Haziran 04, 2013

TRT HABER

Günlerdir sesi soluğu çıkmayan medya kanalları bugün harekete geçti ama nasıl geçti? Günlerce beklemeleri boşuna değildi. 
En başta sessiz sedasız eylem yapan göstericilerin üzerine polisi salıp, korkunç şiddet gösterilerine neden oldular. Sonra halkımız bir oldu, bu sefer de provokatörler devreye girdi. Polis her saldırdığında marjinal gruplar daha da iğrençleşti. Sonuç; yandaş medyaya ziyafet çıktı. Az önce TRT haber de korkunç şeyler izledim. Eylemciler sadece ağaçlar için bir aradaydı ama provokatörler, marjinal gruplar yüzünden olay çığırından çıktı vs. deniyor. Evet dediklerime yakın şeyler ama insanlar demokrasi için yürüdü denmiyor, insanlar baskılardan bıktığı için direnişe geçti denmiyor. Üstelik halk ve esnaftan da durumu anlamayanları yalan yanlış konuşturmuşlar.  
Şimdi size soruyorum? Günlerdir benim çalıştığım ilçede olduğu gibi insanlar olaylardan habersiz yaşadı. Bugün olayları TRT haberden izleyen bu insanlar, direniş hakkında ne düşünecek? Her dakikayı canlı olarak izleselerdi ne düşüneceklerdi?
Sanırım buradan sonra herkes evlerine dönüyor. Provokatörlerin eylemlerine devam edemeyecek olması açısından iyi ama bizler için hiç iyi değil. Henüz bir sonuç alamadık. Üzücü...                                                                                                                                                                                                     edit: hahay ben sasirmisim her yer dopdolu yine, yuru be turkiye kim tutar seni:))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...