Nisan 05, 2013

YENİ KİTAPLARIM



Geçen hafta Salı günü kendime yeni kitaplar aldığımı söylemiştim. Şimdi o kitaplardan biraz bahsetmek istiyorum.
"Feraye ve Şahika, Her kalp kendi şarkısını söyler, Yeni başlangıçlar mevsimi, Mart menekşeleri ve Sokak kedisi Bob'' isimli kitaplar benimle eve geldi. Ben okuyacağım kitapları genellikle kapak resminin güzelliğine bakarak seçerim. Yani illa bu yazar, illa şu konu olsun demem. Yırtık bir kağıt parçasında yazanlar bile benim tarafımdan okunur. Bu emek verilmiş güzellikler şu anda benimle, bir tanesini okumayı bitirdim bile.

 
 ''Sokak kedisi Bob''ı dün akşam bitirdim. Bence hiç güzel bir kitap değildi. Bana hiç bir şey katmadı. Kitap, uyuşturucu bağımlısı ve sokak müzisyeni bir İngiliz gencinin apartmanda kitap kapağında fotoğrafı bulunan kedi ile tanışması üzerine hayatının nasıl değiştiğini anlatmakta. Günlük gibi anıların bir araya gelmesi ile oluşturulmuş, ne edebi ne kişisel gelişim. Dümdüz sıkıcı bir hikaye. Kedi akıllı ve çok tatlı. Gerçek hayat olduğu için youtube'da ''big issue cat bob'' diye aratırsanız, bu sevimli kedinin videolarını görebilirsiniz. Biz eşimle bir yandan Fenerbahçe maçını bir yandan da Bob'ın videolarını izledik. Kedinin sahibi ve kitabın yazarı olan James Bowen'a kedisini uyuşturduğu suçlaması ile çokça sataşılmış. Ben öyle bir şey yaptığını düşünmüyorum ama bence para kazanmak için kediyi fazla kullanıyor. Sonuç olarak bu kitabı okumasam da olurmuş.

''Her kalp kendi şarkısını söyler'' babasının bir sabah aniden ortadan kaybolması ile birlikte, babasına ait bir aşk mektubunun üzerindeki tek bir adresin peşine düşen Julia'nın hikayesini anlatmakta. Bu kitaba sabah başladım. Bir önceki kitabın kötü tadını hemen alıverdi damağımdan. Hikaye en baştan sürükleyici, bakalım sonunda neler olacak?...

4 yorum:

  1. her kalp kendi şarkısını söyler kitap iyimidir bilmem ama kitap ismi süpermiş:)

    YanıtlaSil
  2. :)))ismi de guzel kendi de guzel kitabin. Simdi 150.sayfadayim. Daha da guzellesti kitap.

    YanıtlaSil
  3. şahika ve feraye' yi okuyun mutlaka. bayıldım ben ona:)

    YanıtlaSil
  4. Zaten yorumlarını duymuştum. Bir güzel yorum daha duymak güzel teşekkürler

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...