Nisan 15, 2013

DOMATESLİ BRUSCHETTA

Beni tanıyanlar italyan mutfağını ne kadar sevdiğimi bilirler.(Gerçi ben her mutfağı seviyorum,maşallah) Eşim de benim tersime hiç bir mutfağı sevmez. Yemek seçer. Huysuz değildir ama damağına uymuyorsa yemeği denemez bile. Böyle damağına uyup uymadığını nasıl anlıyor onu hiç bilmiyorum. :))) Bende onun sevebileceği tariflerden seçip hazırlıyorum.
4 yıldır ara ara 'La Cucina Italiana' alır ve tarifler karşısında mest olurum. Oradan öğrendiğim tatlılar da çok güzel, annemi her defasında şaşırtırım. Geçen yaz bir sabah kalktım ve canım bruschetta (brusketa) çekti ve tarifi kocacığıma göre düzenleyip pişirdim. Hazırlaması çok kolay bir tarif, aperatif olarak şarabın yanında çok iyi gider. Ben kahvaltıda yemeyi tercih ediyorum, yemek öncesinde bruschetta yersem yemek yiyemem çünkü. Tarife gelecek olursak;
Malzemeler:
Ekmek
Domates
Fesleğen
Tuz
Karabiber
Sarımsak
Zeytinyağı (Malzeme miktarı vermeye gerek duymadım çünkü siz ne kadar ekmekle yaparsanız ona göre domates oranını ayarlayabilirsiniz, sekiz dilime iki büyük boy domates ideal mesela ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı. İki diş sarımsak da yeterli olacaktır.)
Hazırlanışı:
İstediğiniz türde ekmek kullanabilirsiniz, sizin damak tadınıza kalmış. Ben iki adet sandviç ekmeğini ortadan ikiye ayırarak kullandım. Ekmekleri fırında yanmayacak şekilde kızarttım. Her iki yüzünü de kızartmalıyız, bu yüzden ben fırın teli üstünde kızarttım,çevirmem gerekmedi.
Ekmekler kızarırken veya hızınıza bağlı olarak ekmekleri kızartmadan önce bir kaba domatesleri küçük küçük doğradım ve suyunu süzdüm.Sonra tuz, taze çekilmiş karabiber, bir diş ezilmiş sarımsak ve kıyılmış fesleğen ekledim.
Ekmekleri fırından çıkarttıktan sonra diğer sarımsağı ortadan ikiye bölüp ekmeklerin üzerine sürttüm. Böylece sarımsak aromasını ekmeğe geçirmiş oluyoruz. Sonra ekmeklerin üzerine zeytinyağı sürüp domates karışımını ekledim. Böylece bruschettalarımız hazır. (Ben domateslerle beraber de fırınladım 3 dk kadar, çünkü eşim biraz daha pişmiş seviyor, ama doğrusu domatesler pişmemiş olmalı. Öyle daha lezzetli)
Pazartesi sabahı içiniz açıldı mı? Evde olanlarınız varsa yapın, yiyin efendim.
Afiyet Olsun!

4 yorum:

  1. kahvaltı sofralarına bayılıyorum:) bide kilo alma derdi olamsa tam süperto olcek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demiş bir büyüğümüz :DDD kahvaltıda kral gibi yiyin... :))

      Sil
  2. Valla ben bir salça delisi olarak, bu tarife de bayılırım eminim. Kral gibi de yerim yani:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun, yarasın ama pıt pıt yağ olmasın :))))

      Sil

Çalıştırın parmakları canlarım
( Blog linki yazılan yorumları kesinlikle yayınlamıyorum. Zaten yorum yapınca blogunuzun linkini bırakmış oluyorsunuz. Lütfen buna dikkat ediniz, teşekkürler)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...