Mart 01, 2013

AFFET BİZİ SALKIM SÖĞÜT :((


Az önce işyerimizin bahçesindeki epey büyük salkım söğüt'ü kestiler. Bizim işyerinde hemen herkes ziraat mühendisi. Ağaçlarla, doğayla iç içe olmak, onları sevmek bence bizim asıl görevimiz. Ama nasıl oluyorsa, yanıbaşımızdaki ağacı kestiler ve dur diyemedik. Çok ama çok üzüldüm. Amerika'da ağaçları yerinden söküp, başka yerlere naklediyorlar. Yinede yaşatıyorlar. Biz de ise koca koca adamlar ağaç kesilirken karşısına geçip, gülerek izlediler. Bazen keşke şaman olarak kalsaydık diyorum. Gerçi bizim dinimizde de ağaç kesin demiyor ama Türkler şaman iken böyle olaylar çok çok önemliydi. Her canlının hayatı değerliydi. Bir sinek bile hayat kurtarabilir.Hatta bununla ilgili bildiğim bir hikayeyi paylaşayım sizlerle;
Çok olmamış, sadece 20 yıllık bir süreçte Amerika'nın yanılmıyorsam Florida eyaletinde halk sivrisineklerden çok şikayetçiymiş. Bu yüzden bir ilaçlama seferberliğine girilmiş, çevredeki bataklıklar kurutulmuş ve sivrisinekler dahil bir çok sinek türü katledilmiş. Diyorsunuz ki sinek bu ya, nasıl bir yararı olabilir ki. Hatta hepten zarar, ne güzel öldürmüşler... Fakat bir süre sonra o yörede kalp krizi vakalarında artış meydana gelmiş, nedenini bir türlü anlayamamışlar. Derken araştırmalar sıcağın neden olduğunu göstermiş. Florida daha önceden de sıcakmış ama önceden o milyonlarca sineğin uçuşu havada bir meltem oluşturarak insanları rahatlatıyormuş. Gördüğünüz gibi küçücük bir canlının hayatımızdaki etkisi ne kadar büyük olabiliyor. Hatta hayatımıza bile neden olabiliyor.
Ağaç yere düşerken öyle bir sarsıldı ki yer... O ağacın yüreği bizden ağırdı, biz ise bir hiçtik onun yanında.
Bunları telafi etmese de şimdi tema vakfına bağışta bulunacağım, sizleri de yardıma çağırıyorum...

http://resimarama.net/bitki-resimleri/salkim-sogut-agaci-2.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...