Eylül 01, 2013

KENDİNİZ İÇİN BUGÜN NE YAPTINIZ? (BAŞKENT İLETİŞİM BİLİMLERİ AKADEMİSİ)

Daha önce dilek defteri yazdığımdan bahsetmiştim. Dilek defterime yazdığım bütün dileklerim tek tek gerçekleşiyor. Size dilek defterimden de bir gün bahsedeceğim. Ama şimdi en çok istediğim dilekten bahsetmek istiyorum.
Hayatım boyunca sanatla profesyonel anlamda uğraşmak istedim. Bu konuda yetenekli olduğumu biliyorum. Ama ailem bu konuda hiç desteklemedi. Okullarımız da bu konuda çok yetersiz. Kardeşim tiyatro oyuncusu oldu ama ben bile bu yolu seçmesine karşı çıkmıştım. Sorun para kazanamazsın mantığı. Bu yüzden ailemi suçlamıyorum ama kendime yatırım yapmayı sevdiğim için daha fazla geç kalmadan sevdiğim yola girmeye başladım. Para kazanma kaygım da olmadığı için o kadar keyif alıyorum ki anlatamam.
kaynak
Sanata seslendirme yolu ile girmek istedim. Başkent iletişim bilimleri akademisinde seslendirme kursuna yazıldım. Akademi de kural olarak öncelikle diksiyon dersi almak şart. İlk beş hafta diksiyon dersi alacağım. İki haftası bugün bitti bile. Beş haftadan sonra bir ay ara verip yine hafta sonları üçer saatimi alacak olan seslendirme kursuna devam edeceğim. Çok mutluyum. Ayrıca kursta gördüm ki verdiğim her kuruşa değermiş. Kurs ile ilgili bilgilere şuradan ulaşabilirsiniz.
Hafta hafta öğrendiklerimden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki merak edenler olabilir.
Mesela,
Türkçe'de ''ğ'' harfi asla seslendirilmez. Dağ kelimesi ''daa'' olarak okunur. Ya da kağan ismi ''kaan'' olarak okunur.
Ayrıca Türkçe yazıldığı gibi okunmaz, ben hep yazıldığı gibi okuduğumdan sürekli geleceğim, gideceğim diye konuşurdum. Halbuki "geliceem ve gidiceem'' diye i sesi ve iki e sesi seslenerek okunurmuş.
Sonra değil, ''soora''ymış. Ve ''değil'' ,''diil'' diye okunurmuş.
Şimdilik bunları bile düzeltseniz yeter sanırım.
Kursa katılan hemen herkes çok genç. Lisede okuyan, liseyi yeni bitiren ve üniversitede okuyanlar ağırlıkta. Benim yaşımda bir kız var, bir de elli yaşın üstünde bir amca var. Hocalarımız TRT spikerleri. Televizyonda haberleri sunan insanlar karşınıza gelince çok şaşırıyorsunuz. Gerçekten çok keyifli ya. Bir yandan da zor. Yirmi yedi yıldır yaptığım yanlışları düzeltmeye çalışıyorum ki hocaların tek kusur bulmadıkları kişi benim. Yani bariz olarak açık e harfi, tonlama hatası, ses kısıklığı gibi problemlerim yok. Kursta kimisi ''e'' harfini açık söylediğinin farkında bile değil ya da ''s'' harflerini söylerken tısladığının. Fakat ben bile aşırı zorlanıyorum. Ama her şeye değer.
Biraz karman çorman oldu yazım, kusura bakmayın. Daha sonra kursta güldüğümüz şeylerden bahsederim.
Siz kendiniz için bugün ne yaptınız?

6 yorum:

  1. İnanmıyorum :) geçen sene bu dönemlerde bende diksiyonla başlamış ve seslendirmeye devam etmiştim. Çok doğru bir karar vermişsin. Kurstan çok büyük keyif alacağına eminim. Yalnız sana bir tüyo vereyim seslendirme kısmına geçtiğinde işi sıkı tutmalısınçünkü hocalar haftalar ilerledikçe her birinizi çok zorlamaya başlayacak;) yaaa Başkent İletişim in logosunu görünce heyecanlanmıştım. Seslendirme olduğunu görünce çok sevindim. Ben de para ayırabildiğim ilk gün profesyonel bir mikrofon alıp bir şeyler yapmaya başlayacağım inşallah. Çoook başarılar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende inanmıyorum. Demek sende gittin bu kursa... çok sevindim, bir ortak yönümüz daha çıktı. Ne zaman buluşuyoruz tatlım;)))) ama gerçekten ciddiyim. Öğüdün için de teşekkürler, aklımda tutarım:))

      Sil
    2. En kısa zamanda buluşalım. Ben bu hafta yokum ama sonrasında istediğin bir hafta sonu buluşabiliriz :)

      Sil
    3. tamam canım mutlaka ayarlayalım.:))

      Sil
  2. merhaba, yazının üstünden çok zaman geçmiş ama umarım okursunuz sorumu. Kurstan memnun kaldınız mı ve iş olanakları var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kurstan çok memnun kaldım. İş olanağı da çok ama her şey size düşüyor. Siz ne kadar çok çalışırsanız o kadar çok verim alıyorsunuz:) tavsiye ederim

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...