzarasını görüyorsunuz. Gördüğünüz yerde önceden köylüler yaşıyorlarmış fakat daha sonra kaya düşme tehlikesi yüzünden köy aşağı taşınmış ve o kısım sit alanı ilan edilmiş. Fakat sit alanı olmasına rağmen arka taraflarında satılık mağaralar vardı. Nasıl oluyor anlayamadık.!!! Ayrıca bölgenin en eski kilisesi olduğu söylenen Vaftizci Yahya adına yapılmış bir kilise de var. Orada gezerken en çok dikkatimi çeken şey ailelerin sorumsuz davranışlarıydı. Yukarıda ki fotoğrafta görülen Türk Bayrağı'na (canım bayrağımız) ulaşmak için iki kaya atlamak gerekiyor. Ve oraya gidilmesi tehlikeli olduğu için şerit çekilmiş. Buna rağmen insanlar çocuklarıyla beraber oraya çıkmışlardı. Geçtiğimiz yıllarda orada bir turist düşerek ölmüş. Nasıl oluyor öyle tehlikeli bir yerde çocuklarını başıboş bırakıyorlar, anlamıyorum. Neyse ben böyle ara ara anlatmak istediğim konudan çıkarım. Siz kusuruma bakmayın.

 Otel gerçekten keşfedilmesi gerekli bir yerdi. Her yerde ilginç detaylar vardı. Bu arada otelde ben ve eşimden başka hiç bir müşteri yoktu. Sezon bitiyormuş ve Gezi Parkı olayları yüzünden biraz turist akışı kesilmiş. ''Keşke başarılı olsak da hiç turist gelmese de olur'' dedi Arda Bey. Takdir ettim bu yüzden kendisini. Bizim gittiğimiz günün akşamı Avanos'ta Gezi Parkı direnişine destek vardı. Bu yüzden biz gece otele döndüğümüzde kimsecikler yoktu. Bu yüzden biraz sıkıldık ama zaten yorgunluktan ölüyorduk, o yüzden hemen uyuduk.
 Otelde beni tek rahatsız eden şey şu kırık salıncaktı. Tarihi bir obje değil ve kırık :DD Buna dikkat edilmeli. Butik otellerin aksaklıkları daha çabuk göze batar. Küçük olduğundan her yer elinizin altında yani. Bunun dışında hiç bir kötü şey yoktu. Üstelik tertemizdi.

Yukarıdaki fotoğraf bizim odanın terasından çekildi. Aklıma gelmişken dilerseniz mangal yakma şansınız da var. Barbeküler mevcut.
 Diğer odalar böyle görünüyor. Neden gidip gezmedim bilmiyorum. Bazen böyle kal geliyor insana.
Bu arada dip notlar şöyle;
Odamızı gösterdiklerinde diğer otel odalarına hiç benzemediği için eşimle bir süre tereddüt ettik içeri girerken. İçimden ayakkabılarımı çıkarmak geldi. Eşimde sonradan aynı şeyi itiraf etti. Öyle bir ev sıcaklığı var ki, kendi evinizde yapmadığınız bir şeyi orada da yapamıyorsunuz. Zaten sonrasında ben ayakkabısız gezdim. Otele ilk girişte ise arka kapıdan girdik. Çünkü bir türlü ön kapının nerede olabileceğini kestiremedik. Fakat arka kapının orası bile düzgün ve tertemizdi. Ben otelden çok memnun kaldım. Kapadokya gezimiz de bu sayede çok güzel geçti. Otelden ayrılırken ben çok isteyip de bir türlü şarap alamadığım için Arda Bey bana şarap hediye etti. Buradan bir kere daha teşekkür ediyorum. Yine gider miyim? Özellikle kışın gitmeyi çok isterim. Eşimi tekrar kandırabilirsem, kışın kar manzarasını da görmek için gidebiliriz. Yine Canela Cave Otel'e giderim üstelik. Otel çalışanlarına tekrar teşekkür ediyorum. Her şey çok güzeldi.
P.S : Oda ayrıntıları ve mutfak ayrıntıları bir sonraki postumda, çok detaylı fotoğraflar var. Sonra da sırayla gezdiğimiz yerlerden fotoğraflar olacak. Sevgiyle kalın...:)))

8 yorum:

  1. Ne güzel bir hizmet vermişler, şarap hediye edilmiş felan:) çok seviyorum böyle sempatik yerleri. Benimde yapılacaklar listemde var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gulchine, sen mutlaka gitmelisin, çok güzel bir yer. Seveceğine ve daha güzel anlatacağına eminim:))

      Sil
  2. Benim yazımda gitmek istediğini söylemiştin. Gidip oralarla hasret gidermene sevindim. Bir de kışın gidip karlar altındaki halini görmek lazım o manzaranın. Umarım kısmet olur.

    YanıtlaSil
  3. ben de çok gitmek istiyorum ama bakalım ne zaman..resimler çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım en kısa zamanda gidebilirsiniz. Gerçekten güzel yerler...:))

      Sil
  4. Oda ayrıntılarını sabırsızlıkla bekliyorummmm

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...