Eylül 04, 2013

SENDEN ÖNCE BEN ''JOJO MOYES''

Bu kitabı ramazan bayramından önce bitirmiştim, fotoğrafını çekemeden anneme verdiğim için yazmayı da unutmuşum.
Kitabın yazarı Jojo Moyes, kendisi genellikle romantik kitaplar yazıyor. İngiliz ve tatlı bir yazarımız. Bu kitap ta bir aşk romanı. Fakat alışageldiğiniz aşk romanlarından değil. Aslında roman çok komik. Hüzünlü bir hikaye olmasına rağmen anlatımı oldukça komik, ben bir çok yerinde güldüm. Ama sonuna geldiğinizde çok duygulanıyorsunuz. Her zamanki gibi ağladım yani.
Ben kitap kapaklarına çok dikkat ederim. Bu kitabın kapağı çok silikti. Renkleri soluk ve kitap hakkında yazılanlar tam olarak kitabı tarif edememişti. Ucuz ve basit bir roman görüntüsü var ama içi hiç te öyle değil. Hikaye ve anlatım çok güzel, çok içten.
Kitapta İngiltere'de küçük bir kasabada yaşayan Lou isimli kendi halinde bir kızdan bahsediliyor. Lou'nun geçim sıkıntısı çeken bir ailesi var, kendisi de fazla para getirmeyen kafedeki işini yeni kaybetmiş ve iş arıyor. Derken kötürüm bir hasta olan Will'e bakmak için işe alınıyor. Sonra Will ile aralarında bir yakınlık oluşuyor. Detay vermeden anlatamayacağımı bildiğimden daha anlatmıyorum. Bence okuyun ve tadını çıkarın bu güzel hikayenin.
Bu arada okuyanlara soru: Sizce de Lou karakteri bir kaç yönden Bridget Jones'a benzemiyor mu? Her yönden değil ama komikliği, saflığı gibi mesela. Benim aklıma hep Bridget geldi. 

8 yorum:

  1. senle kitap kardeşliği yapmak istiyorummm:) Ben de Mustafa Ulusoy "Giderken Bana Birşeyler Söyle" kitabını okuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur canım, bende çok kitap var. Okuman için sana bir kaçını getiririm bir dahaki buluşmamızda:)) Beğendin mi okuduğun kitabı bu arada? Ben okumadım onu

      Sil
  2. eskiden çok okurdum bende ama okuduklarımı hatırlayamamak canımı sıkmaya basladı :) azalttım sonra bıraktım banada aşılasanıza şu okuma işini tekrardan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanına bir fincan çay ya da kahve alıyorsun. Sonra en sevdiğin köşeye oturuyorsun. Sonra kitabın sayfalarına bir dalıyorsun ki kendini film setinde gibi hissediyorsun. Kitabı solumaya onunla yaşamaya başlıyorsun. Sonra yemek vakti geliyor hiç umursamıyorsun. Sadece kitaptaki karakterler var şimdi. Bazen böyle rahat bir mekanda değil sıkış tıkış bir otobüste dalıp gidiyorsun kitaba, hemde ayaktasın. İşte kitap okumak böyle bir şey. O karakterlerle bütünleşince hatırlamamak da neredeyse imkansız oluyor. Anlatılmaz yaşanır demişler al eline bir kitap başla okumaya:DD

      Sil
    2. okurken öyle iyi güzel aynı durumları yaşıyorum ama gel gör ki sonradan hatırlayamıyorum :D balık hafızalı ben tühh bana :)
      bir de okudugum bır kıtap benı cok sıkıyoru kıtaplardan sopğumaya baslıyorum ust uste ıkı sıkıcı kıtap okuduysam elıme bask a kıtap alasım gelmıyor mısal

      Sil
    3. Sen de film izle daha yaratıcı:))

      Sil
  3. kitap müptelası biri olarak bunuda okumalıyım bana yine D&R yolları gözüktü :) paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...