Ağustos 30, 2013

KAHVECİ PEHLİVAN KIRIKKALE

Fettucini Alfredo Chicken
Pazartesi günü, öğle yemeğine çıkacakken tatlı arkadaşım Ateş aradı. Kızlarla Kırıkkale'de yeni açılan bir cafeye gideceklerini beni de beklediklerini söylediler. Bende hemen yola çıktım tabii. Kırıkkale'de güzel bir mekan bulmak epey zor olduğundan fırsatları hiç kaçırmıyorum. Kahveci Pehlivan yeni açılmış. Ankara ve ülkemizin muhtelif şehirlerindeki Kahveci'lerle aynı stile sahip. Hepsi aynı şirketin bayileri mi onu bilmiyorum. Yukarıda gördüğünüz "Fettucini Alfredo Chicken". Oldukça güzel hazırlanmıştı. Tek eksik al dente haşlanmaması. Biraz Türk usulü fazla pişirilmiş. Tavuğu, sosu falan mükemmeldi. 
Bazlama Chicken Sandwich
Siparişlerin isimleri neden böyle anlayamadım. Bazlama Türklerin, tavuk da öyle. Neden ''bazlama chicken sandwich'' demişler anlayamadım. Bu tabakta çok güzel hazırlanmış. Lezzetler kıvamında karıştırılmış. Oldukça karışık görünse de lezzet iyiydi.
Arabica
Bu tabak ta benim seçimim. Penne yazsa kesinlikle seçmezdim ama sostan da tahmin etmeliydim yani. Penne makarna ile domatesli sos olur. Acı olduğu vaat edilmişti fakat hiç acı değildi. Makarna ''nuhun ankara'' falan olabilir. :))) Hazır makarna, çok pişmiş, lezzet sıfır. Sadece yanında gelen dana eti güzeldi.

Combo Tortellini
Bu da canım Ateş'imin seçimi. Masadaki en güzel seçim onundu. Tortellini peynirle doldurulmuş, ayrıca tavuk ve dana eti ile servis edildi. Tam bir lezzet şöleniydi yani.
Kırıkkale gibi bir yerde bu cafenin olması mucize. Aşçı dışardan getirilmiş zaten. Mutlaka gidin tavsiye ederim. Diğer tabakları da beğeneceksiniz.

3 yorum:

  1. Kırıkkaleye nerde gidicem de deniycem nugi:) ama aklımda tutarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D aman Allah korusun. Sen değil de belki Kırıkkale'de yaşayan ya da benim gibi orada çalışan birileri bu bloğu okuyorsa onlara tavsiye ediyorum. Sen ne yapacaksın orada...:))

      Sil
    2. Biz buradaki kahveciye gidelim gulchine'im...:))

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...