Ağustos 29, 2013

BİRTAT ÇORBA KIRIKKALE

Dün öğle yemeğine nereye gidelim diye konuşurken, arkadaşımız işkembe dedi. Gitmem sandılar ama bilmiyorlar ki, ben işkembeye bayılırım. Genelde kadınlar sevmiyor ama ben sakatatın her türlüsüne ağzım sulanarak bakıyorum. Gidelim dedim ama biraz da çekindim. Çünkü Kırıkkale gibi bir şehirde temiz restaurant bulmak bile çok zorken, işkembeyi temiz yapacak bir yer bulmanın zorluğunu düşündüm. Derken Birtat çorbayı gördüm. Aaa dedim ben burayı belki yüz kere gördüm, önünden geçtim ama hiç girmedim dedim. Neler kaybetmişim meğer.:))
Mekanın adı Birtat çorba ama çorba dışında ev yemekleri, kavurma falan da var. Kırıkkale'nin tam merkezinde kolaylıkla bulunabilir bir yerde. Kırıkkale'ye uğramak dışında yolunuz düşmez umarım, ben şehri pek sevemedim. Ama olur da yolunuz düşerse burada bir çorba için derim.
Beni, yemek yiyeceğim yerin temizliği çok ilgilendirir. Mekanda tuvaletin dışında el yıkamak için bir lavabo görünce çok mutlu oldum. Ayrıca ''Temizlik Medeniyettir'' yazıyordu ki beni benden aldı.
Ustamız nasıl poz vermiş ama...:))) Yemekler ustanın arkasında gördüğünüz yerde yapılıyor, bulaşıklar da hemen yan tarafta bir bayan çalışan tarafından yıkanıyor. Yani her şey gözünüzün önünde. Ben düzenlerini, sevislerini beğendim.
Tek sevmediğim şey diğer bir çok lüks restaurantta bile karşılaştığım kesilmiş limonlar. Limonları zamandan tasarruf etmek için kesip hazır bekletiyorlar ama yaz aylarında olduğumuzdan o limonlar pörsüyor ve kokmaya başlıyor. Burada çorbanın yanında gelen limon kokmamıştı ama pörsümüştü. Akşama kokacaktı garanti. Buna hiç bir yer dikkat etmiyor ne yazık ki.

Ben işkembe çorbası değil, tuzlama istedim. Yani işkembe parçaları çorbaya göre daha iri doğranmış işkembe çorbası. Biraz sirke ekleyince daha güzel oldu. Ama az sirkeli seveni de düşünmüşlerdi sanırım. Çok ama çok lezzetliydi. Utandım bir kase daha içmeye. Hem doymuştum da ama lezzet güzel olunca on tabak bile içerim ben.
Yanında salatalık turşusu ve acı biber turşusu getirmişler. Bir de ekmek tabii. Ben çok beğendim. Burada olduğum sürece ben müdavimi olurum yani.
Şiddetle tavsiye ederim, afiyet olsun...:))))

4 yorum:

  1. Mrblar
    Fotogralar ve yorumlsriniz icn cok tesekkurler universite mezunu ascimizda gercekteenn cookk karizmaaa cikmiss:) ayrica sirkülasyon oldugu icin limonlari kokmuyor bu arada iskembe corbasi harika gorunuyor ömer ustamizin ellerine saglikk afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba gerçekten güzeldi çorba ellerine sağlık ustanın. Ben müdavimi olurum bundan sonra:)))

      Sil
  2. :) afiyet olsu nugi hanim sehr sevilmez ama corbasi icilir :)

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...