Aralık 11, 2013

ATEŞİ YAKALAMAK!!!

Çok sevdiğim ''Açlık Oyunları'' serisinin ikinci kitabından uyarlanmış ''Ateşi Yakalamak'' filmine ancak cumartesi günü gidebildim. 2010 yılında bu serinin üç kitabını bir solukta (iki gün) okumuştum. Şimdi de filmlerini bekleyip izliyorum.
''Ateşi yakalamak'' kitabı, ''Açlık oyunları'' ve ''Alaycı kuş'' kitapları arasında konu bakımından bir köprü görevi görüyordu. Yani bu üç kitabı bir kitap olarak düşünürsek,birinci kitap giriş bölümünü, ikinci kitap gelişme bölümünü ve son kitap da sonuç bölümünü oluşturuyor. Bu yüzden kitap gibi film de pat diye bitiveriyor. Bu yüzden şaşırmayın. Son film ikincinin kaldığı yerden devam edecek.
Filmi hareketsiz bulanlar da olmuş. Bu filme konusunu hiç bilmeden gittikleri için oluyor. Kitabı fazla duyulmadı sanırım. Harry Potter gibi bilinip gidilse daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum. Kitabını okuyup daha sonra izlerken de hoşuma giden sayılı filmlerden. Filmde Katniss karakterinin giydiği gelinliğe bayıldım. Bu gelinlik sonra harika bir alaycı kuş kostümüne dönüşüyor.
Film fantastik türde olmasına karşın çok ama çok duygusal. Ben çoğu sahnede ağladım. Özellikle ilk filmde Katniss'in elinde ölen Rue'nın mıntıkasına gittiklerinde, gözyaşlarıma engel olamadım. Üçüncü filmi sabırsızlıkla bekliyorum.
Kesinlikle tavsiye edilir ama kitabını okumak şartıyla.
İyi okumalar ve iyi seyirler :)))))

6 yorum:

  1. Nugi ablacım, aynen haklısın ama benim sorunlu bulduğum minnicik bi tarafı var.
    Ben hiçbi kitabını okumadan gittim, ilk film evet güzeldi hani bayıldım hatta. Ama ikinci filmi kitabı okumayanlar için anlaşılmaz yapmışlar maalesef. ben hep arkadaşlarımdan öğrendim niye öyle oldu niye böyle oldu diye.
    Ama yine de cidden çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın, kitabı okumayanlar için ikinci film biraz kapalı olmuş. Bu yüzden önce kitabı okuyun diyorum. Ayrıca kitapta Katniss'in iki erkek arasından hangisini tercih ettiği daha farklı anlatılıyor. Filmde o kısım da biraz kopuk.:))

      Sil
    2. Ya ben kitabı okumadım gitmesem mi, ya senle kitap kardeşi olsak nugi. Değiş tokuş yapsak kitapları daha çok kitaba ulaşsak. Ama önce görüşmek lazım:)

      Sil
  2. yaaa 22 kasıma kadar resmen şafak saydım ilk filme de sinemaya gelir gelmez gitmiştim..ama çok uzunmuş film 146 dk sanırım o yüzden arin'i bırakıp gidemedik o kadar uzun süre..deli gbi dvdsi çıksın diye bekliyorum..pufffss..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende gün saymıştım ama şehir dışında olduğum için gidememiştim. Senin bahanen daha sağlam, ne yapalım sende DVD'den izlersin. Hem Arin'de açlık oyunları fanı olur.:)))

      Sil
  3. Kitaplarını okumuştum. Iki filmi de izledim ama ikincisini daha çok sevdim.
    :)

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...