Mart 27, 2013

ZORETANİN İLE DÖRDÜNCÜ HAFTA

Zoretanin maceramın dördüncü haftasını da geride bırakmış bulunuyorum. Sanırım dördüncü hafta en zor hafta oldu. Kullandıkça ilaca alışacağımı düşünmüştüm fakat bu hafta yan etkiler kötü bir şekilde geri geldi.
Dördüncü haftaya başlamamla birlikte ellerimde egzama çıktı. Küçük kırmızı noktacıklar halinde, öbek öbek ve kaşıntılı. Doktora danıştım fakat doktor ilacın yan etkisi olduğu için zamanla geçeceğini ve ilaç yazmamasının benim iyiliğime olduğunu söyledi. Bol bol krem kullanmam gerekliymiş, kullanıyorum da, ellerim yağ içinde geziniyorum ama hala geçmedi. Benim egzamalarım çok fazla kaşınmıyor neyse ki. Yoksa dayanamazdım.
Egzama dışında beklenen diğer yan etki dudak kuruluğuydu. Dudaklarım bu hafta çok kurudu. Artık yanımda vazelin ile geziyorum. Dudaklarım için başka çareler düşünmem gerekiyor.
Yüzümde ise sadece dudak kenarlarımda kuruma var, bunun dışında biraz burnum soyuluyor.
Tırnaklarım eskisi gibi güzel değil. Tırnak etlerim kuruduğu için çok sertleşti. Tırnaklarım bile soyuluyor hatta:))) Geçeceğini biliyorum ve sabrediyorum.
Bunların dışında beni en çok yoran göz kuruluğu ve ağrılar. Gözlerim bu hafta tekrar kurudu. Kesinlikle özel durumlar hariç makyaj yapmıyorum çünkü arada gözlerimi ovuşturmam gerekebiliyor. Göz damlası vermişti doktor onu kullanıyorum çok acırsa. Sırt ağrılarım da duruyor ama öyle hareket kabiliyetimi etkileyen ağrılar değil bunlar. Göz kuruluğu sürekli uyku hissi yapıyor, o yüzden akşamları erken yatıyorum.
Bugün bir arkadaş bu kadar çileye değip değmeyeceğini sordu, ama kendisinin cildi bebek gibiydi. Ben de '' Senin asla cilt problemin olmamış o yüzden beni anlayamazsın'' dedim. O da biraz düşününce bana hak verdi. Değmeyeceğini düşünenler bu tedaviye başlamasın zaten. Ama bence değecek. Kainat güzeli olmama bir adım kaldı :D
Bugün fotoğraflarım yine Amal'dan sağolsun.

Bugün ki postumu yazarken...

10 yorum:

  1. Merhabaa : ) Bende roaccutane kullanıyorum yaklaşık 3 aydır, egzama bende de oldu lushun lemony futter diye bir tırnak kremi var onu ellerimde de kullandım ve 3 gün için de egzamam geçti, doktoruma danıştım içeriğinden ötürü geçirdiğini kullanmaya devam etmemi söyledi ve başka ilaç yazmadı,belki sana da yardımcı olur. Çok geçmiş olsun,umarım istediğimiz betonumsu :p ciltlere kavuşuruz. :)

    YanıtlaSil
  2. Lush mağazasına hiç gitmedim ama çok istiyorum. Senin bloğunda gördüm lush alışverişini bayıldım, teşekkür ederim. Bir an önce gidip alırım. Umarım ikimizde kavuşuruz güzel ciltlere. Senin kaç ay oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 4.aya girmek üzereyim,az kaldı bitti bitecek.

      Sil
  3. hımm bakalım bana 4 ay geçecek mi?

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar sonrasında ciltte kalan sivilce lekeleri içinde kantaron yağı kullanın benden size tavsiye :) hatta ben suan zoretanin kullanıyorum 2.ay bitmek üzere ve sivilcelerimi bazen dayanamayıp sıkıyorum bildiğiniz yara oluyor :( o sekilde kuru yara iken kantaron yagı suruyorum ve 8-10 gune cok cok az bı ız kalıyor. hatta tedavi asamasında biliyorsunuz yuz cok kuruyor bunun içinde ben evin içinde gündüzleri yagı suruyorum. hem nemlendiriyor hemde lekerimi yok ediyor. yağ die sivilce yapar die dusunmeyın isterseniz netten kantaron yagının faydalarınada bakabilirsiniz :)

    YanıtlaSil

  5. meraba arkadaşar tedaviye başlayalı daha bir hafta oldu yüzümde ve dudağımda krumalar var fakat benim yüzümde sivilcelerle beraber lekeleri de var onlar da geçer mi ?

    YanıtlaSil

  6. meraba arkadaşar tedaviye başlayalı daha bir hafta oldu yüzümde ve dudağımda krumalar var fakat benim yüzümde sivilcelerle beraber lekeleri de var onlar da geçer mi ?

    YanıtlaSil
  7. Benimde dorduncu haftam senin etkilerini aynisini yasiyorum ellrimdeki yaralar bugun cikti cok endiselendm ama kullanan bi arladasima sordm normal dedi yarnda doktora gidicem tekrar kullanmaya devam :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ben ilacı kullandıktan sonra sonuç ne oldu onu merak ettim. Doktorum bugün bana da bu ilacı verdi. Kullanmak konusunda kararsızım. O kadar yan etkiyi çekmeye değer mi bilemiyorum. Bir de her ay kan tahlili yaptırmam gerekecekmiş. Sizde böyle bi durum oldu mu cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba arkadaşlar benim 3 ay bitmek üzeri gözle görülür bir iyileşme yok ama sabrediyoruz sonuç iyi olcak diyorlar inşallah öyle olur geçmiş olsun hepinize. Can kardeşim kan tahsilini her hastadan düzenli olarak alıyorlar merak etme ama yan etkileriyle uğraşmaktan sivilceni Unutuyorsun denilebilir

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...