Nisan 24, 2013

ZORETANİN İLE SEKİZİNCİ HAFTA

Bugün Zoretanin kullanmaya başlayalı tam iki ay olmuş. İki aydır her hafta düzenli olarak burada ilacın yan etkilerini paylaştım, paylaşmaya da devam edeceğim. Fotoğrafta gördüğünüz gibi 7 tablet kalmış. Bu da demek oluyor ki cumartesi günü ilaç bitiyor. Bu yüzden Cuma günü doktora gidip ilaç yazdırmam gerekecek. Ayrıca bu ay kan testi yaptırmam gerekiyor. Biraz endişeliyim çünkü kolesterolüm yüksek çıkabilir. Dikkatli beslenmem ve yürüyüş yapmam gerekiyordu ama son iki haftadır kaçamaklar yaptım. İki ay önce kolesterolüm 264 idi. Yuhh dediğinizi duyar gibiyim. Geçen sene 48 kilo iken kolesterolüm 280'di, o yüzden biraz düşük bile. Bizim ailede kalp hastalığı genetik, aslında benim hayat boyu kiloma, yediklerime dikkat etmem ve her gün en az yarım saat yürüyüş yapmam gerekli. Fakat eskiden ne kadar hareketli bir insan olsamda şimdi çalıştığım yer buna pek müsait değil. Evde yürüyüş bandı var. En azından onunla birazcık yürüsem iyi de, kim kaldıracak totosunu kanepeden. Umarım kolesterolüm ilaç yüzünden yükselme yapmamıştır, yoksa doktor ilacı kesecek.
Gelelim bu haftanın yan etkilerine;
Ellerde ve dudaklarda kuruma aynen devam,
Yüzümdeki soyulma geçti, ama cildim çok güzelleşti,
Mide bulantısı ve kalp çarpıntısı var bu aralar, özellikle ilacı aldıktan 1-2 saat sonra oluyor.
Sırt ağrım neredeyse yok.
Bunlar dışında pek bir şey yok, cumartesi günü başım ağrıdı ama ilaca bağlayabilir miyim bilmiyorum. Kalp çarpıntısı ve mide bulantısı çok kötü. Az önce laftan anlamayan bir çiftçi amcanın üzerine kusacaktım neredeyse. Yüzüm bembeyaz oldu. Bir de hamile kalmamak gerekiyor bu ilacı kullanırken, dikkat ediyoruz ama bu kadar midem bulanınca korktum yani. Gerçi ilk hafta da aynen böyle midem bulanmıştı benim, ilaçtandır yaw.
İşte bu haftada böyle bitti, geçmiş olsun herkese...

2 yorum:

  1. Dudak kurumuasına çözüm bulduk ama mide bulantısına zor be güzelim:) az kalmış ama epey yol katetmişsin sen. Ben çok düşük doz kullanmıştım o nedenle çok az etkisini görüdm hala cildim yağlı ama sivilceli denilmez. Bi cildinin önce ve sonra fotoğraflarını yayınlasan diyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında en başından beri yapmak istiyordum fotoğraf işini fakat benim cildimde internette diğer vakalarda olduğu gibi kocaman sivilceler yoktu daha çok kızarıklık ve bazen yara olmuş gibi kızarmış bir cildim oluyordu. sivilcelerim küçük, bazen de büyüktü ama her gün sivilceli değildim, daha çok cilt bozukluğu var bende. Şimdi kızarıklık ve yağlanma sorunum geçti. Eğer bulabilirsem eski fotolardan paylaşırım.

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...