Nisan 20, 2013

HAVUÇ ÇORBASI

Bugün en sevdiğim gün ve ben evin işini serdim, spora vereceğim kendimi sonrada liseden arkadaşım pembiş peluş ile buluşup günü daha da eğlenceli hale getireceğim. Ama bloğumu da boş bırakamam. Eşimle benim en sevdiğimiz çorbanın tarifini paylaşayım dedim. Havuç çorbası, terbiyeli bir çorba ve tarifi annemden. Eşimle dört yıldır beraberiz ve dört yıldır hemen her hafta bu çorbayı istemiştir benden. Ben de çok seviyorum. Misafirlere de yaptık. Herkes öncelikle havuç çorbası içmek istemiyor ama tadına bakınca ikinci kaseyi içmek isteyenler oluyor. :))) Sizde önyargılı yaklaşmayın ve bir deneyin derim. Şimdi tarife gelelim;
Malzemeler:
2-3 adet havuç
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt (süzme yoğurtla daha güzel olur)
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Öncelikle havuçları ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın. 

 Daha sonra doğradığınız havuçları orta boy bir tencerede orta ateşte biraz yağ ile kavurun. Yanmamasına dikkat edin. Sarımsakları ekleyip biraz çevirin, üzerine soğuk su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
 Tenceredeki karışım kaynayana kadar bir yandan çorbanın terbiyesini hazırlayın. Terbiye genel olarak bütün çorbalarda aynıdır. Öncelikle yumurta, yoğurt, limon suyu, un ve bir tutam tuz çırpılır ve içine soğuk su eklenip iyice karıştırılır.

 Tenceredeki su kaynayınca, kaynayan suda bir miktar alıp hazırladığımız terbiyeye yavaşça katıyoruz. Terbiye ılınmış oluyor ve ılınmış terbiyeyi tenceredeki suya karıştırarak yavaşça ekliyoruz ve kaynayana dek karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, çorbanın tuzunu ve biberini ekliyoruz.

 Sonra da oturup afiyetle yiyoruz. Hımmmm nefis nefis....
Hepinize Afiyet Olsun... Güzel bir hafta sonu diliyorum.

2 yorum:

  1. deneyebilirim :) güzele benziyor

    YanıtlaSil
  2. Ya ev işi nedir ki şu fani dünyada nugi:)bırak işleri çık gez..

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...