Mayıs 02, 2013

BÜROKRASİ :S

Bugün bildiğiniz, bürokrasinin ağına takıldım ben yaw. Beni alıp oradan oraya savurdular, dur diyemedim. Şu anda perişan bir haldeyim. Duş almak üzerimdeki bu bürokrasi pisliğini temizleyemez. Bundan sonra beni ancak hamam paklar. Kırk gün kırk gece yıkansam ancak. Ha bu arada daha bitmedi, yarın ikinci kısım var. Hadi bakalım bana kolay gelsin. Peki ben bu işe nasıl bulaştım, başımdan neler geçti bir bir anlatayım. Belki ibret alırsınız ya da ibret alırlar da şu işler biraz olsun düzelir.
Efendim ben malumunuz Kırıkkale'de çalışıyor ama Ankara'da ikamet ediyorum. Bu yüzden eş durumundan Ankara'ya tayinimin yapılmasını talep ediyorum. Bunun içinde dilekçe vermem gerekiyor. Dilekçe evraklarımı hazırladım. Bu sabah kargalar bilmem ne yapmadan kalktım, her zamanki gibi servisle Kırıkkale'ye gittim. Öncelikle iş yerine verileceğini sandığımdan iş yerine gitmiştim. Bana valiliğe gitmem gerektiğini söylediler. Sonrada orada A kişisini bulmamı, onun yardımcı olacağını söylediler. Bu arada iş yeri anasının nikahında desem ayıp olmaz umarım. Neyse dolmuşa bindim. Öncelikle eksik olan bir belgemi almak için SGK'ya gittim. Orada selam sabah bilmeyen, meymenetsiz bir  memur amca bana istediğim belgeyi verdi. Hayır bir insan sabah sabah nasıl bu kadar suratsız olur anlamadım. Neyse oradan valiliğe gittim. Bin bir tane labirentten geçip, adeta bir hamster misali dolandım ve A kişisini buldum. Bu arada kırk kişiye derdimi anlattım. Sonra A kişisi evrak bölümüne gitmemi, oradan sonra tekrar yanına gitmemi buyurdu. İki kat aşağı inip, labirentten geçip, iki kat yukarı çıktım ve evrak bölümüne gittim. Evrak bölümündeki bey yazı işlerine gitmeniz lazımdı dedi. Hadi bakalım bir koşu aşağı kata indim, işi hallettim ve evrak bölümüne geri çıktım. Evrak bölümündeki bey amca iyiydi, gel kahvaltı yap falan dedi ama ben duramadım.:D  Sonra A kişisinin yanına giderken güvenlik görevlisi kaytan bıyıklı polis eskisi amca bana A kişisinin yanına gitmeme gerek olmadığını söyledi ama ben ne olur ne olmaz diye gitmek zorundaydım. Tekrar iki kat yukarı çıktım. A kişisi havale olmuş gidebilirsiniz dedi. Yani aslında yanına gitmeme gerek yokmuş.
 
