Nisan 28, 2013

CUMA GÜNÜ

Cuma günü doktora gidip kan testi verdikten sonra okula gittim ve tarlaya ektiğim kimyonlarıma baktım. Henüz küçücükler, toprak yüzeyine çıkmışlar. Sanırım haftaya yabancı otlarını almam gerekecek. Yukarıda gördüğünüz Allium acaca. Türkçe ismini bilmiyorum ama soğanlı bir süs bitkisi.


 Yukarıdaki fotoğraftakiler ise iris olsa gerek. Hoca öyle hızlı söylüyor ki bazen unutabiliyorum. Fakat ne kadar güzeller değil mi?


 Yukarıdaki üç fotoğrafta ise Ankara Üniversitesi Ziraat fakültesi öğrencilerinin teknik geziye gitmek için para toplama çalışmalarını görüyorsunuz. Mangal yakıyorlar, kumpir yapıyorlar, pasta, börek, çay, kahve ne ararsanız var. Bende destek olmak için öğle yemeğimi onların masasında Toprak bölümünden çok tatlı bayanlarla birlikte yedim. Kumpirleri gayet güzeldi. Sizde öğrencilere destek olmak isterseniz, yolunuz oradan geçerse bir uğrayın. Benim gibi 1 TL'lık ürüne 5 TL verin geçin. Böylece bu çocuklar güzelce tatil yapsın değil mi? :)))
 Okuldan sonra Negar ve Paria ile Bahçeli yedinci caddedeydik. Size biraz Bahçeli keşmekeşi sunayım fotoğraflarla.



 Sonra Sim adlı dondurmacıda dondurma yedik. Ben bitter çikolata ve naneli dondurma istedim. Bu ikisini karıştırınca nane likörlü çikolata tadında oluyor ki bu bana çocukluğumu anımsatıyor. Derken orada kendi çocukluğumun yansısını gördüm. Aşağıdaki fotoğraftaki kız biz dondurmalarımızı yerken hep masaların etrafında dolaştı. Annesinden rica ettim de fotoğrafını çektim. Aynı benim çocukluğum, keşke o yaşta olsam şimdi...
 Günün sonunda Mango'dan bir çantam oldu, fotoğrafları bir sonraki yayında. Birde ıssız bir yoldan eve geri döndüm. Saat dokuz buçukta ıssız bir yolda Allah'ım sen büyüksün diye diye eve vardım. Eve gelmeden önce kasaba uğradım. "Abla o yolda çok köpek var'' dedi. Bende ''Ben yalnızca iki ayaklı köpeklerden korkarım'' dedim. Allah'tan ne dört ayaklı ne de iki ayaklı hiç köpek yoktu. Cuma günü böyleydi. Bugün ne mi var? Tabii ki temizlik :)))
İyi pazarlar... 

8 yorum:

  1. Nugicim gayet keyifli bir iin var sanki. ben orkide meraklısıyım 3 tae orkidem var..öperim:/

    YanıtlaSil
  2. Himm orkide. Super... Ben orkide yetistiremedim biliyor musun:(( ancak kimyon var. Bende operim:)))

    YanıtlaSil
  3. birlikte guzel bir gun gecirdik ,fotorflari guzel cekmissin, baktigim zaman tam o gunu hatirliyorum :***

    YanıtlaSil
  4. Evet çok güzeldi canım...:)))

    YanıtlaSil
  5. Ben bahçe bitkilerindeyim daha önce söylemiştim ank.ünv ziraat fakültesindeyim diyee bizim okulda hangi bölümden mezun oldunuz okula gelip gidiyosunuz demek kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tarla bitkileri mezunuyum, yarın okula geleceğim bu arada. Şu anda doktora öğrencisiyim.:))

      Sil
  6. Ben bu arada roka tohumu bir türlü bulamadım ya okulda yardımcı olurmusun nerden temin ederimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roka tohumunu sadece yetiştirmek istiyorsan koçtaş ta bile bulabilirsin. Ama amaç deneme kurmaksa tohum satan bayilerden bulabilirsin.

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...