Mayıs 26, 2013

Düğün # 2

Evet düğün macerasında ikinci adıma geçme zamanı geldi. Düğün salonunu tuttunuz, peki şimdi ne olacak? Aslında gelinlik arayışına girilebilir fakat ben önce adet olmuş birkaç şeyi hazırlayıp sonra gelinlik arayışına girmiştim. Bilenler bilir bazı yörelerimizde 'nişan bohçası' geleneği vardır. Bizim ailede de böyle bir gelenek olduğundan bende uymak istedim. Bu geleneğe göre kız ve erkeğin eksikleri tamamlanır, hatta kız ve erkeğin ailelerine de bir şeyler alınır. Mesela gelinin annesine, damadın annesine elbiselik kumaş vs alınırmış. Biz o kadar masrafa gerek duymadık. Bir de bu gelenek yokluk zamanından gelme yani insanların eksiğinin çok olduğu zamanlardan. Benim ailemin de onun ailesinin de bu tür şeylere ihtiyacı olmadığından biz yalnızca kendimizi donattık.
Biz hiç bir işimize aileleri karıştırmadık, bu geleneği de kendimiz hallettik. Geleneğe göre damat ve gelin karşılıklı olarak eksik tamamlayacak. Bu  eksikler şöyle;
İç çamaşırı
Pijama takımı
Terlik
Bornoz
Makyaj malzemeleri
Ayakkabı
Takım elbise ya da ne istiyorsa giyim olarak
Mevsimine göre mont, pardösü vs.
Ben bu geleneği sadece iç çamaşırları ve makyaj malzemeleri yönünden seviyorum.:)) Zaten giyecek güzel giysilerimiz var onları almaya gerek duymadım. Bu gelenek makyaj malzemeleri yönünden epey iyi oldu.


Öncelikle iç çamaşırı satan bir mağazaya gittik. Biz Kızılay'da Soysal pasajındaki 'yaprak' isimli çamaşırcıdaydık. Tesadüfen girdik ama bizimle çok ilgilendiler. Altılı takım diye bir şey var. Sabahlık, gecelik, şortlu yazlık pijama ve kışlık pijama. Bunlar hep satenden, kışın giyme imkanınız yok, hatta neredeyse hiç giymiyorsunuz ama adet olduğu üzere alınıyor. Fakat ben her fırsatta giyiyorum. Çocukluğumdan beri böyle şeylere bayıldığımdan. Sonra erkek için de altılı takım var. Biz eşiminkini 'neyir' marka aldık. Kumaş ve penye seçenekli iki adet pijama ve robdöşambr var. Pijamaları kullanıyor ama robdöşambrı hiç giymedi. Halbuki viski bardağı ile güzel bir ikili olurdu.:))) Nuri alço sitili. Altılı takım dışında ben bir adet daha sabahlık ve gecelik takımı ve günlük giyim için penye pijama takımı aldım. Sonra çorap ve iç çamaşırları aldık. Marka olarak 'Pierre Cardin ve Dagi' seçtik. Hepsinden çok memnunum. Hele Dagi'nin erkek iç çamaşırları mükemmel kaliteli.
Bu kısım bittikten sonra makyaj malzemesi kısmına geçtik. İşte en zevkli kısım burası zaten. Biz kozmetik ihtiyaçlarımızı Bahçelievler yedinci caddedeki 'Pino kozmetikten' aldık. Elbette makyaj malzemem vardı ama böyle olunca a'dan z'ye ne eksik varsa gidermiş olduk. Ben Monteil'in cilt bakım ürünlerini ve Coverderm'in cilt bakım ürünlerini aldım. Ayrıca her zamanki parfümüm Channel Chance aldım. Ve gerisi göz kalemi, ruj, rimel, pudra, fondöten, makyaj fırçası seti, takma kirpik... (detayları makyaj malzemelerim olarak yazacağım)
Eşime Coverderm'in cilt bakım ürünlerini, Channel Blue isimli parfümü ve Philips'in tıraş makinesini aldım. Böylece ikimizin ödediği miktar hemen hemen eşit oldu. Yazık çocuğa haksızlık olmasın değil mi?
Sonra bornoz takımlarını Özdilek'ten hallettik.
Toplamda sanırım 7000 TL tuttu. Fakat biz biraz abarttık aslında daha uygun bir şekilde de çıkılabilirdi. Fakat biz halimizden memnunuz.
Sonra bu alınanları erkek kıza, kız da erkeğe göndermek üzere paketliyor ve nişan günü erkek tarafı paketlerini kızın evine getiriyor. Kız tarafı da ertesi gün erkeğin eşyalarını bir tepsi tatlı ile erkeğin evine götürüyor.
Bu eşyaları koymak için bohça satın alabilir ya da bizim yaptığımız gibi bu işler için üretilmiş sandıklardan alabilirsiniz. Bir adet büyük sandık ve bir adet küçük sandık takım halinde satılıyor. Küçük sandığa makyaj malzemeleri konuluyor ben hala o şekilde kullanıyorum. Büyük sandığı da şu anda havlu saklamak için kullanıyorum.
Erkek tarafına da süslü bohçalarla gidiyor eşyalar.


Sonrada konu komşu teyzeler bunları açıp açıp bakıyorlar. Sonra aynen şu muhabbetler oluyor.
"ayyy ne güzel şeyler almışlar, Pierre cardin mi o, kızım sen bu satenleri otele götür, anladın mı?;)), ayy benim nişanımı hatırladım, yavrum aferin size güzel seçim, danteli de pek zarifmiş vs vs..." Teyzeler yeterince heveslerini aldıktan sonra da düğün gününe dek saklıyorsunuz. Sonrada onları seçerken eşinizle yaptığınız espriler kalıyor size. Çünkü en nihayetinde hepsi de çul-çaput. Ama o anlar güzel geçiyor. Yani iyi ki de yapmışız bunları...
 

4 yorum:

  1. saten möhim iş nugicim! :) biz de yapmıştık ama ben makyaj malzemesi istememiştim..pek makyaj yapmayan bi insan için ölü yatırım! :) çamaşırları da kom'dan almıştık tavsiye ederim gayet güzeller..sandığımın içinde de artık bebek eşyaları duruyo valla koca evde koycak başka yer bulamadım sandıkta saklıyom düdüğün eşyaları! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet saten muhim. Komun camasirlarini bende kullaniyorum gercekten guzel. Sandik hayirli bir amaca hizmet ediyormus sevindim:))

      Sil
  2. Bu sandığı doğru düzgün kullananı henüz görmedim:)

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...