Temmuz 05, 2013

CANELA CAVE HOTEL # 3

Canela Cave Hotel ile ilgili son yazım da bu. Ne çok, otel tanıtımı gibi oldu değil mi? Ama değil. Sadece çok fotoğraf olduğu için ve her karesini sizinle paylaşmak istediğim için böyle oldu.
Yukarıdaki fotoğrafta solda görülen kapı resepsiyona açılıyor. Duvarda bu sefer eski tarım aletleri görülüyor. Otelin tarzına otantik diyebiliriz ama yalnızca bir kültürü simgelemiyor. Karman çorman bir sürü obje var. Yeni ve eski iç içe gibi. Genel olarak uyumlular ama.
Kapıdan girince yukarıdaki fotoğraftakileri görüyorsunuz önce, arkanızda da aşağıdaki fotoğraftaki niş var. Esasında odayı tüm haliyle gördüğünüzde çok farklı bir mekan. Ayrıca mekanın ruhunu hissedebiliyorsunuz. Ama ben bunu fotoğraflara yansıtamamışım.

Bu kapı zili nasıl? Çok beğendim ve geçenlerde aynısından İkea'da gördüm. İsteyenlere duyurulur.
Ve otelin mutfağına geldik. Mutfak kısmına resepsiyon bölümünün sağındaki bir kapıdan girip, merdivenlerden aşağı inerek ya da otelin önünden yukarıdaki fotoğrafta görülen kapıyı kullanarak girebilirsiniz. Mutfak kısmı eskiden bir mağaraymış. Otelin ''Cave'' kısmı mutfak yani. Mutfak diyorum ama aslında otelin restaurantı ve mutfağı orada, ama çok sıcak bir mekandı. Bu yüzden mutfak sözcüğünü hak ediyor.
Oteldeki tek müşteriler eşim ve ben olduğumuz için eşim bana ''Nugicim, yarın biz kalkar kalkmaz yola çıkalım, bence burada iyi bir kahvaltı olmaz'' dedi. Ben öyle sanmıyordum ama yine de eşime uymaya karar verdim. Pazar sabahı kalkıp gidecek ve bir yerde kahvaltı yaptıktan sonra gezmek istediğimiz yerleri gezecektik. Böylece pazar sabahı eşyalarımızı toplayıp aşağı indik. Sonra Arda Bey ile karşılaştık. Kendisi kahvaltı hazır, aşağı inebilirsiniz deyince, şaşırdık. Neyse aşağı indik ve ne görelim. Sanki otelde bir tek ikimiz yokmuşuz gibi bayağı bir turist kafilesini karşılayabilecek bir kahvaltı vardı. Beklemediğimiz için gerçekten çok şaşırdık. Mutfak kısmını fotoğraflamayı unutmuşum. Bir mağaranın içinde profesyonel bir mutfak görünce şok geçirebiliyorsunuz yani.:))Tertemizdi. Şimdi restaurant bölümünün fotoğraflarını göreceksiniz.
Burayı bir zamanlar insanlar elleriyle oyarak yapmışlar. Kapadokya'nın her yerinde her taşında insan emeği ve Tanrı'nın nefesi var. O yüzden çok mistik ve çok kıymetli bir yer. Sanki şehrin ruhu var gibi.
Bakınız semaveri ve ekmek kızartma makinelerini koydukları masanın altı, eski dikiş makinelerinin altından. Bizim komşumuzda böyle bir altı cam masa için kullanmıştı. Bizde de var, bende mi yapsam acaba? :))) Bu arada çay geçen sene gittiğim beş yıldızlı oteldekinden iyiydi.
Yine detaylar, detaylar... :))



Bu kısımdaki yiyeceklere hiç dokunmadık. Ama seyri yeterdi.

Ben kahvaltı sofrasının başında oturmak için sabırsızlanıyorum.

Kaç çeşit var sayamadım. Fakat salatalık tabağından ötesine hiç dokunmadık.

Mükemmel bir melemen de yaptılar. Hatta nasıl yiyeceğimizi sorup, öyle yaptılar. Ben normalde melemen sevmiyorum fakat bu çok hoşuma gitti.

 Birde anne usulü patates kızartması vardı. Elde doğranmış ve temiz bir yağda kızarmış patatesler. :))
 Onca çeşitten ancak bu kadar yiyebildim, biraz da patates kızartması.


 Bu fotoğrafa bayıldım. Böyle bir evim olsun isterdim.
Bu arada mutfak ve restaurant kısmı buz gibiydi. Ben fotoğraftaki gibi halimle dışarıda cayır cayır yanarken içeride üzerime bir hırka giymek zorunda kaldım. Kapadokya otellerinin bir çoğu kahvaltıda çok iyiymiş. Gerçekten de öyleydi. Her şey hem çok lezzetli hem de çok temizdi. Ben Canela Cave Hotel çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Haberleri yok, umarım bir gün bu yazıyı okurlar.

3 yorum:

  1. Mükemmel yermiş fakat benim gözüm yemeklerde kaldı :D Spor yaptım acıktırdı sanırım hormon salgılıyo vücut :D Yapılacak iş mi yaaa şu resimlere bak :D Yummy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D yeme yeme diyeceğim ama sende zayıfsın ya. Ben yemeyim. En iyisi sen gel biz sana yemek yaparız, ama ben yemem:DDD

      Sil
  2. Nugicim bizde bayram için planlıyoruz, bu otelide seçeneklerime aldım.Süper bir bilgilendirme olmuş..saol valla

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...