Şubat 26, 2013

SİVİLCELER

Yüzümde adeta adacıklar oluşturarak, beni gulyabani gibi gösteren sivilcelerden, her türlü dermokozmetik veya bilumum bitkisel ekstraktı yüzüme sürmeme rağmen kırmızı kırmızı yüzümden bana sırıtan sivilce izlerinden ve siyah noktalardan kurtulamayacak mıyım????
İlk olarak 18 yaşımda sivilceler çıktı yüzümde. Önceleri ergenlik sivilcesidir, strestir geçer dedik, baktık geçmiyor dermatoloğa gittik. Bana imex verdi, başlarda iyiydi sonra işe yaramamaya başladı. Üniversiteyken ilk seneler cildim biraz düzeldi derken son sene atağa geçti tekrardan. Bu sefer izlerle beraber geldi sivilceler. Yeniden doktor kapıları, bir çoğu kapıdan bakıp, eritresin yazıp gönderdi. Derdimi kimselere anlatamadım. Sağ olsunlar dermatologlar da çok ilgisiz. Sonra arkadaşımın önerdiği bir dermatoloğa gittim, o da benzamycin verdi. Kullanırken yüzüm soyularak kaybolacak sandım. O kadar rahatsız ediciydi. Sonra sanki düzeldiler dedim, rahat bir nefes aldım. La roche'un ürünlerini kullanmaya başladım. Ne de olsa rutin bakım ve lekelerle mücadele de önemliydi. Aradan bir yıl geçmedi, sivilceler bir döndü, yine yanlarında arkadaşla, bu sefer burnum ve yanaklarımda saçma bir kızarıklık vardı. Hala da var. Annem takip etmiş beni domates yemememi söyledi. Bir yılı geçiyor domates yemedim, değişiklik yok. Pino kozmetikte tanıdıklarımız var. Ürünleri daha indirimli alıyorum, oradan coverderm'in kızarıklara karşı dörtlü setini ve monteil'in cilt bakım ürünlerini aldım. Hepsi de işe yaradı ama yine bir yere dek. Derken düğün, dernek, balayı benim cilt haşat oldu. Elimdeki egzama için doktora gittiğimde doktor bana mutlaka sivilceler için geldiğimi, yüzümün berbat göründüğünü söyledi. Bu da açık sözlüsüydü doktorun... Sonra ne olduysa oldu, birden bire geldikleri gibi gittiler, yüzüm ışıl ışıldı. Herkes ne kadar güzel göründüğümden falan bahsediyordu. Bunun sefası da 2 ay sürdü.
Şimdi tekrar yüzümde hortlayan sivilceler, lekeler, kızarıklıklar ve siyah noktalarla bugün dermatoloğun kapısını çaldım. Bu açık sözlü olana gittim, dedim adam çat çat söylüyor, belki tedavi edebilir. Kendisi hap kullanmam gerektiğini, ama önce kan testi vermem gerektiğini söyledi. Kan sonuçları saat 3'te çıkacak. Bakalım beni yine nasıl maceralar bekliyor. Saat üçten sonra sonuçları bildiririm. Bu sorunu çeken benim gibi çok insan var mı?. Merak ediyorum. Acaba benim de bir gün ışıl ışıl, tertemiz bir cildim olur mu dersiniz???
Edit: Doktordan şimdi geldim. Bana zoretanin adlı ilacı uygun gördü. Roaccutane'ın muadili bir ilaçmış. Benim serüvenimde başlıyor, bakalım neler olacak. Kullananlardan tavsiye bekliyorum.

3 yorum:

  1. Şöyle söyliyim bazı insanlarda bünye bazı şeyleri kendisi yapıyor. Dermatolog falan hikaye kalıyo yanında. Mesela benim 2 yada 3 ayda bir alnımda bildiğin şeytan boynuzları çıkar:) Durduk yere böyle deli gibi şişer, patlamayan devasa sivilce gibi. Sonra abartılı bi şekilde boynuzu andırır. Utancımdan dışarı çıkamam :D Saçımda egzama var, 40 tane ilaç kullandım alayı tırt :) Para kazanma yolu gibi geliyo bana hepsi. Bence bu durum belli aralıklarla tekrarlayan bi kronik rahatsızlık olabilir. Bu durum karşısında yapılacak en güzel felsefe "Rahat ol geniş takıl" dır :)

    Dipnot: Bana askerde benzamicyn vermişlerdi, yüzüme bi sürdüm, ölü kıçına döndü yüzüm :D deri öyle bi çatladıki biraz daha uğraşsa et görünücek :D

    YanıtlaSil
  2. :D sana çok gülüyorum, yani çok komiksin :))) belki doğru söylüyorsundur, rahat olmak lazım. ama ben ve rahatlık aynı cümlede çok zor. huyum kurusun. benzamycin konusunda da haklısın. zımpara gibi oluyor cildin, gece boyu onu koklamak da cabası... ben de esasında çok takmıyordum sadece geçmesi için uğraşırdım ama yüzüme kapatıcı bile sürmezdim. artık sıkıldım sanırım. bende güzel görünmek istiyorum. zaman zaman insanlar yüzümde zona çıkmış falan sanıyor, bazı zamanlarsa pamuk prensesin amca kızıyım...istikrar lazım:DDD

    YanıtlaSil
  3. Yapacak bişey yok valla. Aynı olay bende de var dediğim gibi :) Gün oluyo behlül gibisin diyolar, gün oluyo Mahmut Tuncer gibisin diyolar :D arada gidip geliyo :D Boynuzlar, sivilceler, egzamalar. Ne lanet bi vücudum varsa :D

    Dipnot: Ben sana rahat ol diyorum ama bende hiç rahat değilim :D

    YanıtlaSil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...