Eylül 09, 2013

HAYDİ TANIŞALIM :))

Şu yazımda  çok güzel bir tanışma etkinliğinden bahsetmiştim. Bazı cevaplamam gereken sorular vardı ama ben yoğunluktan bakamadım. Ancak bugün yazabildim. Bakalım siz beğenecek misiniz? ''Kozmetik Tutkunu''na etkinlik için teşekkür ediyorum.
1-Kısaca kendini tanıtır mısın? 
Ben Nugi. 27 yaşındayım. Evliyim. Doktora öğrencisiyim. Blog yazarıyım. Devam eden bir diksiyon, seslendirme ve spikerlik kursuna gidiyorum. Yemek yapmayı çok seviyorum. Gezmeyi ve kitap okumayı da çok seviyorum. Ama en çok sevdiğim şey deneyimlerimi insanlarla paylaşmak.

2- Blog yazma fikri aklına nereden geldi?
 Bir gün internette gezinirken ''Salıncakta İki Kişi'' isimli bloga rastlamıştım. Eminim daha önce başka bloglardan faydalanmışımdır ama bu blog beni kendine bağladı. Sonra neden bende yazmayayım dedim ama o sıralar yazamadım. Bu sene ise beni fişekleyen bazı şeyler sonucu, bismillah dedim. Dokuz aydır yazıyorum. Çok eğlenceli.: ))

3- Blog içeriğin nedir ?
Çok yönlü olmak beni tanımlayan en iyi kelime, ben sadece bir konu hakkında yazamam. Bir şeyler anlatırken bile konudan konuya atlarım. Cem Yılmaz gibi arada başka konuya dalar, sonra geri başta anlattığım konuya dönerim. İşte bu yüzden kendi gözümden gördüklerimi kendime özgü şekilde insanlarla paylaşıyorum.

4- Hangi konularda yazılar okumak hoşuna gider?
Hemen her konuda yazılmış şeyleri okurum ama kesinlikle özgün olmalı. Taklit yazı olduğunu anladığım an okumayı bırakırım. Bir de internette çok fazla bilgi kirliliği var. Bunu engellemek için kaynak göstermek zorunlu olmalı. Kaynağı olmayan yazılı bilgiye inanmıyorum.  

5- Kitaplarla aran nasıl? En son okuduğun kitap nedir?
 Neredeyse hergün bir kitap bitiririm. Biri bir gün Adsız bir yorum bırakmıştı; ''Bence sen hiç kitap okuma'' diye. O kim bilmiyorum, neden beğenmedi onu da anlayamadım ama kitap okumanın bana bir şeyler kattığına inanıyorum. O yüzden sayın adsız ne yazık ki okumaya devam ediyorum. Kitapsız bir yolculuk, bir an bile düşünemem. Issız adaya düşsem yanıma kitap alırım.:)) En son ''Zülfü Livaneli'den Kardeşimin Hikayesi'' isimli kitabı okudum. Şu anda Kaiken isimli romanın sonundayım.:))

6-Modayı takip eder misin ? Moda deyince ne anlıyorsun?
 Hayatım boyunca hiç modayı takip etmedim. Moda insanın kendine yakışanı giymesidir gibi alışagelmiş saçma bir söz diyemeyeceğim. Çünkü öyle olduğuna inanmıyorum. Fakat moda olan tarzı size yakışacak şekilde kullanmanız gerektiğine inanıyorum. Ben iyi giyinen biri değilim ne yazık ki. Medyada falan çalışsam kesinlikle imaj maker tutarım, benim zevksizliğime çare bulsun diye. :))

7-Peki ya kozmetik deyince?
 Kozmetik tutkunuyumdur ama çok az makyaj yaparım. Hiç göz altı kapatıcısı kullanmadım mesela. Çünkü ihtiyacım olmadı. Ayrıca makyajsız da az biraz makyajlı gibi görünürüm. Saçlarım güzel olduğu sürece ben hep güzelim. Fakat makyaj malzemesi alırım da alırım. Nedenini bilmiyorum. :D En çok kullandığım ürünler ise saç ürünleri. Kıvırcık saçlarımı yatıştıran ürünler seçerim, maske yaparım vs...:))

8- Ne tarz müziklerden hoşlanırsın?
 Çok sesli müzik severim ama günlük hayatta hemen her tarzdan kulağıma güzel gelen müziği dinlerim. Evde ise caz ve klasik tercihimdir.

