Nisan 02, 2013

ŞIKILDAKLI ÇORBA

Bu çorba da misafirlerimce çok beğenilen ve benim de yaparken kokusunu içime çeke çeke az kalsın nefessizlikten kendimi öldürdüğüm bir çorba. Adını internetten buldum. Tarifini ise yine Amal'ın annesinden aldım. Allah yanımızdan böyle becerikli hatunları ayırmasın. İsmi de güzelmiş değil mi?
Gelelim tarife;
Malzemeler:
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz
Ispanak
Sarımsak
Kekik
Haşlanmış nohut
Yapılışı:
Önce bir tavada ince doğranmış ıspanak ve bir iki diş sarımsağı, yeterince eklediğimiz kekikle kavuruyoruz. Daha sonra bu karışımı soğumaya bırakıyoruz. Sonra yoğurt, yumurta, un ve tuzu yeterince su ile açarak orta dereceli ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısarak biraz daha kaynatıyoruz ve içine kavurduğumuz ıspanakları ve haşlanmış nohutları ekliyoruz. Daha sonra tereyağını tavada biraz kızdırıp çorbaya karıştırıyoruz.
Bu esnada çorbadan yayılan kokudan mest olup kendimizden geçiyoruz. Amal'ın annesi erişte de ekliyormuş ama ben çok yoğun olduğu için erişte eklemedim, isteyen ekleyebilir. Mükemmel lezzetli bir çorba. Mutlaka deneyin derim ben.
Afiyet Olsun...:))))

2 yorum:

  1. Mmmm... enfes gorunuyor...senin elinle dahada guzel olmustur. Bende deniycem.kekik ispanak karisimi cok enteresan...merak ediyorum dogrusu...

    YanıtlaSil
  2. kekik mükemmel bir tat katıyor çorbaya. gel yapayım sana :)))

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...