Ağustos 21, 2013

BİLGE'NİN PASTASI

 Kardeşim İ. arkadaşı Bilge'den almış bu pastanın tarifini. O yüzden pastanın ismi "Bilge'nin Pastası" kaldı. Eşim şehir dışına gitti, bu yüzden kardeşim benimle kalıyor. Çünkü yıllarca yalnız yaşamış bir insan olmama rağmen eşimle beraber yaşamaya o kadar alışmışım ki bir senede, kendimi çok yalnız hissettim. Kardeşimden bu pastayı yapmasını istedim, böylece ofisteki arkadaşlara götürebilecektim. Kendisi bu pastayı çok, çok güzel yapar ama benim evimde malzemelerin yerini bilmediğinden biraz acemice olmuş. Süsleri de sıcakken döktüğü için biraz erimiş ama tadı çok güzeldi. Ben çok seviyorum bu pastayı.
Kek malzemesi:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Krema malzemesi:
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
2 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
Yapılışı:
Kek için de, krema için de tüm malzemeleri karıştırın. Keki 180 derecede pişirin. Kremanın yağını ise piştikten sonra karıştırın. Sonra da kekin arasına ve üzerine kremayı paylaştırın. Tarif kardeşimden o yüzden detay yok. Ama çok hafif bir pasta, mutlaka deneyin...:)))

Afiyet olsun...:)
 

4 yorum:

  1. pasta nası da güzel görünüyo! :)

    ay ben de kocca ilk iş gezisine gittiğinde yasa girmiştim..sanki askere gitmiş gibi o 3 gün geçmemişti..asık suratımla bekledim durdum :) ha şimdi fark var mı? yooook! yine asık suratım ve ben kocca bekliyoruz her iş gezisinde! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün geliyor neyse ki:)) çok özledim üç günde. Ne sıkıcıymış onsuz hayat:))

      Sil
  2. ben ıyı dayanıklıyım demekkı yalnızlıga :D esım 20 gunlugune gıttı ben gayet ıyıydım hatta kankam ıple cekıyor esımın gıtmesını :D hahahah eskı kocam mısalıdırde eskı ev arkadasım. ama özlemekte güzeldir kızlar ;)
    nugıcım pasta harıka gorunuyor suslerının erımıs olması dahada guzel bır renk vermıs bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :DDD sen eski kocanı özlüyorsun demek ki şekerim:DDD bak sana yazarken hep içimden yeşilçam kadını çıkıyor bedia. Şekerim, ayol vs.. bu ne ya:DDD

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...