Neyse öyle böyle oradaki işimi bitirdim. Oradan tekrar dolmuş bekledim, yarım saat falan sonra bindim. İş yerine gittim. Önce üçüncü kata çıktım, beni iki yan odaya yolladılar. İki yan oda işini bitirip bir yan odaya yolladı. Bu arada bir yan oda kendisi gitti geldi bir taraflara numara, sayı vs aldı. Sonra o da bir yan odaya yolladı. Orası ilk girdiğim odaydı. Onlar yeni bir yönetmelik çıktığını, buna göre en alt kata inip oradaki müdürden görüş almam gerektiğini söyledi. En alt kata indim. Müdür kızdı falan ama yazıyı yazdırdı. Sonra iki dakikaya yazı yukarı gider siz isterseniz yukarı çıkın dediler. Tekrar üçüncü kata çıktım. Sonra yazıyı sordum, daha gelmedi dediler. Sonra yazı geldi bu sefer havale edecek müdür yoktu. Müdür gelir siz arkadaşlarınızın yanına gidin isterseniz dediler. Sonra öğle yemeği yedik. Havale işlemini yapacak müdür yemekte vardı. Sevindirik oldum. Oley öğleden sonra bu işi bitiririm dedim. Ateş isimli arkadaşımın ziyaretine gittik, iki gibi döndüğümüzde tekrar üçüncü kata çıktım. Belgeleri sorduğumda acı gerçek bir tokat gibi yüzüme çarptı. Nayırrrr nolamazzz diye kendimi oradan oraya atarken, oda etrafımda döndü resmen. Meğer havaleyi yapacak müdür sadece yemeğe gelmiş. Ama benim evrakı imzalamasa da havale etmiş. Fakat bunu bana bir saat sabır ve azimle beklemem üzerine söyledi memur bey, o ayrı. Sonra bu müdürün imzasını geçelim siz aşağıdaki müdüre imzalatın dedi. İki kat aşağı indim. Oradaki müdür yerinde değildi. Yan odadaki bayan sağ olsun çok yardımcı oldu. Müdürü iki kez aradı, yaklaşık yirmi dakika sonra imza tamamdı. Sonra tekrar üçüncü kata çıktım. Bu sefer de bir alt kattaki başka bir müdüre imzalatmamı söylediler. O müdür de toplantıdaydı. Bir saat sonra gelir dediler. Ama oradaki başkaları da gelmez artık dedi. Tırnak yiyen biri olsaydım tırnaklarımı yiyerek beklediğimi söyleyebilirdim. Çünkü bugün o belgeleri imzalatamazsam yarın müdürler izinli olduğu için işim pazartesiye kalacaktı. Sonrada tüm işlemleri baştan yapmak zorunda kalacaktım. Saat tam 16:15'de nihayet müdür geldi. İmzalattım. Tekrar üçüncü kata çıktım. O iki yan odaya sevk etti. İki yan oda bir yan odaya sevk etti. Derken yine başladığım odaya geldim. Nugi Hanım şimdiden hayırlı olsun dediler. En sonunda bitmişti ama bende bitmiştim. Şimdi soruyorum sevgili okur. Siz okurken başınız döndü mü? Bence dönmüştür. O halde benim halimi düşünebiliyor musunuz? Üstüne üstlük bir saatlik Ankara yolculuğu da çektim. Ne çektim be! Harbiden ne çektim be! Ühü ühü ühü.
Şimdi bitti sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Çünkü yarın işin Ankara aşaması var. Büyük başların yanına gidip, dilekçemi teslim edeceğim. Sonrada bekle ki olsun. Ne olur dua edin de tayin olayım. Yoksa git gel ben bu bürokrasi yüzünden mundar olacağım yollarda. Dualarınızı esirgemeyin ne olur. Ne çektim be, ne çektim ya. Şimdi bir duş alsam iyi olur. Hoşça kalın. Eğer uzun süre haber alamazsanız bilin ki ben ölmüşüm. Bye...
Karikatürlerin menşei Google efem :))


6 yorum:

  1. Allah korusun yahu nasıl laf o...

    Valla okurken hakıkatlı bıcımde yoruldum devletın ısı hep oyle memur oldularda halt yedıler sankı dunya onarın etrafında donuyor ne ıs yaparlar ne bısıy ancak yemege gelırler mudure bak be hırtt :D valla kuzum Allah yardımcın olsun eşın ozelde mı memur mu onu merak ettım bende :D atama beklıyorum sozde yaa 6. ayı sehır dısını yazcaz nolur bakalım benımkısı ozelde :/

    YanıtlaSil
  2. Nugi vall azmine hayran kaldım. Zaten sgk dedinmi orda bi durucaksın bir oda yan odadakinin ne iş yaptığını bile bilmiyor, öyle karman çorman bi kurum. İnşallah tayin işin olur da kurtulursun kuzu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, o kadar sıkıldım ki artık. Çok teşekkürler güzel duaların için...:)))

      Sil
  3. umarım hallolur işin..allah herkesi bürorasiden korusun! dinimiz amin! :)

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...