Mart 23, 2013

JACK THE GIANT KILLER

 Bugün eşimin öğrencileri ile birlikte bu filme gittik. Sabah televizyonda fragmanını izleyince mutlaka gitmeliyim dedim. Biliyorsunuz, çocuk masallarını tekrar filme alıyorlar. Ben pamuk prensesin iki ayrı versiyonunu izledim. Şimdi 'Oz Büyücüsü' ve 'Jack ve fasulye sırığı' tekrar filme alınmış. Böyle ara ara sinema dünyası bu masalları filme alıyor. Ya film için yeni konu bulamıyorlar, ya da görsel efekt teknolojisi geliştikçe masalları daha iyi çekebileceklerini düşünüyorlar. 
 Masalları yeni neslin unutmasını istemiyorlar diyeceğim ama pek sanmıyorum, çünkü benim çocukken dinlediğim masallardan oldukça farklılar. Son pamuk prenses filminde pamuk prensesten tiksinmiştim. Benim dinlediğim masalda pamuk prenses çok güzel bir kızdı, halbuki onu oynayan kız bence çok çirkin. Tabii ki konuda oldukça farklıydı. 
 Bu filme gelecek olursak eğer; filmi beğendiğimi söylemeliyim. Gidilebilir. Görsel efektleri, konuyu ele alış biçimleri vs. çok iyiydi. Özellikle devlere bayıldık. Sadece biz bilmeden üç boyutlu seansa gittik. Bence filmi üç boyutlu izlemeye gerek yok. Birde ben üç boyutlu film sevmiyorum, gözlerim çok yoruluyor. Bu film bence en güzel Türkçe dublajlı ve üç boyut olmadan izlenir. Normalde Türkçe dublajdan fazla hoşlanmam ama bu filmde önemli olan görsel efektler olduğundan bence alt yazı bir işkence oluyor.
 Filmdeki prenses de çok güzeldi. Kıza bayıldım. Maşallah yani. Esas oğlan Jack pek yakışıklı değil, klasik İngiliz boy. Yani sonuç olarak bu filmi tavsiye ederim. Oz büyücüsüne de gitmek istiyorum. Gittikten sonra izlenimlerimi aktarırım. İyi akşamlar...
 
(Fotoğraflar Google görsellerden)

1 yorum:

  1. Düşünce paylaşımın için teşekkürler ^nugili hayat :)
    Bu filme gidip gitmeme konusunda kararsızdım. Taaa ki bu paylaşımını okuyana kadar...
    Müsait olduğum zaman ilk işim bu filme gitmek olucak.

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...