Mayıs 03, 2013

FOTOĞRAFLARLA BUGÜN

Bugünü size fotoğraflarla anlatayım dedim. Hayatımdaki en yoğun günlerden biriydi. Şu anda dayak yemiş gibiyim. Bakalım bugün neler olmuş.
 Sabah bakanlığa tayin dilekçemi vermek için gidecektim, oradan da okula derse yetişmem gerekiyordu. Bakanlık Eskişehir yolunda, okul ise Samsun yolunda. :D  Kocişim beni bakanlığa bıraktı neyse ki. Sabah yola çıktığımızda manzara böyleydi. AK Köprü kavşağında daha alt geçide girmeden kuyruk vardı.
 Neyse ki bir süre sonra yol açıldı ve rahatça bakanlığa gittik. Dilekçemi sadece iki kere in çık yaptıktan sonra verebildim. İşim nispeten kısa sürdü. Sonrasında Çiftlikten taksiye binip okula gittim. Derse girmeden önce iş arkadaşım Amal aradı. Biz Kırıkkale merkezden, çalıştığımız ilçeye iş yerinden bir arkadaşımızın arabası ile gidiyor ve dolmuş parasını ona veriyorduk. Başka arkadaşlar da aynı şekilde gidiyordu. Durak, isimli arkadaşımızın arabasında götürebileceği tek kişi kalınca onu servisten atıyor ve başınızın çaresine bakın, ben bundan sonra Algon'ların arabasında gidip geleceğim diyor. Algon bizi arabası ile götüren kişi. Bizim araba zaten beş kişiydi, altıncı kişiyi almak için birini servisten atmak gerekiyordu ve bilin bakalım o kim oldu? Tabii ki o kişi benim. Ve Amal bunu haber vermek için aramış çünkü Algon beni arayamazmış. Kötü ayrılmamalıymışız. Sanki bana söylese ben o adamı döveceğim. Ne yapabilirim ki! İnsanca iki çift laf eder bir daha da arabasına binmezdim. Sanki şimdi konuşacak mıyım onunla? İnsanlar çok komik ya. İçimde hiç öfke yok ona karşı, o insan ne kadar onursuz bir insan olduğunu gösterdi zaten. Benim öfke duyduğum o arabada beraber gittiğim insanlar. Zamanında eski müdürümüzün arabası ile giderken yine aynı grup vardı. Müdür biraz gecikti diye Amal'ı servisten atmayı düşündüğünü söylemişti. O zaman müdüre onu atamazsanız yoksa bende giderim demiştim. Peki bunu benimle beraber gelen üç arkadaş benim için yaptı mı? Hayır. Çünkü rahat rahat gitmek varken, bana yapılan haksızlığa dur deyip, sonrada dolmuşa talim ederler mi? İşte arkadaşlık da bu kadar? Sizce ben haksız mıyım?
 Sonrasında araziye çıktım da biraz sakinleştim. Nasıl haşhaş çiçeği?

 Bu da bir haşhaş kapsülü.
 Arazideki Arum yani Yılan yastığı çiçek açmış. Sizce nasıl çiçeği? Ben çok beğeniyorum.
 Batıkent'e kuaföre gittim. Yolda bu güzellerle karşılaştım.

 Sonra Zoretanin kullananlara ağdanın neden yasak olduğunu çok iyi anladım. Orangutandan bozma bir insan olduğumdan kollarım kıl içinde. Her zaman o kılları aldırırım. Elimin üstüne de alıyoruz. Her yeri aynı görünsün diye. Elimin üstüne ağda sürünce elimdeki deri kalktı. Fotoğraflarda görebiliyorsanız, şu anda berbat durumda elim. Güya iyileşmişti.

 
Neymiş efendim, Zoretanin tedavisi görenler ağda yaptırmamalıymış. Siz siz olun, sakın ha böyle işlere girişmeyin. Ne çektim be diyorum, bir kez daha. Ama öyle değil mi? Allah'ım duy sesimi. Ne olur bir an önce şu tayinim çıksın da Dallas'tan beter iş yerimden kurtulayım. Ne olur dua edin ne olur... Şimdi kocacığıma ağlayıp sızlanayım da biraz şımartsın beni.

5 yorum:

  1. Ay kusum beniiimm..
    Bu tayin olaylari insanin omrunu kisaltiyo resmen. Ben de 3 yil ugradtim tayin icin, kafayi yiyip oyle geliyo. Insallah biran once hallolur. Kkmseyi de kendin gibi sanma bosver. Herkes kendi menfaatinde..

    YanıtlaSil
  2. İlk olarak amal, durak, algon ne biçim isimler bunlar:)
    Nugi ya takma böyle insanları, ama herkesi de kendin gibi sanma. Böyle yapmacık yapmacık hareketler, üzülme numaraları yapılmıştır kesin. Aaa bende şaşırım felan. Bi yürüsün gitsin bence hepsi. Sende adamına göre davran artık, insanlar bencil zira.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama canım bu türler insan değil ki:) İnsanları sev tamam sorun yok. Ama bu çeşit türlerden uzak dur. Valla temizle direk gitsin. Son birkaç yıldır hiç acımıyorum ben mesela çünkü kıymetini bilmeyene kıymet vermeyeceksin..

      Sil
    2. evet bir bahar temizliği lazım. Hayırlısı ile bir tayin olabilirsem giderken hepsine bir çift lafım olacak. Gerçi onu da anlamazlar.:))

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...