Temmuz 30, 2013

MİM?

USKA beni mimlemiş. Uzun Saçlı Kel Adam isimli bloğun sahibidir kendisi. Bende sorularını cevaplayayım bakalım.
BEN KİMİM?
Ben kendi halinde, evli, forever çocuksuz, doktora öğrencisi, Zoretanin deneği, aşçı olmak isteyen ama Ziraat Mühendisi olan bir hatun kişiyim. Mutluyum, kendimi seviyorum ve ne kadar sinir olsanız da kendimi sevmeye devam edeceğim. Ayrıca kainat güzeliyim.:D
BLOGUN ADI NEREDEN GELİYOR?
Kişisel bir blog olduğundan, bloğumun adı kendi adımdan geliyor. Benim adım Nugi, bu da nugili hayat...
BLOG AÇMAYA NASIL KARAR VERDİN?
Bir blogla ilk tanışmam ''salincakta iki kişi'' ile oldu. Çok hoşuma gitmişti, bende üniversiteden yeni mezun olmuştum, henüz işsiz ve sıkılgandım. Bunun üzerine 2009 yılında blog açtım ama kendim olmadığım ve sırf sıkıntıdan yaptığım için ondan da çabuk sıkıldım. Blog yazmak özveri gerektiriyor. Sonra bu sene yine blogları dolaşırken, hadi Nugi dedim yapabilirsin. İnanın normalde konuştuklarımı dinlemeyen ve önemsemeyen insanlar, beni şimdi daha çok dinliyor ve önemsiyorlar. Hatta benden nefret edenler bile... Ne güzel bir başarı! Bir çoklarının sayesinde okunma oranım bile arttı.:D
Ayrıca normal hayatta insanlara yardım etmeye çalışmanız ukalalık olarak algılanırken, burada yazdığınız ufacık bir bilgi kimi insanın hayatını kurtarabiliyor. Bazen de insanları güldürebiliyorum. Yüz yüze olmamıza gerek yok. İletişim böyle de çok güzel.
NEDEN KİŞİSEL BLOG?
Çünkü kendimi anlatmayı seviyorum. Birde böyle kendi hayatlarını paylaşanları seviyorum. Bir konu ile ilgili bilgilere her türlü ulaşabilirim ama kişisel deneyimlere en güzel kişisel blogları okuyarak ulaşabilirim. Kişi deneyimleri benim için önemli ve belki benim deneyimlerim de başka insanlar için önemlidir.
KİŞİLİĞİN
Ben insanları kendi gibi gören, içindeki lanet olası insan sevgisine küfreden bir iyimserim. Ama çok zıt olmasına karşın agresifim de. Nasıl oluyor bilmiyorum. Genellikle kendimi koruma mekanizmam bu şekilde. Halbuki içimde insanları çabuk affediyorum. Bazen de bana zarar veren insanları o kadar çok önemsemiyorum ki yaptıklarını unutuveriyorum. Bu yüzden dışarıdan mesafeli olmam iyi bir özellik. Böyle kişiliksiz bir kişiyim.:D
HOŞLANDIKLARIN
Kitap okumaktan (iki günde bir kitap), müzik dinlemekten, şarkı söylemekten, taklit yapmaktan, saçma sapan şarkılar uydurmaktan, arkadaşım Ateşle sonsuza dek susmayacakmış gibi konuşmaktan, yemek yapmaktan, spor yapmaktan, kocimle yan yana olmaktan, iyi insanlar biriktirmekten çok hoşlanıyorum. Ama en çok yaşamın kendinden hoşlanıyorum.
HOŞLANMADIKLARIN
Benim hayatta en çok hoşlanmadığım şey aşağılık kompleksi ve ısırgan otu çorbasıdır. Bir insanda aşağılık kompleksi varsa, o insandan size kesin zarar gelir. Bence savaşlar bile bu iğrenç duygudan ileri gelmiştir. Isırgan otu çorbası, her ne kadar yararlı olsa da yeşil, kusmuk görünümünde, ne kadar tuz atsam da tadı değişmeyen bir çorbayı sevemem.
EN SON OKUDUĞUN KİTAP
En son gerçek bir kitap olarak tatilde Ayşe Kulin'in ''Dönüş'' isimli romanını okudum ki mükemmeldi. Sonra National Geographic Temmuz sayısı ve  beni cehaleti ile cinnet getirme seviyesine getiren Ece Vahapoğlu ile 60 günde ideal vücut kitabını okudum. En sonda sınavım olduğu için ''Organik Tarımdaki Gelişmeler'' isimli kitabı okudum.
Buraya dek yazdıklarımı sabırla okuyanlara bir mim de ben armağan ediyorum. Ama ben beni takip eden her bloggerdan bu mimi yapmalarını isteyeceğim. Ayrıca özellikle Yelkenli kız, Gülchine, Hayat güzel bi yer, Admin Panpa, Her şeyden konuşmalı'yı özellikle davet ediyorum. Umarım yaparsınız bende zevkle okurum.

4 yorum:

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...