Ocak 21, 2013

PAZARTESİ SABAHI VE BİSCOTTİ :))

Pazartesi sendromu var mı sizde de? :)))
evet yine bir pazar ertesi.. ben her zamanki gibi saat 6'da uyandım ve 6:50'de Kırıkkale'ye giden servise bindim. evet evet işe gitmek için sabahın köründe yollara düşüyorum. şimdi iş yerinden yazıyorum. bir elimde çayım, bir elimde dün yaptığım biscotti çay keyfi yapıyorum.
Biscotti için italyan bisküvisi diyebiliriz. Selanik gevreğini andırıyor. Çayın yanında kıtır kıtır bir keyif..:)) Dün saat 16:00 civarı elimde kitabım uzanmış miskinlik yaparken, eşim tv'yi açtı o sırada tarif veriliyordu bir programda  bende kulak kabarttım ve kalkıp yaptım.
İşte yapılışı; umarım keyif alırsınız...
Malzemeler:
80 gr tereyağı
200 gr toz şeker
385 gr un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
250 gr damla çikolata
3 yumurta
1 tutam tuz
 Yapılışı:
Öncelikle tereyağı ve şekeri çırpıyoruz, daha sonra içine yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Sonra vanilya özütünü ekleyip iyice çırpıyoruz. Başka bir kaba unu, kabartma tozunu ve tuzu eliyoruz. Sonra iki karışımı birbirine ekliyoruz. Ben bu aşamada kaşık kullandım çünkü hamur toparlanmıyor biraz cıvık olmalı. Eğer mikserle çırparsanız miksere yapışabilir. Daha sonra damla çikolatayı ekledim. Tezgaha un yayıp hamuru üzerine koyuyorsunuz. Hamura kesinlikle elinizle dokunmuyorsunuz, sadece unlanan yerlerine dokunup ters çevirerek şekil veriyorsunuz. aksi halde elinize yapışıyor. sonra hamuru ikiye bölüp aşağıda fotoğraflarını göreceğiniz gibi ekmek şekli veriyoruz. sonra 160 derecede kabarıp, üzeri kızarana dek pişiriyoruz. üzeri kızardıktan sonra fırını kapatıp, hamur ılınıncaya kadar bekliyoruz. hamur ılındıktan sonra dilimleyip fırın teline dizerek tekrar 160 derecede 10 dakika kadar fırınlıyoruz. böylece biscottimiz gevrekleşiyor. bu halde 40 güne dek bayatlamadan durabiliyor. ama siz gevrek tercih etmezseniz 2. kez fırınlamadan da tüketebilirsiniz. ben şu anda kıtır kıtır tüketiyorum... sizlere de afiyet olsun...



Burada şekil verdiğim hamurun üzerine yumurta akı sürdüm,

                                  Burada hamur kabarıyor, fırın turbo ayarında çalışmalı,

                                       Bu aşamadan sonra dilimleyip, fırın teline serdim ve tekrar fırına verdim.



                                 İşte fırından çıkmış kıtır kıtır bir lezzet:))

http://www.youtube.com/watch?v=HPpp17In7Go isterseniz bu adresten videosunu izleyebilirsiniz. ben de bu programdan izlemiştim..:)) enjoy.....

1 yorum:

  1. bugün birine bu bisküvilerden ikram ettim ve italyan bisküvisi olduğunu söyledim. o da bana biz yapsak kimse yemez ama italyan olunca yeriz dedi.
    bunun üzerine kendim yaptım dedim...:)))
    meğer o bisküviler hazır sanmış. böylece çok beğenmediğinde anlamış oldum tabi..:D

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...