Mart 13, 2013

ZORETANİN İLE İKİNCİ HAFTA

 Zoretanin maceramın ikinci haftasını geçtim. Bugün itibari ile üçüncü haftaya başladım. İlk hafta mide bulantım olmuştu. İkinci hafta bu sorunum geçti. Fakat ikinci haftaya başlamamın ilk günü burun içi kuruluğu oldu. Hani grip olunca burnunuz akar akar, silmekten yara olur ya, aynen öyle hissettim. Burnumun içi çok acıdı, özellikle burun deliğinizin dışa en yakın kısımlarını düşünün oralar, sanki birileri burun kıllarını çekiştirip, koparıyordu sürekli. Bugün itibari ile geçti. Bu durumda çok ilginç, tüm belirtileri gösteriyorum neredeyse ama bir hafta sonra geçiyor. Bazen düşünüyorum bu belirtiler prospektüsde yazmasa vücudum tepki verir mi? Bazıları psikolojiktir belki...
Neyse gelelim diğer şeylere; cildim çok kurudu. Makyaj yapınca pudranın altından parlayan cildim, şu anda pudra ile maske yapmışım gibi geriliyor. Yıkama jelimi ve toniğimi süremez oldum. Değiştirdim, watsonsdan aldıklarımı ikinci post olarak yayınlayacağım. Nemlendirici pek işe yaramıyor. Böyle bir ilaç kullanıyorsanız asla güneş kreminizi ihmal etmeyin. Cildiniz soyulduğu ve inceldiği için leke olma ihtimali yüksek. Hatta ben yakında yanımda taşımaya başlarım çünkü işim nedeni ile araziye çıkmam gerekiyor.
Saçlarımda yağlanma olmuştu. Şimdi epey azaldı. Ama şekle girmiyor pek, yapısı değişti gibi biraz.
Dudak kuruluğum son gaz devam ediyor. Dudak koruyucumu sürmediğim zaman büzüşüyorlar resmen. Yaşlı nineler gibi oluyorum. Doktor ''hametan'' vermişti. Gece yatarken onu sürüyorum, sabaha kadar onarıyor dudaklarımı. ''Hametan'' tıbbi bitkilerden yapılan bir krem, çok doğal. Bebeği olan anneler bilir. Tavsiye ederim. Benim kuaförüm de yüz ağdasından sonra ya da kaş aldıktan sonra sürerdi. Böylece daha az tahriş olurdu cildim.
İkinci hafta yaşadığım en büyük problem ise göz kuruluğu. Gözlerim acıyor, kaşınıyor, yanlardaki deriler biraz kızardı ve gözlerim çok şiş. Bir arkadaşım ''yumruk yemiş gibisin'' dedi. Bugün o görüntü geçti, fakat acıyor hala. Bir an önce güneş gözlüğü almam lazım. Ben hiç güneş gözlüğü kullanmadım. Gözlüğün her türlüsüne hatta 3 boyutlu gözlüğe kadar sinir olurum. Burnumu acıtır. Sevmem. Ama mecburum. Cuma günü doktora danışacağım belki göz damlası falan verir.
Sırt ağrımda oldu. Umarım geçer. Aslında ben spor yapsam bu kadar problem olmaz. Bende suçluyum kabul.
Bunlar dışında yorgunum. Hemde çok ama belki bahardandır. Ben her bahar, bahar yorgunluğu yaşarım. Kendimi biraz yenilemem lazım. Biraz ilham lazım bana.
Tedavi görenler, kolaylıklar versin Allah... Sonunda her şey güzel olacak, unutmayın!!!

9 yorum:

  1. Öncelikle geçmiş olsun. Ben de üniversite yıllarımda çok güçlü bir akne ilacı kullanımıştım, ruacutan diye. Aynen yaşadığınız yan etkileri yaşadım ben de. Havalar ısınmaya başladığında asıl etkiler otaya çıkıyor.
    Ben dudak kuruluğu için gün içinde nivea med dudak kremi kullanıyordum. benim çok işime yaradı. Güneş kremsiz adım atmayın dışarı. Çünkü yara oluşabiliyor. Ben de dudak kenarında yara olmuştu kuruluktan. böyle bişey olduğunda kendi kendine geçmesini beklemeyin geçmiyor çünkü. Doktora gitmiştim ben, yara tedavi edici bir krem vermişti de öyle geçmişti.

    Saçların yağlanmaması en güzel yani. Bir de bu ilaçlar neredeyse kesin çözüm. Ben de bir daha içi dolu akneler çıkmadı.

    YanıtlaSil
  2. benim saç diplerim yağlandı ilaç ile umarım geçer. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ben yeni başladım bu tedaviye 4 uncu gunumdeyim ve sol yanağımda sivilceler çoğaldı güneş kremi olarak ne önerirsiniz birde ben fabrikada calisiyorum

    YanıtlaSil
  4. Ev yap fabrikasında çalışıyorum bu ilacı kullanirken herhangi bir sıkıntı yasar miyim

    YanıtlaSil
  5. spectraban çok iyi kesinlikle öneririm

    YanıtlaSil
  6. ben bugün başladım ilaca.sabah 10mg akşam 20mg lık verdi doktor.şikayetleri okudukça vazgeçmek istedim:))) ama vazgeçmeyeceğim.aslında benim yüzümde öyle kocaman sivilceler yok küçük küçük beyaz çıkıo genellikle alnımda 26 yaşındayım ve ergen çocuklar gibi dolaşmaktan sıkıldım kesin çözüm için bu ilacı kullanmak istedim.inşallah geçer.bn size bu ilaçla birlikte neler kullanmamam gerekio yasaklı yemekler yiyecekler varmı onu sormak istedim.teşekkürler hepimize geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, bence kullanmakla iyi edersiniz. Bundan başka tedavi sürecim sonuna dek her hafta yayınım var, onları da okumanızı tavsiye ederim. kolesterole dikkat etmek için yağlı yiyeceklerden kıstım ama çok da abartmadım. Şu anda da o zaman yaşadığım sıkıntıların hiçbiri kalmadı. İyi ki kullanmışım:))

      Sil
  7. nugi hanım bu hametan kremi ben yüzümede sürüyorum. yanmıyor oyüzden. yüzümdeki sivilceler sönmeyede başladı acaba yanlışmı yapıyorum?

    YanıtlaSil
  8. merhaba nugi hanım :) bu ilacı bende bir haftadır kullanıyorum ve doktorun dudak ve ellerim için verdiği hametan nemlendiri kremi ben yüzümede sürüyorum. bu sayede yüzümdeki yanma geçti. en azında tahriş olmasını önleyeceğini düşünüyorum. yüzüme baktığımda sivilcelerimin söndüğünüde görüyorum. acaba hatamı ediyorum hametanı yüzüme sürerek bi zararı olmaz umarım.?

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...