Eylül 03, 2013

ÇOCUK YAPMAK MI? YAPMAMAK MI? İŞTE BÜTÜN MESELE BU!!!

 
Yahu insanlar sizin işiniz yok mu ya... Çalışacağınız bir işiniz, yerine getirmeniz gereken görevler ya da ilgilenmeniz gereken çocuklar yok mu da, benim çocuk yapıp yapmamama bu kadar taktınız. Sizi ne ilgilendirir. Neredeyse eve gelip başımızda dikilecekler. Bu ne mahalle baskısıdır yahu.
Artık alışmam lazım biliyorum, bizim gerçekliğimiz bu. Önce dünyaya gel, yemeğini ye zamanında uyu, oyuncaklarınla oyna, biraz büyüdün hadi okula git, şimdi ders çalış, öss'ye gir, üniversiteyi bitir, bulduğun her sınava gir, çalışmaya başla, e hadi evlen, evlendin madem çocuk yap, e hani ikincisi, olmadı üç yapma üç çok, çocuklar tamam onları büyüt, çocukların büyüdü köşene çekil, torunlarına bak, e artık öl ama çocuklarının eline kalma. İşte bizim gerçekliğimiz bu. Ya her insan aynı kalıpta yaşamak zorunda mı? Neden dayatıyorsunuz bize bunları? Siz o kalıplardan çıkamadığınız için biz de öyle mi olmalıyız. Kendi yapamadıklarınızın intikamı mıdır bu?
Onu bunu bilmiyorum da, bu benim hayatım. İstediğim zamanda istediğim için evlendim. Ve de istediğim gibi evlendim. Evde temizliği eşimle beraber yapıyoruz. Gücünüze mi gidiyor? Valla giderse gitsin, sizin eşiniz yapmıyor diye benimki de yapmamak zorunda değil. Çocuk istemiyoruz, yapmıyoruz. İstediğimiz zaman yapacağız. İstediğimiz için yapacağız. Tamam mı? Olmadı mı? İyi de ne yapsak olmuyor ki zaten.
Hadi her şeyi bıraktım affettim sizi de, sanki sizin yetiştirdiğiniz çocuklar pek mi oldu? Kaçınız yeteri kadar terbiyeli ve düzgün insanlar yetiştirebildiniz. Siz düzgün değildiniz zaten ki çocuklarınız da düzgün olsun. Ama kulağınızın bazı sesleri algılamaması gibi siz de kendinizdeki eksiklikleri hiç görmediniz. Hepiniz en mükemmel insanlarsınız. Hiç kusurunuz yok. Onun için çocuklarınız pek düzgün maşallah.

Bence insanlar sadece kendi işi gücü ilgilensin, çevresindekileri sorgulamayı bıraksın. Ve önce insan kendine yatırım yapsın. Kendinizi geliştirin, sonra çevreye el atarsınız. Oldu mu? Yok yok olmadı. Bazılarınız okuyup kızacak şimdi bana. Üstüne alınacak durduk yerde. Kimse üstüne alınmasın. Lafım özel birine değil, herkese. Hatta bazen de kendime. Sanki ben çok mu düzgünüm?
Ayrıca bir gün baktıkça bakmak isteyeceğim bir çocuğum olabilir, çocuğumu hiç güzel yetiştiremeyebilirim ve torunuma bakmak zorunda olabilirim. Bunların hiç biri mühim değil de, bunların bize dayatılması mühim bence.:)))

17 yorum:

  1. ohooo bitmez güzelim bu karışmalar!

    hamile kalırsın normal mi sezaryen mi diye sorarlar..

    çocuk doğar süt mü mama mı veriyosun diye sorarlar..

    çocuk biraz büyür e hani ikinci derler!

    bitmez yani nugicim..
    ama engiiiiin tecrübeme dayanarak diyorum ki hazır olmak diye bişi yok o yalan! bak bi buçuk ay sonra doğurcam hala da hazır diilim :) doğru zamanda kısmetiyle sağlıkla gelsin yeter :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) doğru diyorsun sanırım. Ben aslında seninki gibi bir hamilelik istiyorum,biliyor musun? Hani böyle sürpiz, beklenmedik. Hazır olduğumu anlayan doğa ben anlayamadan bana göndersin istiyorum:DD çok mu şey istiyorum?

      Sil
    2. yok çok şey istemiyosun :) hayırlısı diyelim :)

      Sil
  2. Ahahahaha kim kızdırdı seni bu kadar kuzummm :)) o mahalle baskısı bende de var şu anda nie evlenmediğim konusunda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslında bir birikim yani bu. Şimdi özel olarak birine sinirlenmedim ama bazı insanların beni görür görmez bunu sormalarına sinir oluyorum. Yahu ben bu dünyaya çocuk yapmaya mı geldim. Hem benim yaptığım çocuk nasıl olur bir düşünün yani:DDDD

      Sil
  3. :))) Bu kadar takma kafana. Hıı hıı de geç. Her şey zamanı gelince olacaktır zaten. Herkes kendi doğrusunu başkalarına dayatmaya çalışıyor maalesef insanımız böyle. Farklı bir yaşam gördüklerinde önce donup kalıyorlar, sonra kendilerine benzetmeye çalışıyorlar, o da olmuyorsa reddediyorlar ;)
    Herkesi boş verin siz bildiğiniz gibi yaşayın. Bebiş de gelir zamanında kısmetse ikincisi de olur. Derin bir nefes al ve bebek yapın diyenlere önce siz yapın de ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) önce siz yapın da görelim, biz de ona göre bir şeyler düşünürüz diyeyim:DDDD

      Sil
  4. Valla nugili al benden de okadar yani. Surekli bi baski ya. Ben millete karistim mi onlar bana karisiyo. Nefret bi olay..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ya, bende karışayım diiyorum bundan sonra.bu çocuğu niye böyle yaptınız, olmamış bu diyeyim:DDD

      Sil
  5. hahahahah diyorum başkada bir şey demiyorum malumun aynı tantanalar bana 3 senedir yapılıyor :D yatak odasına kamera taktıracaklar ellerınden gelse :D

    YanıtlaSil
  6. Bununla ilgili bir blogta okumuştum. Böyle çocuk soranlara "kısırım ben kısır çocuğum olmuyor tedavide olamıyoruz, para yok, bir maddi destek sağlasan" diyin diyorlardı:)
    Evlenme baskısı yapan teyzelere de "ya teyze boşversene tek bir erkekle ömür geçer mi" denilmeliymiş:)
    Süperto tuttum bu fikirleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ikinci cevabı tuttum. Abovvv diyerekten yanımızdan kaçarlar;))

      Sil
    2. hahahha manyak laa bunu yazan :D süpermiş :D

      Sil
  7. süpersin valla ne güzel yazmışsın ben de yazmıştım çocuk konusuyla ilgili az çekmedim ben de bu baskıdan:)napalım artık kulağımızı tıkayıp yolumuza devam edicez...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, ben kulaklarıma beton döktüreceğim:D

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...