Mayıs 24, 2013

BENİM İKİ BABAM VAR!

Şu zamana dek hep inkar ettim. Kayınpederim babam değildi. O eşimin babası, benim için de baba demek zorunda olduğum ve saygı duyduğum bir insandı. Kendisi çok iyi niyetli, düzgün karakterli, sevgi dolu bir insan ama bilenler bilir öyle pat diye kabullenemiyor insan. Benim 26 yıldır bir annem ve bir babam varken, birdenbire nasıl iki yabancı insana anne ve baba diyebilirim ki. Bazı insanlara hayranım hemen kabullenip, anneciğim-babacığım diye geziniyorlar. Ben yapamadım. Saygısızlık da yapmadım. Öyle gerektiği için anne ve baba dedim, istediklerini yaptım, hatta onları sevdim. Ama her zaman eşimin anne-babası oldular. Eşim içinde durum aynı eminim.
Fakat iki gün önce benim için durum değişti. Özellikle dün perçinlendi. İnsan elindekini kaybedene dek değerini anlamazmış ya. Çarşamba günü dördüncü kez kendisine sıkıntı yaratan prostatı için muayeneye giden kayınpederimi acilen ameliyata almışlar. Sonra ameliyatta çok kan kaybettiği için apar topar ameliyatı kesip yoğun bakıma almışlar kendisini. Eşim haberi verdiğinde ben iş yerindeydim. Kalbim sıkıştı, nefes alamadım. Sanki kendi babama bir şey olmuş gibi hissettim. Dün hastanede yatarken gördüğümdeyse canımdan can gidiyordu. Daha sonra eve dönerken düşündüm. Ben kayınpederimi seviyordum ama önceden bu kadar canım yanar mıydı onun canı yandığı için. Sonra anladım; Benim artık iki babam var. Canım kadar çok sevdiğim iki babam. Şimdi babacığım tekrar ameliyat olacak, umarım iyi geçer de bir an önce iyileşir. Çünkü ben acı çekmesine gerçekten dayanamıyorum.
Şu an için hala bir annem var ama umarım kayınvalidemin başına bir şey gelmeden anlarım onu da annem gibi sevdiğimi. Benim için kolay değil.
Peki evli bay ve bayanlar sizin için kolay oldu mu? Yoksa hala resmi bir sevgi mi var aranızda?

10 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun nugi, Allah şifa versin..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş, tebrik ederim.Bazen her şeyi çok geçe fark edebiliyoruz. Onlarda bir anne baba, karşındaki kişiler snei kızı gibi görürlerse anne baba gibi görmek çok kolay oluyor.. Babacığına çok geçmiş olsun. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur..

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun canım Rabbim tez elden şifasını versin inşallah...

    bende evliyim malum 3,5 sene oldu evleneli, babası vefat edeli çok olmuş eşimin babasından bahsederken baba diye bahsediyorum hiç tanımasamda seviyorum babasını ve bir babadır benim içinde dua ederken kendi anne babamdan sonra onun içinde ederim. ama annesine anne derim (kendi anneme KUZUM ANNEM derdim) annesi annem olamadı olamazda çünkü annenin yeri bambaşkadır bende annem anneciğim olamayacak hiçbir zaman ama saygı duyuyorum yeteri kadar yani hakettiği kadar :)

    ikincil evlat olarak davranır kaynanaların hepsi gelinlere yada damatlara yani bir kadın kolay annem olamaz ama babam olması kolaydır belkide sadece bana oyle gelir bilemicem...

    YanıtlaSil
  4. amin:))
    Kayınvalidem de iyi insan ama o sıcaklığı bulamadım henüz. Kendi de çok sıcak davranan bir insan değil zaten:))

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun nugi....

    biz evlenmeden önce çook uzun süredir birlikteydik (6 sene) o nedenle nişanlıyken başlarda hep x amca x teyze demeye devam ettim..rahatsız olduklarını anladım..hiç bişi dememeye başladım! yani bişi diceksem seslenmiyodum onlar beni görene kadar bekliyodum! :s

    sonra sonra demeye başladım..babayla sorun yok ama kayınvalideme anne demeyi pek sevmiyorum..pek anneliğini göremedim sanki....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, Biz de evlenmeden önce 3,5 sene birlikteydik. O zamanlar da teyze, nişanlanınca senin gibi hiç bir şey demedim. Evlenince mecburen anne, baba. Annem çok kızar anne de kayınvalidene diye ama insan o sıcaklığı bulamayınca yapmacık diyor ve ben hiç yapmacık olamam. Birini sevmiyorsam hiç de yüzüne gülemem. Allah'tan sevgiyle ilgili büyük bir problem yok. Yoksa ben görüşmem orası kesin.:))

      Sil
  6. Cok gecmis olsun canim.ben annecim de diyorum babacim da.tabiki insanin anne ve babasinin yerini kimse tutamaz ama yeri geldi bir annenin sefkatini yeri geldi bir babanin koruyuculugunu hissettim.ama yeri geldi cok da kizdim ama annemize babamizada kiziyoruz sonucta.diyeee dusunerek saygimi duymaya devam ediyorum...Allah basimizdan hicbirini eksik etmesin.yerlerinde sag olsunlar:)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba evleneli 6 ay oldu eşim anneme anne babama baba demiyor bana önereceğiniz bir şeyler var mı çabalamaktan yoruldum...dilara

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...