Haziran 18, 2013

PİDEKÖY

İki hafta önce canımla yemeğe CEPA'da ki Pideköy'e gitmiştik. Hemen herkesin bildiği bir yer olduğunu düşünüyorum. Bizim de yemek yemek için sık sık tercih ettiğimiz bir mekandır. Özellikle ''Samsun Pidesi'' yaptıkları için çokça tercih ederim. Gerçi Samsun'da ki ''Samsun Pidesi'' gibi değil ama yinede nefsimi körleyebiliyor. Aslında bence aynısını yaparlar da avmlerde odun ateşi olan fırın yasakmış. Sanırım herhangi bir ateşli fırın yasak. Neyse buna da şükür. :))
Biz sipariş olarak; mevsim salatası, roka salatası, kapalı pide (Samsun Pidesi), karışık pide ve ayran söyledik. Ben ayranı açık istedim ama yoktu. Garson bu isteğime oldukça şaşırdı. Biliyorum, genellikle açık ayran istenmez fakat ben güvendiğim işletmelerde özellikle açık ayran isterim. Çünkü hazır ayranlardan hiç tat almıyorum.
Mevsim salatasını eşim sipariş etti. Mevsim salatası denilince aklıma o mevsimdeki sebzelerden yapılan salata geliyor ama havuç ve kırmızı lahanadan oluşan bir salata geldi ki ben pek sevmem. Ama eşim rokadan hoşlanmadığı için ona iyi oldu.
Benim roka salatasında ise süper bir sos vardı. Sanırım hardallıydı. Ben çok ama çok beğendim salatayı. Roka severlere tavsiye ederim.
Eşim karışık pide siparişi vermişti. O Ankara'lı olduğundan açık pideyi tercih ediyor, ben çok sevmesem de Pideköy'ün her pidesini yerim. Gerçekten çok güzeldi. Evet onunkinden de yedim, ne yapayım canım çekiyor.
Eşimin sipariş ettiği pidede kuşbaşılı, ıspanaklı, peynirli, kaşarlı ve pastırmalı çeşitler vardı. Pastırmalı olanlar biraz tuzluydu. İstenirse bu pidedeki çeşitler değiştirilebiliyor.

Benim güzellerim Samsun pideleri de yukarıdaki fotoğrafta. Biraz kuru olmuştu ve tuzu eksikti. Ama daha önce yediklerim çok iyiydi. Belki o gün öyle olmuş olabilir. Yinede tavsiye ediyorum. Samsunlu olmayıp da bu pideyi merak edenler için aslına en yakın olanı Pideköy'de var. Yakında Samsun seyahati planlıyorum. O zaman pazar sabahı kendi kavurduğum içle fırına gidip bu pideden yaptıracağım ve hepsini tek başıma yiyeceğim. Varsın gelsin kilolar.:)))
Şekerliklerine bayıldım.
Çay da on numaraydı.
En son da eşimle beraber bir fotoğraf çektirebildik. :))
Pideköy tarafımdan tavsiye olunur efendim. Arzu edenlere CEPA'daki şubeyi öneririm. Çünkü mekan güzel, CEPA'daki cafeler sokağı güzel. İkinci kat ayrı güzel. Belki de ben CEPA'yı çok sevdiğimden öyle geliyordur.
Afiyet Olsun :))

2 yorum:

  1. diyetteyim maalesef kuzu:( ne yazık ki deneyemeyeceğim.enfes gözüküyor..

    YanıtlaSil
  2. Ooo canım çekti vallahi.Gerçekten iyi yapabiliyorlar mı pideyi? Ben de bi türlü Samsun pidesine benzer bir şey bulamadım da Ankara'da. Temmuzda Samsun'da olacağım ve ilk işim kapalı kıymalı yaptırmak olacak bizimkilere. Hep senin yüzünden ;)
    Ama Pideköy'ü de denemeye karar verdim.

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...