Ağustos 15, 2013

BENİM GARİP CUPCAKE'LERİM!

 Pazartesi günü arkadaşların bayramını değişik bir tatlı ile kutlayayım dedim. Proje ofisindeki tek bayan olduğumdan pek el üstünde tutuluyorum, o yüzden altta da kalmayayım dedim. Ne güzel bir şeymiş tek bayan olmak.:)) Pazar günü yoldan gelmiş olduğum halde kollarımı sıvadım ve cupcake'leri hazırladım.
Fakat ben ne zaman kek yapsam kekim acayip kabarır. Bu durum kek söz konusu olduğunda çok güzel ama cupcake gibi daha sıvı bir kek karışımı söz konusu olunca pek güzel olmuyor. Benimkiler yine kabardı kabardı sonra söndü. Olması gereken boyutlara geldi ama bu sefer de üst kısımları kurudu. Gerçi herkes o kısımları çıtır, çıtır bularak beğendi. Üst kremasını ise çırpmaya üşendim ama tadı iyi ya sen ona bak! Valla yorgunluktan haşat olunca ancak bu kadar oluyor.
 Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Vanilya ve kabartma tozu
Üzeri için; bir paket krema ve iki paket yani 160 gr bitter çikolata, 2 yemek kaşığı labne peyniri ve 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Önce kremayı ısıtın ve kaynamadan önce ocaktan alın. İçine bitter çikolataları kırın ve eriyene dek karıştırın. Sonra buzdolabında soğutun. Bir kaç saat dolapta soğuduktan sonra içine peynir ve pudra şekerini de ekleyin. Mikser ile iyice çırpın. krema sıkma torbası ile kekleri süsleyin.
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. İçine sıvı malzemeleri ekleyip, çırpmaya devam edin. Sonra katı malzemeleri eleyerek ekleyin ve biraz çırpın. Sonra karışımı benim yaptığım gibi silikon kalıplara bir şey sürmeden dökebilir ya da kek kağıtları koyduğunuz kalıplara dökebilirsiniz. Keke başlamadan önce fırını 180 derecede ısıtın. Sonra keki fırında 20 dk kadar pişirin ama erken de alabilirsiniz, takip edin.
Kekler soğuyunca kalıbından çıkarıp, üzerine sosu dökün. Hımmmm mükemmel tat.
Afiyet olsun...:))))))


4 yorum:

  1. ya ne şirin ve tatlı olmuş:) bize de yapp...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur kuzu, hatta bak ben sizin iş yerine transfer olayım, her gün yemek bile yaparım. Sizin aşçılarla çekişirim:DDD

      Sil
  2. valla çok lezzetli görünüyor. şuanda 5 çayında süper giderdi hani:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde Ankara'ya gelince haber ver sana yapayım;))

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...