Haziran 25, 2013

EV YAPIMI HAMBURGER

Yok yok! Ben bu gidişle hayatımın sonuna dek toparlak bir şey olacağım. Kilo alırım ama belli olmaz desem o da imkansız. 1.58 boyumla yusyuvarlak tostoparlak bir kadın olacağım sanırım. Bir de Allah bana dev iştahı vermiş. Bir pis boğazlıyım anlatamam. Hamile bir kadın bile benim kadar çok aşermemiştir eminim :))
Geçen hafta eşimle, benim deneme parseline gittik ot yolmaya, bu arada kimyonlarım hastalandı, deneme falan iptal oldu ya :(( neyse... Tabii ben iş çıkışı gittiğim için iyice acıkmıştık, eşim yemek pişirmemi bekleyemeyecekti. Bende sana hamburger yapayım mı dedim. O ne demiş olabilir sizce? :))
Hamburgerim de güzel olur. Hiç mütevazi olamayacağım :)) Hamburger köftesinin tarifini yıllar önce boş boş televizyon izlerken tesadüfen görmüştüm. Rachel Ray diye koca ağızlı bir hatun vardı. Onun programında bahsetmişlerdi de hemen denemiştim. Çok da başarılı oluyor. Normalde ızgarada pişirmeli ya, ben bu sefer kızarttım. Hadi tarife geçelim;
 Malzemeler:
Köfte için;
Kıyma, tuz ve karabiber
Diğer malzemeler;
Hamburger ekmeği, marul, soğan, turşu, domates, ketçap, mayonez, hardal vs...
Hazırlanışı:
Köfteyi hazırlamak için dilediğiniz ölçüdeki kıymaya damak tadınıza göre biraz tuz ve biraz karabiber ekleyip, ıslak elinizle hafifçe ters yüz ederek yoğurmanız yeterlidir. Kıymanın haşatını çıkarmaya lüzum yok. Nasıl tuttuğuna inanamayacaksınız. Hafif hafif ıslatmak birbirine yapışmasını sağlıyor. Sonra isterseniz ızgarada isterseniz de yağda kızartın.
Sonra hamburger ekmeklerini açıp, tabandaki ekmeğe sos sürün. Ben bahsettiğim üç sostan da sürüyorum. Özellikle hardala bayılıyorum. Sonra soğanları halka şeklinde doğrayıp koyun. Severseniz turşu dilimleyin. Gevrek bir marul yaprağı ise hamburgere en çok yakışan şey. Eşim domates dilimi de koyuyor ama ben ekmeği ıslattığı için domates dilimi koymuyorum. Sonrada afiyetle yiyin.
Bizim gibi obur değilseniz tek hamburger yetecektir ama biz ikişer adet yedik. :(((
Afiyet olsun:))

2 yorum:

  1. emin misin bi hamile kadar aşermediğine? ben de hamburger istiyorum! :) eve gider gitmez kıymayı çözdürmem lazım he bi de hamburger ekmeği almam lazım! :) eline sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm belki sen hariçtir:DD Ya üzüldüm şimdi atla gel Ankara'ya ben yapayım sana hamburger.. Afiyet olsun şimdiden:))

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...