Mayıs 08, 2013

FORREST GUMP

 Forrest Gump 1986 yılında Winston Groom tarafından yazılmış ve 1994 yılında yönetmen Robert Zemeckis tarafından çekilmiş, en iyi film dahil altı dalda Oscar ödülü almış bir filmdir. Ben bu film gösterime girdiğinde sekiz yaşındaymışım. O yüzden ancak dün keşfedebildim. Eşim eve geldiğinde hala izliyordum. Bana ''Aaa Forrest Gump mı izliyorsun?'' dedi. Bende ''Sen izlemiş miydin?'' diye sordum. Bana ''Şaka mı yapıyorsun, koşan adam en sevdiğim film'' dedi. Bazen eşimin benden yedi yaş büyük olduğunu unutuyorum. Tabii o on beş yaşındaymış izlediğinde. Ne yapayım yani benim yaşım yetmiyor. Dün de tesadüfen keşfettim bu filmi. Güya Tom Hanks'e aşığım, nasıl izlememişim bu filmi ya. Yalnız Tom Hanks'e de öyle böyle aşık değilim. Şimdi gelse Nugi'ciğim bende sana aşığım dese , pılımı pırtımı toplar peşinden giderim. :DD Pışııık Bir kere kocayı bırakmam ama onuda alıp gidebilirim. Ne yapayım ikisi de çok tatlı. :)))
Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump zamanla oldukça çetin başarılara imza atar. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece iyi olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde seyirciyi farklı dünyalara götürür. Zemeckis hikâyeyi yakın Amerikan tarihindeki birçok olay ve fenomenle (Elvis Presley'den Watergate Skandalına kadar) ustalıkla ilişkilendirmiştir. (Kaynak: Vikipedi)
Filmdeki en sevdiğim ve zaten bir çok kişinin aklında kalan repliklerden bazıları ise şöyle;
  • Sadece aptalca davrananlar aptaldır.
  • Annem daima söylerdi, "Hayat bir kutu çikolata gibidir, içinden ne çıkacağını asla bilemezsin."
  • Bize , Vietnam'in Amerika'dan çok farklı olacağı söylenmişti.Bira kutuları ve ızgaralar dışında öyleydi de.
  • Ve filmin fenomen repliği ''Koş Forrest Koş''... Bunu her duyduğunda büyük bir güçle koşmaya başlıyor Forrest.
    Gerçekten çok duygusal ve iz bırakan bir film. İzlemeyenlere mutlaka tavsiye ediyorum. Hala etkisinden kurtulamadım.

    5 yorum:

    1. Bende izlemiştim ve gerçekten çok etkileyici bir film. Ama Tom hanks denince aklıma Terminal filmi geliyor ki onuda çok ama çok sevmiştim. İzlemediysen mutlaka izle..

      YanıtlaSil
    2. Terminal filmi çıktığında üniversitedeydim, yani yaşım tutuyordu. :DD o yüzden izlemiştim. Gerçekten çok güzeldi. Ayrıca ''mesajınız var'' ve ''Yeşil yol'' filmi de çok harikaydı. Aşkım benim yaa...:)))

      YanıtlaSil
    3. Çok ünlü bir filmdir, bence yaratıcı hikaye bakımından da önemli bi kaç filmden biridir.
      Tom Hanks harikalar yarattı, kalbimize taht kurdu:)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. evet gerçekten öyle.Eşim de Tom Hanks'in bu filmle tanındığını söylüyor.

        Sil
    4. bende kendisine yeşil yol ile aşık olmuştum ama önce kitap sonra film :) yaptım güzeldi. terminal konusunda bende katılırım size harikadır. benimde yaş sizlerle işte :D bende sonradan izledim bu filmi ama bende çok sevdim heleki sonuna doğru gözler dol dol boşal sevmem ağlamayı ama :) istemeden oldu :D

      YanıtlaSil

    Çalıştırın parmakları canlarım
    ( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...