Nisan 14, 2013

OBLIVION

Film cuma günü gösterime girmiş, biz de dün akşam gittik. Sinema salonu film gösterime yeni girdiği halde fazla dolu değildi. Sanırım bu güzel havalarda kimse sinemaya gitmek istemiyor.
Oblivion filmi aynı ada sahip oyundan esinlenerek hazırlanmış. Ben hiç oynamadım ama müdavimleri çokmuş. Filmde başrolde Tom Cruise var. Diğer oyuncular Olga Kurylenko, Morfan Freeman ve Andrea Riseborough. 

 Filmin konusu şöyle, Dünya Scaw denilen uzaylılarca istila edilmek istenmiş bunun üzerine dünya liderleri nükleer savaşı uygun görmüş ve dünya zehirle yok edilmiş. Artık tüm insalık Satürn'ün bir uydusunda Tet üssünde yaşamakta. Bu insanların yaşaması için bazı kaynaklar Dünya'dan alınmakta. Jack (Tom Cruise) ve Vika (Andrea Riseborough) dünyadaki kaynak alışlarında tesisleri Scaw saldırılarından korumakla görevli. Ya da onlar öyle sanıyorlar!!!
 Gerisinden bahsetmeyeyim en iyisi filmi izleyin. Ben çok beğendim. İğrenç uzaylı filmi değildir umarım diyordum, değilmiş. Çok duygusal bir havadaydı. Eşim filmden çıktığında konu yüzünden rahatsız olduğunu söyledi. Fazla duygulu olduğu için rahatsız olmuştu. Filmin sonunda bir şeyi anlamadık. Filmin sonunda bir çocuk var, o çocuğu ne ara peydahladılar onu bilmiyoruz:))) İzlemiş olanlar varsa bunu merak ettik. Kopuk geldi o kısım. Filmi kesinlikle tavsiye ederim.
Olga Kurylenko'nun filmdeki rolünden bahsetmeyeyim, izleyin ve görün. Konu hakkında fazla bilgi sahibi olmayınca daha güzel oluyor. Olga'yı Bond kızı olarak da biliyoruz, gerçekten çok güzel bir kız. Ben filmin başında Catherine Zeta Jones sandım. Biraz benziyor ya da ben benzetiyor olabilirim. Hatta estetik falan mı yaptırdı bizim Catherine dedim.:)))
Bu sabah kahvaltıda Tv8'de 'Oylum Talu ile Erken Baskı' yı izliyorduk. Rastgele açmıştık ama artık bilinçli açarız. Bol bol gülecek malzeme çıkardı bize sağ olsun. Oblivion filminden ve Olga'dan bahsetti. Sonra da film Temmuz ayı gibi gösterime girecek dedi. O anda eşimle birbirimize baktık ve 'Hacı ne oluyo, biz korsan sinemaya falan mı gittik ya da bu kızdaki neyin kafası' dedik. Neyse bir saat kadar sonra başka bir gazeteyi okurken filmin Cuma günü gösterime girmiş olduğunu fark etti, artık nasıl olduysa...
Benden bu kadar herkese keyifli pazarlar efem:)))

7 yorum:

  1. çocuğu ne ara peydahladılar da hangisinden peydahladı onuda anlamadım .49 jark mı 52 jark mı ? en sonunda 52 olan çıkıp geliyor onu gördüğüm andan itibaren 3 yıl boyunca yaptığı evi aradım diyor .evi klon yaptıysa çocukta mı klondan .yara bere içinde savaşan gerçek diye beklerken 52 çıkıp geliyor en sonunda patlatmaya giden jark klonmıydı .ben birşeyleri kaçırdım sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;)))) bende ayni seyleri dusunuyorum. Sanirim filmi izleyen kimse sonunu anlamadi. Birde ben surekli baktiklari resmi anlayamadm.

      Sil
  2. o resmi biz de anlamadık biz kızımla izledik.aynı sorular onda da oluşmuştu.o yüzden internete baktım ya zaten arama kısmına oblivion filminin sonu diye yazdım:) bilinçli öyle bırakılmış olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Belki de hala aklima takiliyor yinede bazi seyler..:))))bunlara ragmen begendim filmi

    YanıtlaSil
  4. çoçuğu barakada kaldıkları gece yaptılar o tamam . baktıkları tabloda hatuna evı yani eskiden yaşanabilir olan dünyayı hatırlatıyodu oda tamamda . kim öldü kim ölmedi niye ölmedi hiçbişi anlamadım.

    YanıtlaSil
  5. yazıda oldukça hata var, oyundan değil çigi romandan uyarlama, satürnün uydusu tet değil titan, tet o prizma denen varlık. kız cocuk zaten 3 yasinda duruyor, 49'dan hamile kalıyor, 52 ise onu 3 yıl arıyor, çünkü bulabileceği ne bir iz var ne bir teknoloji hepsi tet ile yokoluyor. dünya da hicbirseyin olmadığını düsünün ve bir yeri bulmanız gerekiyor bence 3 yıl bile az. jack gercegi klonu diye bir olay yok, aslinda tamamen aynı kişi, hatıralarına kadar aynılar. 52 de olsa 49 un yaptıklarını yapacaktı. 52 dışında bütün jackler öldü, tet yokolunca dünyada yalnız kaldılar. 49, 52 yi insanlara götürdü o yüzden kurtuldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizlerin neden adı yok anlamıyorum. Adınızı söyleyince kötü eleştiri yaptınız diye bulup bir şey yapmıyoruz.:))) ben eşimden duymuştum oyunu var diye demek ki önce çizgi roman sonra oyunmuş, senin anlatımına göre de filmden bir şey anlamamışım. Ne güzel, iyi ki anlamamışım. Zaten çok da bir şey bırakmamış bende. Ama sana bravo ne dikkatli izlemişsin,tebrikler

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...