Temmuz 03, 2013

CANELA CAVE HOTEL # 2

Merhaba,
Dün sizlere 15 Haziran tarihinde gerçekleştirmiş olduğum iki günlük hafta sonu tatilimde kaldığım otelden bahsetmiştim. Şimdi sırada otel odasının detayları var. Sonra da ilerleyen günlerde gezimizle ilgili detaylardan bahsedeceğim. Oda kapısını fotoğraflamamıştım bu yüzden otelin karşısındaki kiliseden çektiğim fotoğrafta odamızı işaretledim. Fotoğraftaki nugili hayat yazan yer bizim odamız.
 Odadan girişte çok küçük bir koridor var ve ilk olarak aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz oturma odası ile karşılaşıyorsunuz. Ben bütün bir fotoğraf çekmemişim. Arzu eden şuradan bakabilir. Bu fotoğrafta eşim koltuğa uzanmış, o yüzden koltukta bir karaltı var.:DDD Detaylara dikkat edin.
 Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz berjerler ise az önceki koltuğun karşı tarafında duruyor. Arkadaki nişler çok güzel. İlerde bir gün, bir evim olursa içinde mutlaka niş olacak. :))
 Pencerenin karşısındaki duvarda da bu sandık, televizyon vs... var. Sandığın içini kurcaladım :DD... Sadece televizyon ve uydu ile ilgili malzemeler vardı. Televizyonda her kanal vardı ki, bu çok ilginçti. Çünkü genelde bir kaç kanal olur, televizyon var desinler gibi :))
 Televizyonun altındaki heybeye bayıldım. Heybe denebilir değil mi? Onun içine televizyonun ve uydunun kumandalarını koymuşlardı. Onun altındaki vazonun üzerinde de Osmanlı padişahlarının resimleri vardı.
 Nişlerdeki detaylara gelecek olursak; eski bir radyo, kömürlü ütü ve küçük nargileler...
 Tavan ahşap kaplamaydı ve lambadaki ren geyikleri de çok güzeldi. Nereye baksam ayrı bir şey gördüm yani. Üstelik çoğunun birbirleri ile bağlantısı yok ama yinede uyumlulardı.
 Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz radyoya bayıldım. Hatta eşime ben bunu alıp götürsem ne olur dedim :D O kadar güzel geldi. Belki bir önceki yaşamımda benimdir, olamaz mı? :DD
 Bu radyo da güzel fakat mavi olan kadar cezbetmedi beni.

 Bu kömürlü ütüden en son ilkokula giderken bir akrabamızın evinde görmüştüm. Çok merak edince sobadan bir parça kömür çıkarıp içine koymuş ve bize nasıl kullanıldığını göstermişti. Hala çok ilginç gelir bana :)))
 İki pencerenin arasını bile unutmamışlar. Orada da duvara oyulmuş bir niş var ve içinde de bir ibrik.
 Ve yatak odasına geldik. Yatak odası hemen oturma odasının devamında. Yatak kocaman ve çift kişilik. İki ayrı yatağı çarşafla çift kişilik yapmalarına uyuz oluyorum. Neyse ki öyle değildi. Bu arada otelin sitesindeki fotoğraflarda ne varsa aynısını gördüm. Yani hayal kırıklığına uğramadım.
 
 Odaya girince ilk yatak dikkatimi çekti. Örtüler bembeyazdı, yastıklar da öyle. Bir çok beş yıldızlı otelde bile ütülü yatak çarşafı göremezken buradaki özen beni hayrete düşürdü. Yatak örtüsünün kenarlarında kanaviçe işliydi. Yatak odasındaki aynalı konsolu fazla buldum. Eşim herkes bizim gibi tek gece kalmaya gelmiyordur dedi ama bence yinede fazla :))

 Komidinin üzerindeki gece lambası da çok güzeldi. Bence oradaki nişte ibrik yerine gaz lambası olsa daha güzel olurdu sanki.
 Yatak odasının pencerelerinin arasındaki nişte unutulmamış.
 Buradaki niş ise yatak odasının duvarında bulunuyor ve tahta havan koymuşlar içine.
Ve banyo... Tertemizdi. Beni tek rahatsız eden küvet ve içindeki tahtalardı. Çünkü ben biraz tahtadan huylanıyorum. Ayağıma batacak gibi geliyor. Aslında sauna havası vardı ama zaten ben saunaya da giremem ki. Neyse orası da temizdi :)))
Banyodaki aynaya ve lavaboya bayıldım. Güzel bir dolabı vardı lavabonun.

Ve sizin için tuvaleti bile fotoğrafladım, daha ne olsun. Sırf temizliği görün diye.
Sonuçta oda ile ilgili hiç bir problem yaşamadım. Her yer o kadar temizdi ki ayakkabı ile gezmeye utandım. Ayrıca yatak çok rahattı, bebekler gibi uyudum. Sabah uyandığımda camdan baktığım zaman bu manzarayı da görünce çok mutlu oldum. Çünkü balon görmek için epey geç uyanmıştım.
Gider misiniz? Bilemem. Fakat Canela Cave Hoteli kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü gerçekten hizmet çok güzeldi.
Yarın oteldeki kahvaltımız ve otelin restaurant bölümü hakkında bilgi vereceğim.
Enjoy...:)))

4 yorum:

  1. Çok hoş bir yere benziyor. Kapadokya zaten favorim:)

    YanıtlaSil
  2. kaneviçeleri çok severim.ben de eskiden çok işledim.annem hala saklar onları :)banyo dizaynını da beğendim açıkcası.gerçekten de çok temiz bir yermiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben titizimdir, her yerde lavaboyu kullanamam mesela, gerçekten çok temizlerdi. Bende kanaviçe yapmak istiyorum, bir türlü başlayamadım. :((

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...