Mart 08, 2013

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!

Bu sabah Google'ı açınca bu fotoğrafla karşılandım. İş yerinde bizi kutladılar. Hatta sendikamız gelip üye olan olmayan tüm kadınlara tek bir pembe karanfil dağıttı. Eşim sabah öperek uyandırdı.
Ne kadar güzelmiş kadın olmak dedim. Ne kadar güzel bir toplumu oluşturan yapıtaşı olmak dedim. Ne kadar güzel en güzel meziyetlerin bizde olması dedim. Sonra biraz zaman geçti; hayat sana ne güzel Nugi dedim, halbuki başka bir kadın için; Ne kadar zor kadın olmak, ne kadar zor anne olmak, ne kadar zor kaşık düşmanı olmak, ne kadar zor güçsüz olmak...
Hayat benim gibilere güzel, Allahım ne olur hayatı diğer kadınlar için de güzel kıl!!! Bu sene sürekli ''Kadına Şiddet'' konuşuluyor. Bununla mücadele ediliyor. Umarım bir işe yarar. Çok ama çok üzülüyorum. Özellikle bu çağda bile olabilmesini ben anlayamıyorum. O yüzden Şükrediyorum Allah'a;  iyiki böyle harika bir babam, harika ve eğitimli bir annem, iki tane kız kardeşim ve harika bir eşim ve ailesi var.
Kendinizi ezdirmeyin hanımlar, ekonomik özgürlüğüne rağmen kendini eşinin veya ailesinin boyunduruğundan kurtaramayan kadınlar var. Silkelenin ve kendinize gelin. Bizler çok güçlüyüz bunu unutmayın. Her ay regl sancısı ile erkeklerin mücadele ettiğini düşünsenize; ben eminim hepsi ölüp, biter. Halbuki o kadar güçsüz ve korkak varlıklar ki erkekler, hep biz yüceltiyoruz onları. Biz daha önemliyiz hanımlar, bunu unutmayın. Kendi değerinizi kendiniz biçin. Kimseye taviz vermeyin bu konuda, hatta çocuğunuza bile. Unutmayın biz kimsenin kölesi değiliz.

2 yorum:

  1. ebet şanslı olanlardanız çok şükür ama şanssızlıklarımızda yok değil:/ umarım her kadın kendi ayağı üzerinde durabilir duramasada kendisine çok destek veren bir aileye sahip olabilir. Çok şükür. Günün kutlu olsun;)

    YanıtlaSil
  2. Seninde:)) bence insan şansını kendi yaratır. bir de olduğun yerden memnun olmaya çalışmak önemli. ben bu ikisini çok uygularım. benden şanslı insan yok:DDD

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...