Mayıs 16, 2013

DÜĞÜN # 1

Düğün sezonu açıldı. Ben Temmuz 2012'de evlenmiş biri olarak buradan evlenenlere yardımcı olmak istiyorum. Evlilik anlaşan ve birbirini seven iki insanın yapabileceği en güzel şey. Evlendiğim için hiç pişman olmadım. Maşallah deyin çünkü bizim cicim aylarımız da hiç geçmedi. Eğer birbirinize saygı duyuyorsanız o kavgalar hiç olmuyor zaten. Ama evlenmek çok meşakkatli bir iş. Gelinliği, damatlığı, eşya seçimi, ev, ailelerin mutlu edilmesi, düğün müziği, pastası vs... çok iş var çok. Hele benim gibi ilk çocuksanız işiniz daha da zor. Benim annem evleneceğim için hem üzüldü hem sevindi. Erken olduğunu düşündü. Resmen eli kolu bağlandı kadının. Eşimin annesi desen apayrı. Kayınvalidem biraz rahatsız o yüzden çok gezip dolaşamıyor fakat yinede çok yardımcı oldu. İşin aslı bütün hazırlıkları eşim ve ben yaptık. Ailelerimizin rızasını alıp evlenmemiz altı ay gibi bir sürede olduğundan iş çok karışıktı.
1.Adım: Düğün Yeri Seçimi
Ben her zaman dümdüz bir gelinlikle çimlerin üzerinde bir kır düğünü hayal etmiştim. Ankara'da yazın yapılacak bir düğün için, düğün yeri seçimi en geç Eylül ayında tamamlanmalı. Sonrasında yer bulmak çok zor oluyor. Bir kere hafta sonları tükeniyor. Hafta içi bir güne düğün yapmak zorunda kalıyorsunuz. Eşim beni babamdan üç kez istemek zorunda kaldı. Ancak üçüncü isteyişinde verdiği zaman Şubat ayının on sekiziydi. Biz benim çabalarımla :)) hemen düğün yeri bakmaya başladık.
 Gölbaşında çok güzel mekanlar var. Parası şehir içinde tutacağınız bir yer ile hemen hemen aynı. Fakat bize ve gelecek misafirlere çok uzaktı ve daha önce gittiğim bir düğünde sinekten geçilmiyordu. Gölbaşının sivri sinekleri adamı hastanelik eder. :))
Biz çiftlikte bir yer bulduk. Şehr-i Sima adındaki bu yeri  çok beğendim. Fakat bu mekanda da Çiftlikteki köftecilerden gelen koku problemi vardı. Yinede şehir içinde en iyi mekanlardan biri bence.
Odtü'nün Vişnelik tesislerine baktık. Eşim Odtülü ya belki uygun olur dedik fakat baktığımız en pahalı yerdi.
Sonunda döndük dolaştık ve annemlerin evinin karşısındaki Göksu Parkında bulunan Ada Restaurantı tuttuk. Böylece kır düğünü hayalim olmadı ama her yanı açık yeşilliklerle kaplı bir adada çok şık bir salonda oldu düğünüm. Eğer Ada restaurantı merak ediyorsanız şuraya tık tık. Servisi ve gelin damatla ilgilenmeleri açısından mükemmel bir yer. Kendi orkestraları var ama isterseniz siz de temin edebilirsiniz. Son yıllarda moda olan dış mekan fotoğraf çekimi için de ideal bir yer. Tek sorun Eryaman'da olması. Ama benim için çok avantajlıydı.

Eğer Ada Restauranta karar verirseniz sakın yemekli yapmayın düğününüzü. Hem onca masrafa gerek yok hem de ben oranın yemekli düğün versiyonunu gördüm ve hiç beğenmedim. Kokteyl menü yaptırın. İnsanlar yemek yerken oynayamıyor, kimse yemeği beğenmiyor. Zaten en mükemmel düğünde bile insanlar mutlaka bir şeyi beğenmiyor. O yüzden bütçenizi hiç zorlamayın. Ben daha sonra bir kaç düğün fotoğrafı ekleyeceğim ama biraz düzenleme yapmam lazım.
Ben çok memnundum düğünümden. Önceden ''Ne gerek var düğüne ya'' derken, düğün günü keşke düğün hiç bitmese dedim. O kadar çabuk geçti ki doyamadım. Gelinliğimi üzerimden çıkartmak istemedim. O halimi çok sevdim. Eşim de öyle hissediyordu ama erkekliğe ... sürdürmemek için şimdi sorulduğunda ''Aman ne zordu, ne gerek vardı'' der.
Okuyucu eğer evleniyorsan mutlaka ama mutlaka düğün yap. Ama düşük ama yüksek bütçeli, önemli olan o günü eğlenerek kutlamak. Bunu sakın unutma!
Devamı gelecek...

11 yorum:

  1. bu konuya ben girmesem iyi olur nefret edecek kadar kötü aram düğünlerle kendiminkide dahil sevmiyorum arkadaş yaa sevemedim yalvardım yapmayalım diye ama halt yedik yaptık hala kabus gibi başıma çörekleniyor her düğün muhabbeti beni geren sevmediğim gereksiz bir ortam benim gördüğüm geçirdiğim düğünşlerin bende bıraktığı etkiden sanıyorum hep nefretle anacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi düğünüm hariç bende düğünlerden hoşlanmıyorum. Ama kendi düğünümde mutluydum, hiç istememiştim başta fakat şimdi iyiki yapmışım diyorum.

      Sil
    2. sen sevdiysen ne mutlu sana :) ama ben sevmiyorum kimsede sevdiremeyecek:)

      Sil
    3. challenge accepted o zaman. Sana zorla düğün sevdireceğim :DDDD İşkencecin olacağım...:DD
      Şaka şaka, sevme canım. Zaten herkes seviyor sen farklı oluver değil mi?

      Sil
    4. :D zorla güzellik olmaz nugi:)

      Sil
  2. Nugi sen kaç yaşında evlendin acep merak ettim şimdik:)

    YanıtlaSil
  3. Geçen sene 26,5 yaşında iken. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OLDU O ZAMAN BU NOKTADA SUSUYORUM BEN:) 30 YAŞINDA VE HALA BEKAR BİR İNSAN OLARAKTAN:)ÇOOOOK TEKLİFLER GELDİ BEN KABUL ETMEDİM CIKSS DEDİM, İÇİM RAHAT YANE...:p

      Sil
    2. Rahat olsun rahat. Biz eşimle dördüncü senemizdeyiz flörtte. İlk seneden beri evlilik düşünüyorduk. Annem önce yüksek lisansı bitir dedi, sonra ehliyet al dedi, sonra doktorayı da bitir evliyken okuyamazsın dedi. Anne yeter ama çocukla 10 yıl flört mü edelim dedim;))
      Yani senin annemin zamanı ile daha 7 yılın var. İçin rahat olsun.:)))

      Sil
  4. benim düğünümde 2012 mayısta şahhane de oldu. kesinlikle gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim ben orayı... hem yemekler süperdi, sunum hızlıydı, garsonlar kibar, orkestra ise süper ötesiydi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahhaneyi hiç duymamıştım bir bakayım, tavsiyen için teşekkürler. Okuyanlar için iyi olacak.:))

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...