9- Bloğuna ilişkin yapmak istediklerin? Kendini geliştirdikten sonra ne düşünüyorsun?
 Daha çok yolun başındayım. Gittikçe gelişiyorum. Geliştikçe görüntü ve sosyal ağlarda olan etkinliğimi arttıracağımı düşünüyorum. Bir de profesyonel bir fotoğraf makinesi alabilirsem çok iyi olacak.
10- İyi bir blogger olmanın yolları?

 Özgün olmak. Ne yazarsan yaz, kesinlikle kendine özgü yaz. Ben özel bir konu hakkında yazmıyorum ama yazdıklarımı da bir yerden çalmıyorum. Bu yüzden insanlar çok samimi olduğumu söylüyorlar. Birde abuk sabuk yorum yapanları ciddiye alıp onlara cevap yazmamalı. Sonuçta yayınlayıp yayınlamamak bizim elimizde. Güzel bir yazının altında çirkin bir yorum varsa, bir de üstüne o güzel yazıyı yazan insan tarafından kötü bir cevap yazıldıysa, bütün o güzel yazı çöpe gidiyor benim gözümde. Bence cevap vermemeli.:)

11- Blog dünyasında gördüğün en büyük yanlışlar?
 Çekiliş düzenlenmesi hoşuma gitmiyor. Hiç değilse bile az düzenlenmeli. Sürekli takipçi çekmek için çekiliş yapılması hoş değil. Bende çekiliş düzenler takipçi çekerim ama bu takipçiler sabun köpüğü gibi gelip geçici olacağı için tercih etmiyorum. Ama kafamda belirlediğim takipçi sayısına ulaştığımda yalnızca mevcut takipçilerim için bir çekiliş düzenlemeyi düşünüyorum.

12- Bu etkinlikten tam olarak beklentin nedir ?
 Yeni bloggerlar tanımak. Düzenleyen ''Kozmetik tutkunu''na çok teşekkür ediyorum.

13- Bulunduğun şehirdeki diğer bloggerlarla görüşme ayarlansa?
 Hafta sonu olursa ve işlerimi engellemezse mutlaka buluşurum. Ankara'da sevdiğim iki blogger arkadaşımla sürekli buluşuyoruz. Merak ederseniz biri ''Gulchine'in blogu'', biri de ''Yelkenli Kız''.

14- Kendinle ilgili 3 olumlu- 3 olumsuz özellik?
Olumlu olarak: Düzenli, azimli, fazla iyi niyetli
Olumsuz olarak: Sert, kendini beğenmiş:D (Kainat güzeliyim ya), Telefonda konuşma özürlü olmam. :)))

15- Bu tarz etkinlikler nasıl geliştirilebilir ?
 Bence sırayla her blogger böyle etkinlikler düzenlerse daha fazla kitleye ulaşırız. Eminim bloguna rastlamadığım bir sürü blogger vardır. :))

6 yorum:

  1. Telefonda konuşma özrü bende de mevcut :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya çok kötü bir şey. :( Kimseyi arayamıyorum...

      Sil
  2. keşke bende kendime güvenip bir blogger yazarı olsam ama olamadım işte profesyonel olma yolunda başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkes bir blog yazarı olabilir, ama kimse blogger yazarı olamaz:DD Teşekkür ediyorum iyi dileğin için sende başlayabilirsin.:))

      Sil
  3. :) nugicim çok bilmiş konuşmak istemem ama az olacak idare ediverin :) öyle herkesle bir araya gelip sohbetler edilemiyor bu alemde maalesef keza birkaçkez katılıp görmüşlüğüm var hele ki bu işi daha çok kadınlar yapıyorsa vay halimize çekememezlik beğenmezlik haspalık kezbanlık vs vs hepsi bi çoğalıyor azar azar görüşmler yapılmalı alemi bir araya toplayıp insanların bloggerlara olan ilgisini sevgisini güvenini sarsmamak lazım ;)

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...